Telekomünikasyon yoluyla iletişimin denetlenmesinde her kesin cep telefonu mesajlarının içerikleri ile birlikte kayıt altına alındığı söyleniyor.Bu doğrumudur?
Alınıyorsada en fazla ne kadar süre alınıyor?
Bir de böyle bir kayıt altına alma olayı delil niteliği taşırmı?
Her şey için sağolun.
Telekomünikasyon yoluyla iletişimin denetlenmesinde her kesin cep telefonu mesajlarının içerikleri ile birlikte kayıt altına alındığı söyleniyor.Bu doğrumudur?
Alınıyorsada en fazla ne kadar süre alınıyor?
Bir de böyle bir kayıt altına alma olayı delil niteliği taşırmı?
Her şey için sağolun.
Sayın ,damlasu;
Telefon mesajlarının içeriğine adli mercilerce soruşturma ya da kovuşturma safhasında ulaşılabilmektedir.Bunlara geçmişe dönük ulaşılabilmenin süresi hakkında bilgim yok.
Taraflarla,soruşturma,kovuşturma ya da hukuk davaları konusuyla bağlantısı olması kaydı ile ilgililer lehine ya da aleyhine söz konusu mesajların delil teşkil edebileceğini düşünmekteyim...
Telefon görüşmeleri ,yetkili merci kararı olmadığı müddetçe dinlenememekte ve içeriği kayda alınamamaktadır.Ama kim kimle ne zaman ne kadar süre görüşmüş bunlar zaten gerektiğinde geçmişe dönük yetkili mercilerce ulaşılabilecek kayıtlardır.
BU söylediklerimin aksine bir görüşü ya da ek bir görüşü olan varsa sayelerinde ben de bilemediklerimi öğrenmiş olacağım...
Konu Av.Mehmet Nedim Yaz tarafından (16-04-2007 Saat 23:47:26 ) de değiştirilmiştir.
Birde bir internet sayfasında şunu okudum nedersiz;
" İDDİANAME
İddianamede Erol Köse'nin mesajları, şikayetçi tarafından atılan mesajlara tepki olarak yazdığını, asıl kendisinin mağdur olduğunu ve kendisine gelen mesajların içeriğinin GSM firmasından istenmesini talep ettiği vurgulandı. İddiaları soruşturan savcı Hikmet Usta iddianamede, GSM firmasının SMS kısa mesajların içeriklerini kayıt altına almadığını belirterek Erol Köse'nin başka bir delil ileri süremediğini ifade etti. Savcı, dosya kapsamındaki delillere göre cinsel taciz suçunu birçok kez işlediği iddia ettiği Köse’nin TCK'nin 105/1'inci maddesine göre, cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şik?yeti üzerine, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına veya adl? para cezasına çarptırılması isteniyor."
Cevabınızı bekliyorum...
Sayın Hocam cevaplarsanız sevinirim Birde yetkili merci derken mahkemeleri ve savcıları kastediyorsunuz değil mi?
Evet...Soruşturma ve kovuşturma derken mahkemeler ve c.savcılıklarını kast etmiştim...Bahsettiğinizi E.Köse olayında GSM şirketinin cevabına bir anlam veremedim..GSM mesajları hakkında size bir davadaki tecrübemi aktarmıştım..Sizin bahsettiğiniz olayda neden öyle bir cevap verilmiş?Araştırmamız gerekiyor.....Bu konu GSM şirketlerinin keyfiyetinde olan bir mevzuysa o zaman konunun yasal dayanağını araştırmamız gerekiyor demektir....Araştırmaya çalışacağız.....Ardı ardına sitede soru sormanıza rağmen hiç kimsenin sorunuza cevap yazmamış olması beni vicdanen tecrübelerimi sizinle paylaşmaya itti....Konunun yasal dayanağını araştırmaya çalışacağım...Benden önce bir meslektaşım cevap verirse beni bu zahmetten kurtarmış olacak.Ayrıca kendimi sizin hitap ettiğiniz gibi konu hakkında hoca olacak seviyede hissetmiyorum..Her şeye rağmen hakketmediğim bu iltifatınız nedeniyle yine de nezaketen de olsa teşekkür ediyorum..Sonuca hep birlikte en kısa sürede ulaşabilmemiz dileğiyle ...
Konu Av.Mehmet Nedim Yaz tarafından (17-04-2007 Saat 01:48:30 ) de değiştirilmiştir.
Sayın hocam bu konu ile ilgili net bilgiye nasıl ulaşabiliriz.
Birde sizin başınıza böyle bir olay geldimi?Birde mesajları Gsm şirketi ne kadar süre ile saklıyor.Cevaplarsanız sevinirim.
Hocam araştırıp bir zahmet cevap verebilirmisiniz ? Çok sağolun.
Evet o iddianameyi hatırlıyorum.Ancak GSM şirketlerinin artık iletişim yoluyla işlenen suçların büyük bir kısmının iletişim vasıtaları yoluyla olmasından ötürü Ulaştırma bakanlığının bu konu ile ilgili bir genelgesi mevcuttu.Tüm GSM şirketleri çağrı, mesaj ve sinyal bilgilerini yanılmıyorsam ya 2 yada 5 yıl boyunca saklamak zorundalar.Ayrıca bu husus GSM şirketlerinin keyfiyetinde olan bir husus değildir.Sadece dijital santrale geçilmeyen kırsal kesimlerde çağrı ve sinyal bilgilerinin TT Tim tarafından tespit edilememesi Adli makamlar tarafından mazeret kabul edilmekte olup diğer GSM şirketleri için böyle bir keyfiyet hakı bulunmamaktadır.Sonuç olarak hangi GSM firması olursa olsun çağrı, mesaj ve sinyal bilgilerini ya 2 yıl yada 5 yıl tama hatırlamıyorum arşivlerinde bulundurmak zorundalar.Sanırım yukarıda belirtilen iddianamede bir zamanlar telsim olan vodafone nin yapılanma sürecinde olduğundan teknik bir hatadan kaynaklanmış olduğunu düşünüyorum.
,
sms kayitlari kac yil saklanir,
http:www.hukuki.netshowthread.php21023-Cep-telefonu-mesajlaripage4,
telefon mesajlari kac yil saklaniyor,
sms mesajlari ne kadar saklanir,
mesajlar kac yil devlette sakli kalir,
mesaj ayrintilari kac yil saklaniyor,
smsler kaç yıl saklanıyor,
Geriye dönük kaç yıl mesaj saklanır,
mesaj içeriği kaç yıl saklanıyor,
telefon sms kayıtları kaç yıl saklanıyor,
mesajları kaç yıl saklanıyor,
telefon da kac mesaj saklana bilir,
sms mesajları kaç yıl saklanıyor,
Telefon mesajları kaç yıl saklanabilir,
mesajlarin icerigi kac yil saklanir
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku