Haberleri izleyince kendimden geçiyorum,bu gün yine 20 yaşındaki öğrenci ekmek bıçağıyla öldürülmüş cep telefonu için.şimdi bu durumda olduğumuzda ne yapmalıyız?telefonu verdik diyelim hala bırakmazlarsa?bana kalsa en basitinden ben öleceğime o ölsün deyip...ama bu sefer yine ben suçlu olucam.Kanunlar değiştirilmeli,itle dalaşmaktansa çalıyı dolanmak,polis çağırmak gibi değil de günümüz şartlarında ne yapılmalı?Yani kurtulma şansımız yokmu?Açıkcası silah taşımayı düşünüyorum ama onunla bile uğraşmak istemiyorum.Bir yol gösterin lütfen,biraz ısmarlama gibi oldu ama kusura bakmayın.
Emniyet Müdürlüklerine ait web sayfalarında gasp anında yapılabilecekler öneri halinde sıralanmıştır.
gasp edenin amacı yaralamk veya öldürmek değil kurbanın üzerinde ki mali değerleri almaktır.
silah taşımaya gelince;
siz silah taşıyamazsınız. Bu kanuni boyutu.
Bireysel silahsızlanmaya ilişkin bir çok çalışma varken bir öğrencinin bunu ifade etmesini çok tehlikeli buluyorum.
İçki şişede nasıl durmazsa, silahta belde durmaz. Ve bir başka forumda yazdğınız gibi sizi savunması için ipten götürecek bir avukata ihtiyaç duyabilirsiniz.
Son olarak; gelinen noktada ki zarar görme kaygınızı anlıyorum ve bende bireysel olarak bu endişeyi taşıyorum. Ama hata hata ile kapatılmaz.
Eğer silah çözüm olsa idi "yasal olarak" silah taşıyabilnlerinde ne kendilerinin ne de yakınlarının başına bu tür olaylar gelmezdi.
Sn.Encryptet,mümkün oldugu kadar insanların yogun oldugu yerlerden yürüyün,üzerinizde kolay ulaşabileceginiz bir yer'e "BİBER GAZI" sipreyini bulundurun hatta, bu siprey cok kücük oldugundan avuç açerisinde dahi taşınabilir,kullandıgınız zaman karşıdaki şahısa kısa süreli "Görme bozuklugu ve Reflekslerde yavaşlama"etkisi yapar,cezai müeyyidesi de yoktur.
Ben de bibergazi spreyi diyecektim ki Sayin ekremiyican demis bile...
Daha once de cezasi varmidir diye bi forum acmistim ki site yenilenince forum kayboldu.
Ben tasiyorum yanimda ama kullanabilme firsatim olurmu Allah bilir. Yalniz hadi kullanabildim diyelim korluge sebebiyet verir mi acaba iste onu bilemiyorum. Verirse cezasi olur herhalde dusunuyorum. :rolleyes:
Biber Gazı saldırganın gözüne/yüzüne doğru sıkılır. Saldırganın gözlerinin geçici olarak kapanmasına ve görmemesini sağlar.
Yaklaşık 45 60 dakika süresince saldırgan etkisiz hale gelir. Bu sürenin sonunda kalıcı bir zarar vermez.
Biber gazı %10 oranında Oleo Capsicum Biberinden imal edilmiştir.
Bu madde evde gıda olarak kullandığımız kırmızı biberdir.
Biber gazı tüp içerisinde senelerce etkisini yitirmez. Herhangi bir son kullanma tarihi yoktur.
Biber gazını rüzgara karşı sıkmayınız. Kapalı yerlerde kullanmanız durumunda gaz kısa sürede oda içerisinde
yayılarak oda içerisinde herkesi etkileyebilir.
5 metreye kadar etkili.
8,5cm. boyu sayesinde çanta ve cepte kolay taşıma.
Göz yaşartıcı spreyler tehlikeli durumlarda karşınızdaki kişiyle temasınızı gerektirmediğinden giderek en çok tercih edilen savunma aracıdır.
Kullanım sırasında saldırgandan 1 metre mesafeye ihtiyaç vardır. Sprey 5 metreye kadar etkili olacaktır. Spreyin içindeki madde,
temas ettiği yüzeyde müthiş bir yanma hissi uyandırır. Spreye maruz kalan kişi en az 15 dakika süreyle etkisiz kalacaktır. DİKKAT!
Kapalı alanda deneme amaçlı kullanmayınız.
Spreyi yüksek ısıya maruz bırakmayınız.
Bu ürünü taşımanız hiç bir yönden yasal bir sorun teşkil etmemektedir.
Öldürücü olmayan kimyasal silahlar sınıfına girer. Kullanımı, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulamasına İlişkin Yönetmelikte, yasal olarak kabul edilmektedir. İlgili Yönetmeliğin Ateşli Silahlar başlıklı, 4.bölümünün Silah Bulundurma ve Taşıma İzni Verilmesi başlığını taşıyan 24. maddesinde şu ifade yer almaktadır: "Koruma ve güvenliğin sağlanabilmesi için fiziki önlemlere ve güvenlik cihazlarına öncelik verilir. Komisyon, orantılılık ilkesine uygun olarak canlılar üzerinde kalıcı etkisi olmayan kimyasalların kullanılmasına izin verebilir."
.............................
Daha once arayip bulamadigim bu bilgileri paylasmak istedim ancak pek nadir ise yarar gibi gorunmekte. Nasil anlayabiliriz ki... Yine de tasimakta fayda var. :rolleyes:
Unutmamak gerekirki gaspçılar tek başlarına dolaşmıyorlar. Öncelikle hiç bir malın canınızdan kıymetli olmadığının bilincinde olmanızda yarar var. Gerçi öyle bir anda adrenalin ve sinirden dolayı insan bu temel gerçeği unutuyor.
Karşınızdakinin direk gözlerine bakınız gözler size gerçeği söyleyecektir. Mümkün olduğunca vucudunuzdan uzak durmasını sağlayın. İlaç aldığını hissederseniz tereddütsüz verin gitsin ötesi canınıza yönelik bir gelişme olacaktır. Ama gözlerde endişe görürseniz sert bir sesle konuşun ve istediğini oldukça uzağa doğru atın mümkün olduğunca hızlı hareket edin Kaçarsa malınızıda alır gidersiniz yada mala hamle yapıp sizden uzaklaşacaktır siz kaçarsınız.
Tenha gece vakti ıssız sokaklara girmeyin. Kestirme diye park bahçe gibi yerlerden geçmeyin oraları onların yuvasıdır unutmayın.
Biber gazı dahil diğer savunma gereçlerinin kullanılmasında çok dikkatli olun çünkü anlaması veya başka bir şey sanmasının bedeli umduğunuzdan ağır olabilir.
Ama kesinlikle kayıtsız kalmayın mutlaka polisi ve ilgili adli kuruluşları uyarın. Başkasına olsada duyarsız kalmayın belkide başkasına olanlara duyarsız kalmamız bunlara cesaret veriyor unutmayın...
Çantanızın içerisinde yüklü miktarda para ve değerli eşya bırakmayın.
Cep telefonunuzu çantanıza koymayın.
Alış verişe özellikle tek başına çıkmamaya çalışın. Bir kişi eşya seçerken diğeri çevreye dikkat etsin.
Trafiğin yoğun olduğu yerlerde trafik ışıklarında beklerken, çantalar ön veya arka koltuk yerine mümkünse bagaja kilitlenmeli ya da sürücü koltuğunun altına gizlenmelidir.
Anahtarlığınıza isim, adres ve telefon numaranızı kesinlikle yazmayın.
Araba ve ev anahtarlarınızı ayrı anahtarlıklara takın. Bu önlem anahtarlığınız çalındığında ya da kaybolduğunda hem eviniz hem de arabanız için telaşlanmanızı engelleyecektir.
Elinizde torba, poşet, paket veya bir başka eşyalar taşırken çantanızı bunlarla vücudunuzun arasında kalacak şekilde tutun.
Yürürken çantanızı vücudunuza yakın tutun, çantanızın elinizden kapılmasını zorlaştırmak ve elverişli bir hedef olmamak için çantanızın açılacak yerini oldukça koruyun, varsa taşıma ucunu bileğinize geçirin. Omuza asılan çantalarda da aynı şekilde hareket edilmelidir.
Altın, mücevherat, zincir ve kolyeler birer hedeftir. Özellikle bisiklet, motosiklet kullanan ya da yanınızdan koşarak geçen hırsızlar tarafından kolayca çekilip, çıkarılacak biçimde takmamak suretiyle, yaralanmayı ve maddi kayıpları önleyin.
Değerli takılarınızı çantanıza koymayın, kolye, bilezik, yüzük gibi takılar takmayın.
Pahalı ve gösterişli çantalar kullanmayın.
Cüzdanınızda bulunan kimlik kartlarının birer fotokopisini çekip güvenli bir yerde saklayın.
Alış-veriş esnasında ve yürürken, çanta içerisinde bulunan para ve kıymetli eşyaları başkalarınca görülebilecek şekilde çıkartıp; çantaya koymayın. Harcanacak miktardaki parayı çanta içerisinde ayrı bir bölüme saklayın.
Bulunduğunuz ortamdaki türlü karmaşa ve dikkat dağıtan olaya şüpheyle karşılayın.
Cadde ve sokaklarda yürürken, araçların geliş istikametine ters ve kaldırım tarafına yakın yürüyün, çantalarınızı trafiğin akış istikametine uzak olan kolunuza takın.
Yolda yürürken dalgın olmayın, etrafınızı kontrol edin.
Çantalarınızı omzunuza değil, boynunuza çapraz olarak asmaya özen gösterin.
İki kişi olarak yürürken çantalarınızı aranıza gelecek şekilde takın ve kaldırımın iç tarafından yürüyün.
Banka, ATM veya döviz bürolarından aldığınız paralar poşet, kese kağıdı veya gazete kağıdı içinde taşımayın.
ATM’lerden özellikle tenha ve gece koşullarında para çekmeyin.
Çok fazla para ve mücevherle çarşı, pazar ve alış-veriş merkezi gibi insanların yoğun olduğu yere gitmeyin.
Pastane, lokanta veya çay bahçesinde otururken telefonlarınızı masanın üstüne bırakmayın, çantalarınızı sandalyeye asmayın ve gelişi güzel bir şekilde yere bırakmayın.
Herhangi bir giysiyi prova etmek için soyunma kabinine girdiğinizde çantanızı teslim edebileceğiniz bir yakınınız yoksa, mutlaka yanınızda bulundurun. Tezgahtarlara güvenip tezgah üzerine bırakmayın.
Piknik alanlarında para ve değerli eşyalarınızı bir yerde toplu olarak bırakıp eğlenceye dalmayın, eşyalarınızı en az bir kişinin gözetiminde tutun,. ayrıca bu tür yerlerde adres sorma gibi bahanelerle size yaklaşan insanlara çok dikkat edin, hareketlerini kontrol altında bulundurun.
Aracınıza bindikten sonra içeriden kumanda edilen otomatik kilitle kapılarını kilitleyin, camları 5 cm den fazla açmayın, çantanızı, oturduğunuz koltuğun altına koyun. Yan tarafa veya arka tarafa bırakmayın.
Trafik ışıklarında satıcı ve çocuklarla konuşmayın. Alış veriş yapmayın.
Olabilecek hafif trafik kazalarında, bilhassa arkadan ve yandan çarpmalarda şüpheci olun. Tenha bir yerde iseniz asla araçtan çıkmayın 155 Polis imdat ve 154 Ala trafik telefonlarından yardım isteyin.
Park Yerinde veya piknik alanlarında otolarınızı park ettiğinizde, kapı camlarını kesinlikle açık bırakmayın. İçerisinde para ve cep telefonu gibi değerli eşyalarınızı asla bırakmayın.
Kapkaç olayında kullanılan aracın plakasını almaya çalışın.
En yakın karakola giderek olayı anlatın ve kayıplarınızla ilgili tutanak tutturun.
Çalınan kredi kartlarınızı vakit geçirmeden iptal ettirin.
Anahtarlarınızda çalınanlar arasında ise vakit geçirmeden kilitlerinizi değiştirin.
Zorla alım esnasında asla direnmeyin. Unutmayın ki hayatınız hiçbir maddiyatla ölçülmeyecek derecede kıymetlidir.
polisiye com
Biber gazı kadın veya erkek ayrımı olmadan herkezin yanında bulunması gereken çok önemli bir araçtır. Onlarca kutu bitiren birisi olarak sayesinde etkisiz hale getiremeyeceğiniz insan veya insanlar yoktur. Ancak bunu kullanırken haklı bir dayanağınızın olması gerekli.Aksi takdirde adli ceza almanız çok doğal. Tabi gasp a mağruz kalmak da son derece haklı bir nedendir.
Hiç öyle bir durum olmasın ama, eğerki olursa diye biber gazı bulunduruyordum. Birkaç defa havaalanı girişindeki güvenlikçilere hediye etmek zorunda kalmıştım. Uçağa bunu almıyorlar çünkü
Ama hiç denemedim, kullanmadım. Bir seferinde prova yapayım dedim ve hiç beklemediğim bir şeyle karşılaştım:
Meğerse bunlar spray gibi atomize şekilde değil, işer gibi çıkıyormuş spreyin düğmesine basınca.
Hatta ilk anda arızalı olduğunu düşünmüştüm bendekinin.
Siz bunu çok fazla kullanmış biri olarak; kullanılması ile bir şeyler söyler misiniz? Bakın; şişeden nasıl püskürdüğünü bile bilmiyoruz.
Eminim ki söyleyeceğiniz çok şey olmalı sizin.
Konuyu yeniden diriltmek gibi olucak ama bunu yazmak için kayıt oldum bundan yaklaşık 1 ay önce ben ve arkadaşım sahilde otururken yanımıza 3kişi yanaştı bizden önce para vermemizi daha sonra cebimizdeki herşeyi vermemizi istediler biz yok filan diyerek geçiştirmeye çalışsakta başımızdan atamadık sonuç olarak kolu arkasında bir şekilde arkadaşıma doğru yaklaştığında biber gazını adamın suratına boşalttım fakat şahıs alkol, tiner vb. gibi birşey kullandığından fazla etkilenmedi ve yanındaki şahısta tehditler savurarak beni kovalamaya başladı bir süre kaçmayı başarsamda sonunda nefesim kesildi ve akabinde bacağımdan 3 kez bıcaklandım ailemdeki herkes neden ifadende biber gazı var vs diye bana kızıyor polislerde birşeyler dedi böyle durumlarda bile kullanmak yasakmış 6ay 1,5 yıl cezası olabilirmiş falan filan artık ne olur bilemiyorum yakında duruşmam var uyap bilgi sisteminden telefonuma mesaj geldi .. tarihinde duruşmanız vardır gelmediğiniz taktirde zorla getirileceksiniz diye bakalım ne olucak.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku