Kınama cezası itirazı 30 gün içinde sonuçlandırılm
haksız hukuksuz yere kınama cezası aldım. disiplin kuruluna itiraz ettim 15.02.2006 da. bugün 27.03.2006 hala bir cevap gelmedi sorduğumdaysa bakanlığa yazı yazıldığını söylediler ama itirazımı kabul edip etmediklerini söylemediler. bakanlığa niçin yazılır? cezam kesinleştiği içinmi yoksa yersiz ceza aldığıma karar verdiler de iptal edilmesi içinmi bakanlığa yazmışlar. Eğer cevap olumsuz olursa 30 gün içinde bilgi vermedikleri için idare mahkemesine başvurabilirmiyim. Lütfen yardımcı olun. nasıl bir yol takip etmeliyim? cevap için çok ama çok teşekkürler
kınama cezalarına karşı itiraz disiplin kuruluna değil bir üst disiplin amirine karşı 7 gün içinde itiraz etmeniz gerekir. Amir 15 gün içinde ya cazayı onaylar veya red eder. red ederse size tebliğ edildikten sonra 60 gün içinde idari yargıya gidebilirsiniz. niye bakanlığa yazmışlar anlayamadım. size kınama cezası veren kim, sizin amirinizin bir üst disiplin amiri kim, ne iş yapıyorsunuz bunları yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.
şimdi durum şöyle çalıştığım kurumda çok büyük bir yolsuzluk olayı vardı yani senelerdir süregelen bir olay. unvanım memur. bilgim haricinde benim yetkilerimi de kullanarak birkaç yolsuzlukta adımı geçmişler. bu duyumu alınca soluğu savcılıkta aldım. şüphelendiğim kişileri savcılığa, valiliğe ve genel müdürlüğümüze bildirdim. bu şikayetlerim duyulunca sudan bir bahaneyle müdürüm savunmamı istedi, sonra müdür yardımcımızı muhakkik tayin edip bu defa savunmamı ona vermemi istedi derken 2 ay süren savunma al savunma ver olayından sonra kınama cezası verdi müdürüm bana. çekmecelerimi kırdılar. öğlen araları takip edildim vs..vs.. ancak ne savcılıktan bir cevap geldi bu adamlara nede vali bişe dedi. kendimi yel değirmenine karşı duran donkişot gibi hissetmeye başladım inanın. neyse 7 gün içinde bir üst disiplin amirimiz olan valilik disiplin kuruluna itirazımı yaptım ama halaa bir cevap yok. bugün sorduğumda disiplin kurulu müdürü bide fırçaladı beni önce bakanlığa yazdık inceleniyor dedi sonra genel müdürlüğünüze dedi ben tabi sonucu merak ediyorumya üsteledim işte dedimki: yani olumlu veya olumsuz bir karara varıldımı diye sordum yine cevap yok genel müdürlüğünüze yazdık durum inceleniyor dedi. şimdi aklım karıştı bunlar cezam için herhangi bir karar aldılarmıda bakanlığa yazı yazdılar, almadıysalar niçin bakanlığa yazıyolar benim cezamı bakanlıkmı inceleyecek veya genel müdürlük?? inanın ben bişey anlamıyorum. Devletin hakkını neden ben aramak zorundayım. yarım yıl geçti savcılıktan ses yok. Ben herşeyi bildirdim Devlet kendi hakkını arasın suçluları bulsun böylece kınama cezası almama bile yanmam hiç değilse bir işe yaradı derim. ben devlet için kınama cezası alıyorum devletten tık yok bu nası iştir kınama cezama itirazımı bu kadar süründürmelerinden ne gibi bir anlam çıkarmalıyım. hakkımı başka nasıl arayabilirim. bakanlığa veya genel müdürlüğe niçin yazı yazılır kınama cezamla bunların alakası nedir? makamlar neden beni bilgilendirmiyor, savcıya gidiyorum susuyor yazdık cevap bekliyoruz diyor, valiye gidiyorum vali şehir dışında diyorlar akşam haberlerde izliyorum valimiz bir hastane açılışına katılmış il içinde, sendikam genel müdürlüğümüz teftiş kurulundan müfettiş istiyor müfettiş yok, ben şimdi bilgi alabilmek için avukatmı tutmalıyım, ya benim ne günahım var, işte ben soruyorum ya neden herkes susuyor, bilgi alabilmek için illa avukat veya hakimmi olmak lazım veya dayının mı olması lazım. avukata ayıracak bütçem olsa avukat değil hakim kiralardım mesele hakkında beni bilgilendirsinler diye. neler dönüyor anlamıyorum biri beni bilgilendirirse sonsuz minnettar kalacam. teşekkürler
il müdürü size ceza vermişse itiraz makamı il disiplin kurulu değil validir. size 15 gün içinde cevap vermezlerse idare mahkemesinde dava açın. kınama cezasının bakanlıkla alakası yok. sizi oyalıyor olabilirler. zaman kaybetmeyin idare mahkemesinde dava açın. eğer sendikalı iseniz sendikanın avukatına gidin sizden ücret almazlar. yolsuzlukla ilgili biraz sabredin bu işler biraz zaman alır. çünkü iddialarla ilgili tlf dinleme yapılıyor veya soruşturma devam ediyor olabilir. ortada ciddi deliller olmadan kimse işlem yapmaz. savcının tüm delilleri değerlendirmesi lazım. sizin samimiyetinize inanıyorum ancak o kadar çok asılsız ihbar var ki bu yüzden savcılıklar genelde işi ağırdan alır tüm delillere ulaşılmadan işlem yapmazlar.
yanıt için teşekkürler Ömer bey, ben itirazımı sendikam disiplin kuruluna yapacaksın dediği için disiplin kuruluna yaptım, acaba yanlış bir işlem mi yaptım. başlığı
... valiliği
(Disiplin Kurulu Müdürlüğüne) diye atmıştım. itirazımı 15.02.2006 da yaptım. 15 değil 41 gün geçti cevap vermediler. cevap gelmeden idare mahkemesine gitsem şikayetimi kabul ederler mi? geçenlerde burdan bir stajyer hakimle görüştüm bana kınama cezası için bize gelen davaları en başından reddediyoruz, hiç gelme dedi. kınama cezalarına yargı yolu kapalı dedi. bidaha gitsem idare mahkemesine aynı adam aynı cevabı verecek ne büyük çıkmaz bu, sussam yarınbirgün adım geçtiği için hesap sorulacaktı, şikayet ettim budefa baskı yapılıyor. aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık. sendikamın hiç umurunda değil ağızlarından cımbızla laf alınıyor. bu ülkede gariban olmak ne zormuş. hırsızlığı yapanlar ödüllendiriliyor, gidişatı sineye çekemeyip devletin malında yetimin öksüzün hakkı var deyip şikayette bulunan cezalandırılıyor, bu nasıl adalettir anlayamıyorum. benimde şöyle kelli felli bir dayım olsa bana tüm bunları yapamazlardı. savcı bana soruyor müdürlüğünüze polis veya müfettiş geldimi, ya kardeşim sen savcısın sen bil, ben nerden bileyim hem gelmiş olsalardı görürdük dimi. zor çok zor hayat zor, mücadele etmek zor.
Ömer bey beni oyalama nedenleri ne olabilir ona göre tedbir alayım. birde idare mahkemesine sunacağım dilekçenin içeriği nasıl olmalı, 15 gün içinde cevap vermedikleri için size başvurdum tarzında bişeymi olmalı. çok teşekkürler
Sayın can_su;
Uyarma ve kınama cezalrına karşı yargı yolu kapalı olduğu belirtilmekle birlikte kesin bir durum değil bu.Kanatimce yapılan son yasal düzenlmelerle birlikte bu disiplin cezaları ile ilgili açılacak davaları red eden idare mahkemeleri olsa da gören idare mahkemeleri olacaktır.İtirazın bir üst disiplin amiri veya disiplin kuruluna intikalinden itibaren 30 gün içinde kararlarını vermek zorundalar.Yazdığınıza göre bu bu süre dolmuş.(Dilekçeniz yazdığınız gün ilgili yere ulaştığı varsayımıyla).Bulunduğunuz yerin yetkili idare mahkemsine dava açın.
Saygılarımla..
çok sağolun ahaltuner. ben pazartesiye kadar bekleyip pazartesi işyerinden izin alabilirsem inşallah (sevk bile verdiklerinde hastanede bulunduğun saatleri belgele diyorlar) itirazımı yapayım artık . çok para isterlermi, avukat tutma zorunluluğu varmı bunun için? cevaplar için tekrar teşekkür ederim.
anayasanın 90 ıncı maddesine eklenen " Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir. Bunlar hakkında Anayasaya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesine başvurulamaz. (Ek cümle: 5170 - 7.5.2004 / m.7) Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası andlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası andlaşma hükümleri esas alınır. " fıkrasından dolayı artık uyarı ve kınama cesaları da yargı kapsamındadır. o stajer hakim sanırım ayakta uyuyor anayasanın değiştiğinden haberi yok. sayın cansu vakit geçirmeden idare mahkemesinde dava açın en kısa zamanda sorun olursa ben size yardımcı olurum dilekçenizi mümkünse sendika avukatına yazdırın daha sağlıklı olur.
sayın cansu idare sizin itirazınıza 15 gün içinde cevap vermemiş se red edilmiş sayılır sizin başvuru tarihinden itibaren en geç 60+15=75 gün içinde idare mahkemesinde dava açmanız gerekir. sendika avukatı neye dayanarak bekleyelim diyor açıkçası anlamadım. siz boşuna beklersiniz çünkü 15 gün geçmiş ve itirazınız red edilmiş sayılır neyi bekleyeceksiniz onu anlamadım idareler bırakın kişiye cevap vermeyi çoğu durumda mahkemeye bile cevap vermiyorlar zaman geçirmeden dava açın yoksa süreyi kaçırabilirsiniz. msn: omercelikkol@hotmail.com
Görevli olduğum kurumda idarecilerimle düştüğüm düşünce farkı sebebiyle hakkıımda açılan disiplin soruşturması sonucu yükseköğretim kurumları öğretim...
Merhabalar, yaklaşık 2450 m2 alana sahip arazimiz üzerinde 1958 yılında inşa edilmiş bir okul bulunuyor. Tapu kaydında herhangi bir şerh ya da farklı...
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Şahsa ait arazi üzerinde bulunan...
14-05-2025, 22:25:33 in Gayrimenkul Hukuku