Merhaba,
Oğlum Cumartesi günü akşam saatlerinde eve dönerken ara sokakta karşı yönde gelen otomobil ile çarpışarak trafik kazası geçirdi. Olayı telefonla öğrendiğim anda kaza yerien intikal ettim ve o anlık korku ve panik ile sadece ambulansa binip çocuğumla hastaneye gitttim. Oğlumun ifadesine göre çok hızlı gelen araçtan kaçamayarak yolun orta kısımlarına doğru bir alanda çarpışma gerçekştiğini iddia ediyor, ancak dün teslim aldığım trafik kaza tutanağında motorsikletin Karayolları Trafik Kanunu 56/1A Mad. gereği hatalı şerit değiştirme ihlali gerçekleştirdiği için kazanın meydana geldiği yazıyor. Biz daha sonra çocuğum 18 yaş altında olduğu için çocuk şubeden ifade verdik ve şikayetçi olmadık, yalnızca hasarımızın karşılanmasını talep ettik. Sanırım bizden sonra kaza yerinde kalan otomobil sürücüsü olayı biraz kendi lehine olacak şekilde aksettirmiş.

Bu durumda kuvvetle muhtemel trafik sigortası tüm kusuru bizden taraf verecek ve bizim masraflarımızı karşılamayacak, bizim trafik sigortamız teminat kadar karşı aracın hasarını ödeyecek ancak artan miktar olursa bizden tahsili yoluna gidilece ayrıca araç sahibi daha sonradan aracın tamir siresinde kullanılamaması, çekici ve değer kaybı gibi maliyetleri bizden tahsil etmeyi deneyecektir. Bu aşamada trafik kaza tutanağına itiraz hakkım var mı ve nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şükürler olsun oğlumun durumu iyi, Allah sizlere kaza bela yaşatmasın sağlıklı günler.

whatsapp-gorsel-2024-11-09-saat-215327-c568583f.jpg