ben bu konulara oldukça yabancıyım. öğrenmek için soruyoru
elimde adıma yazılı 25,02,2007 tarihli senet bulunmakta ancak ben bu senedin vaktinde ödeneceği konusunda ciddi kaygılarım var. tahsilat için banka yoluylamı, noter (protesto için)yolu ile mi gidersem iyi olur?
daha sonra mağdur olmama için ne yapmalıyım. ayrıca senedin üzerinde borçlunun ismi-adresi-borç miktarı ve imzası var. pul yok sorun teşkil eder mi? aydınlatırsanız sevinirim
Sedeni tahsil için bankaya verebilirsiniz, bu aşamda protestolu olarak verirseniz, senet ödenmediğinde banka tarafından protesto da çektirilecektir.
Senette ciranta bulunmadığı müddetçe protesto çekilmesinin herhangi bir zarureti bulunmamaktadır.
Borçlunun tavır ve davranışlarını yakinen takip ediniz, mal varlığını muvazaalı yolarla elinden çıkarmaya çalışmakta ise, senedi tahsil için bankaya vermekten ziyade ihtiyati haciz yolu ile icraen tahsilini düşünmelisiniz.
Borçlunun tavır ve davranışlarını yakinen takip ediniz, mal varlığını muvazaalı yolarla elinden çıkarmaya çalışmakta ise, senedi tahsil için bankaya vermekten ziyade ihtiyati haciz yolu ile icraen tahsilini düşünmelisiniz.
Malumunuz olduğu üzere, senet bankaya verildiği takdirde, banka borçluya bir ödeme ihbarnamesi göndermekte ve borçlunun senet bedelini ödemesini beklemektedir. Ancak, borçlu ödeme yapmadığı takdirde ise noter kanalı ile borçluya protesto keşide ettirmekte ve akabinde ise senedi alacaklıya iade etmektedir.
Bu süre zarfında ise borçlu senet bedelini ödememek maksadı ile mal varlığını kaçırma girişiminde bulunabilir.
Bunun neticesinde ise alacaklının alacağını tahsil edememesi tehlikesi söz konusu olabilir.
İşte bu durumda; İcra ve İflas Kanunu'nun 257. maddesine göre ihtiyati haciz kararı alarak, borçlunun malvarlığını kaçırması engellenerek alacaklının alacağını tahsil etme ihtimali arttırılabilir.
Hatta, şartlar oluştuğunda ve mahkeme ikna edildiğinde senedin vadesi gelmeden de ihtiyati haciz kararı alınması mümkün olabilmektedir.
yani bu senet konusu endişeli bir durum.. ben mesela merak ediyorum adamdan senedi almış olsak bile demezler mi ki bunu ne karşılığı aldın?
Borçlar Kanununa göre "Sebep göstermeksizin borç ikrarı caizdir" Bu hükme göre bir senet üzerinde borçlu,falanca kişiye şu kadar para borçluyum deyip imzalarsa,bu senet geçerlidir.Ancak bu konu öğretide tartışmalıdır.Bir kısım yazarlar bu hükme dayanarak borç ikrarının sebepsiz de olabileceğini ileri sürerken,karşı görüşteki yazarlar,sebepsiz borç olamayacağını,bunun kanuna aykırı olduğunu,kanunkoyucunun bu madde ile sadece ispat yükünü borçluya yüklediğini iddia etmektedirler.Daha açık bir deyişle bu ikinci kısım yazarlara göre sebep içermeyen bir senedin alacaklısı alacağının geçerli bir nedene dayandığını ispat etmek zorunda değildir.Borçlu,borcunun geçerli bir sebebe dayanmadığı iddiasındaysa bunu ispat etmek zorundadır.Yargıtay,önceleri birinci görüşe itibar etmişken sonraki içtihatlarında ikinci görüşe dayanmaktadır.Kanaatimce de doğru olan ikinci görüştür.
merhaba ben yaklaşık 6-7 ay önce bir arkadaşımın çalıştığı firmaya olan borcuna dair senet imzaladım.senet imzalarken boştu miktarın kendileri tarafından iki üç kişiye bölünerek yazılacağı söylenmişti.şu anda bu arkadaşım dediğim kişi ortalarda yok.bu senet karşılığında benim almış olduğum mal veye hiçbir hizmet yok.olaki senetin tahsiline gidilirse ne yapmalıyım.yalnız şunu belirtiyim kefil olarak değil.yardımlarınızı rica ediyorum.teşekkürler...
Merhaba öncelikle, konuyu nereye açacağımı bilemediğim için en uygun kısım burası olduğunu düşündüm benim bilgili arkadaşlara iki sorum olacak, senet...
Söze herkese iyi akşamlar dileyerek başlamak istiyorum ve herkesin ramazan ayını kutlarım. Forumda kendime göre yeterli sayılabilecek derecede senet...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku