İşçi'nin İşverene Haber Vermeksizin İlişiğini Kesmesi..
Merhaba;
Bir Otomotiv Şirket'inin Hasar Departman'ında Görev Yapmaktayım.Servise Gelen Hasarlı Araçların Onarımlarını Bağlı Bulundukları Kasko Sigorta Firmalarından Faturalarını Tahsil Ederek Yapmaktayız.Fatura Tutarları Sigorta Şirketi'nin Çeşitli Nedenler İle Tarafımıza Ödenmediği Durumlarda Araç Sahipleri Tarafından Karşılanmaktadır Ve Elimizde BU Gibi Durumlarda Araç Sahibinin Fatura Tutarını Karşılamakla İlgili Sigorta Şirketinin Taahhüt Etmiş Olduğu İmzalı Belgeler Bulunmaktadır.
Aydınlanmak İstediğim Konu Sigorta Tarafından Alamadığımız Ödemeleri Çalıştığımız Firma Bana Mal Etmekte Ödenmeyen Fatura Tutarları Kadar Senet Yapılmış Ve Bana İmzalatılmak İstenmekte.Bende İki Gündür Mücadelesini Veriyorum Ve İmzalamadım Yaşadığım Stres Ve Sıkıntı'dan Dolayı Tek Çözüm Yolu Olarak İş Verene Haber Vermeksizin İşten Ayrılmak olduğunu Düşünüyorum.Bulunduğum Firmada 10/04/2006 Tarinde Çalışmaya Başladım.
Çalıştığım Firmadan Hiç Bİr İlişiği Kesme İşten Ayrılma Gibi Evraklar Düzenlenmeden Ayrılırsam Ne Gibi Sıkıntılar Yaşarım...Zor durumda Kaldığım Bu Konuyu İlgilerinize Aktarır Yardımlarınızı Rica Ederim..
Re: İşçi'nin İşverene Haber Vermeksizin İlişiğini Kesmesi..
Sayın mert,
Ayrılmanız halinde, 1 yıllık çalışma süreniz olduğu için, işvereninize 4 haftalık tutarında ihbar tazminatı ödemek durumunda kalırsınız.
Oysa ki, size dayatılmak istenen senetleri imzalamak zorunda değilsiniz.
Bu durumda işvereniniz sizi işten çıkarırsa kıdem tazminatınızı alabileceğiniz gibi duruma göre ihbar tazminatı da alabilirsiniz.
Size imzalatılmak istenen senetlerden bir fotokopi alabilirseniz faydalı olabilir. Bunun dışında istifa etmeyin, senetleri imzalamayın, iş aktinizin feshini bekleyin
Verdiğiniz Bilgiler İçin Teşekkür Ederim..Bulunduğum Durum Piskolojimi Olumsuz Yönde Etkilemekte 1984 Doğumluyum.Ve Çalıştığım Firmadan Aylık Ücretime El Konmuş Durumda Aylık Ücretimi Almadığımı Kanıtlayacak Belgeler Var (HEr AY Aylık Ücretlerimizi Bordrolarımızdaki Tutarı Aldığımıza Dair Bordrolar Üzerine İmza Atıyoruz Ancak Bende 1 Aylık Atılmamış Mevcut Buda Şirketin Elinde) Durum Bundan İbaret Bu Söylediklerim İçin NE Söyleye Bilirsiniz Pekala...
Sayın mert,
Aylığını ne kadar zamandır alamıyorsun ?
kanıtlama imkanın var mı ? zira duruma göre bu sana
4857 sayılı İş Yasasının 24. maddesi II/e ye göre iş aktini haklı nedenle derhal fesih imkanı verir. İhbar tazminatı alamazsın ancak kıdem tazminatına hak kazanırsın.
4857 sayılı İş Yasası : İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı MADDE 24. - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir: I. Sağlık sebepleri: a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa. b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa. II. Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri: a) İşveren iş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri hakkında yanlış vasıflar veya şartlar göstermek yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermek veya sözler söylemek suretiyle işçiyi yanıltırsa. b) İşveren işçinin veya ailesi üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler, davranışlarda bulunursa veya işçiye cinsel tacizde bulunursa. c) İşveren işçiye veya ailesi üyelerinden birine karşı sataşmada bulunur veya gözdağı verirse, yahut işçiyi veya ailesi üyelerinden birini kanuna karşı davranışa özendirir, kışkırtır, sürükler, yahut işçiye ve ailesi üyelerinden birine karşı hapsi gerektiren bir suç işlerse yahut işçi hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ağır isnad veya ithamlarda bulunursa. d) İşçinin diğer bir işçi veya üçüncü kişiler tarafından işyerinde cinsel tacize uğraması ve bu durumu işverene bildirmesine rağmen gerekli önlemler alınmazsa. e) İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse, f) Ücretin parça başına veya iş tutarı üzerinden ödenmesi kararlaştırılıp da işveren tarafından işçiye yapabileceği sayı ve tutardan az iş verildiği hallerde, aradaki ücret farkı zaman esasına göre ödenerek işçinin eksik aldığı ücret karşılanmazsa, yahut çalışma şartları uygulanmazsa. III. Zorlayıcı sebepler: İşçinin çalıştığı işyerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebepler ortaya çıkarsa.
her ay aylıklarımız verilirken bordrolarımız imzalatılıyor ama ben bu ay el konulduğundan dolayı alamadım bu nedenlede imza atmadım şirket aldığımız ayın bordrolarını arşivliyor bende 2007 yılı içerisindeki aldığım ve imzaladığım 2 aylık bordroları bulabilirim almadığım yani imzalanmamış olanında fotokopileri işimize yararmı yada bunu nasıl kanıtlaya biliriz sizce?
Pekala Ben Aylık Ücretimi Alamadığımı Nasıl Kanıtlaya Bilirim?
Ve İş Akdini Fesih Nasıl Edicem Soruyu Nasıl Soracağımıda Bilmiyorum..
elimde fesih hakkını veren maddeyi kanıtlamak için Davamı açmam lazım İstifa dilekçesimi yazmalıyım noter yoluylamı olur bu İşin prosedürü nedir nasıl bir yol izlemeliyim.tecrübelerinizden faydalana biirmiyim.
Sayın mert,
Maaşınızın ödenmediğini siz kanıtlamak zorunda değilsiniz.
İşvereniniz ödediğini kanıtlamak zorundadır. Bunu da ya, bankaya yatırıyorsa banka kayıtları ile, ya da elden veriyorsa işçinin bordrodaki
imzası ile yapabilir.
Ödeme elden yapıldığına ve sizin de bordroda imzanız olmadığına göre
size imzalatılmak istenen senetleri de mazeret olarak kullanarak iş aktinizi derhal feshedebilirsiniz.
Bu durumda 2 yol izleyebilirsiniz:
1- Size imzalatılmak istenen sentlerden bahsederek sözkonusu senetleri imzalamayacağınızı daha önce de belirttiğinizi, bu nedenle yapılan baskıları ve maaşınıza el konulmasını kabul etmediğinizi, bu nedenle İş Aktinizi İş Yasası 24-II/e ye göre haklı nedenle derhal feshettiğinizi, maaşınızın ve diğer tüm yasal haklarınızın yasal faizi ile birlikte derhal tarafınıza ödenmesini istediğinizi, aksi halde fazlaya ilişkin haklarınız da saklı kalmak ve tüm yargılama giderleri avukatlık ücretleri ve masrafların kendilerine ait olmak üzere yasal yollara başvuracağınızı, noterden ihtarname çekerek belirtin.
İhtarnameyi çektikten sonra artık işe gitmek zorunda değilsiniz.
2- İşe gidin ama verilen hiçbir işi yerine getirmeyin.
Ücretin gününde ödenmemesi MADDE 34. - Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır. Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işlerbaşkalarına yaptırılamaz.
Gördüğünüz gibi maaşınız ödenene kadar çalışmama hakkına sahipsiniz.
beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim 23 yaşındayım ve 2 aydır inanılmaz sıkıntılar yaşamaktayım buda piskolojimi olumsuz etkilemekte.herşeyim alt üst olmuş durumda cep ttelefonu faturam kredi ödemelerim malum ev giderleriii çok sıkıntılar yaşattılar bana umarım daha fazla yaşamadan beni bilgilendirdiğiniz şekilde çözümleye bilirim bu olayı tekrar teşekür ederim ellerinize ve klavyenize sğlık...
merhaba;
Bugün Tekrar Adıma Düzenlenmiş Olan Senetleri İmzalamam İçin Departman Müdürümüzün Odasında Baskı Yapıldı Ancak İmzalamadan oradan ayrıldım ve ayrılırken adıma düzenlenmiş olan imzasız senedide masadan aldım ancak senette sadece tutar ve adım yazılmış.başka bir şey yok.
ayrıca aracın servise girdiğine dair benim ve müşterimizin imzalamış olduğu iş emri bi tür sözleşme var ben o kağıda ödeme ile çıkabileceklerden sorumluyum yazıp adımı soyadımı yazarak imza attım benimle birlikte departman müdürümünde aynı kağıtta imzası bulunmaktadır attığım bu imzanın geçerliliği nedir...
ve bir dier sorumda senedi imzalamadığım için müdürlerim bana biz istesek seni mahkemeye veririz bir şekilde yalan beyanda bulunuruz gibi bu tarz cümleler kurdular bana yasal olarak ne gibi sıkıntılar yaşatabilirler.
bilgilenmek istediğim konular bunlardan ibarettir ilginize rica ederim..
10 Ocak 2011'de 2 aylık belirli süreli sözleşmenin ardından 1 Nisan 2011'de belirsiz süreli sözleşme imzaladığım şirket tarafından 25 Temmuz 2011'de...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku