+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 21 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı

    Merhabalar,
    Kablosuz ADSL modemim var. 1 yıl gibi bir süredir şifreleme ihtiyacı duymadıgım için şifre koymadan kullanıyordum. Mesleğim gereği sürekli şehir dışında şantiyede oldugumdan ve kardeşleriminde farklı şehirlerde olmalarından dolayı ailemle msn aracılığı ile görüşüyoruz.
    Kasım ve Aralık ayları içerisinde istanbul merkezli büyük bir şirketin kendi bayiileri için oluşturdugu siteye girilerek. Zimmet vs. ekranları aracılığı ile zimmet değişikliği yapıldıgı ve bir çok şehir temsilcilerine iğrenç mide bulandırıcı insanlık dışı küfür ve hakaretler yazarak firma içerisinde karışıklığa neden olmuşlar. Tabi firmanın yaptıgı araştırma sonucu bilmiyorum ne şekilde oldugunu. Adsl aboneliği babamın adı oldugu için babamın bütün bilgilerine ulaşıldıgını ve savcılığa şikayette bulunduklarını firmadan bidirdiler. Ancak evde üniversiteye hazırlanan en küçüğümüz kardeşimiz var. Birde annem ve babam babam ilkokulu mezunu 54 yaşlarında bilgisayardan anlamayan bi insan. Bizim adsl aboneliğinden girildiği kesinleşmiş şirket yetkilisinin elinde döküman var. Şirket yetkilisini telefon ile aradıgımda kardeşim sizin evinizden yapılmış bir durum siz yapmadıysanız kız kardeşinize başkası yaptırmış ama kesin sizin evden yapılmış denildi. Bu durumda aileme bir zarar gelirmi. izin aldım memleketimdeyim. Acaba istanbul'dan ne kadar zamanda işlem yapılırda bizi ziyarete gelirler. Yada işleyiş nasıldır. Ailemi gece yarısı çıkın bakalım ifadenizi alacağızmı derler yoksa yazılı bir kağıt ilemi çağırırlar. Nasıl olur. ???



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı konulu yargıtay kararı ara
    Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Şirket bu konudan çok emin bende gerçekten çok korkuyorum. Yani babama demişki şu tarih şu saatte şu işlem yapılmış bu işlem yapılmış. Babamda diyorki şimdi siz yaptıysanız söyleyelim özür dileyelim. Sıkıntı almayalım kardeşiniz burda kalıyo dersine çalışamaz, işimden olurum vs. babam apartman görevlisi işinden olmaktanda korkuyo başka sıkıntılar olcak diye. Eskiden bilirsiniz yapmasanız yaptım dedirtirlerdi diyerek babamı aldı bir korku tanımadımız etmediğimiz bir firma ile bizim alakamız olamaz. Ama nedendir bilmiyorum. Firma bu konuda çok ısrarlı durumda. Adamcağız hergün evde polis bekler oldu.
    Adsl kullanım çıktısını aldım normalde 9 gb ama firmanın dediği aylarda 23 gb kullanım görünmekte. Telekoma başvuru yapsam sıkıntı çıkarmı çünkü bundan 3-4 ay önceye kadar 1 tane adsl ortağım vardı. Çok saygın çok kaliteli bir doktor komşum. Oda kablosuz kampanyası ile adsl aldı. Yani telekoma desem bizim hatta girilmiş olunabilirmi. Bu sefer dicek bana internet ortağınız varmış eskiden al sana bi ceza daha. Bilgisayarı vermeyede razıyım alıp götürsünler. Babacım anacım bunalmasın. Bu durumda ne yapmamızı önerirsiniz.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Jul 2003
    Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı

    Telekom ile yaptığınız antlaşmaya göre;

    ADSL/G.SHDSL ABONELİK SÖZLEŞMESİ

    5.28. ABONE, adına kayıtlı ADSL/G.SHDSL H ZMET ’ni amacı dışında kullanamaz. TÜRKTELEKOM'un yazılı izni olmadıkça başkalarına kullandıramaz. Aksi takdirde, TÜRK TELEKOM tektaraflı olarak, yazılı bildirimiyle Sözleşme’yi feshetmeye, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusundabulunmaya ve 406 sayılı Kanunun 4502 sayılı Kanunla değişik 18 inci maddesi gereğince işlem yapılmasıiçin Telekomünikasyon Kurumu’na bildirimde bulunmaya yetkilidir. ABONE’nin ADSL/G.SHDSLH ZMET ’ni başkalarına kullandırması, borç ile ilgili yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz.

    5.29. ABONE, ADSL/G.SHDSL H ZMET ’ni sadece bağlantı adresinde kullanım hakkına sahip olup,bağlantı adresi dışında üçüncü şahıslara, deneme amaçlı dahi olsa, kullandıramaz.

    5.30. ABONE, TÜRK TELEKOM'un bilgisi dışında ADSL/G.SHDSL erişim hızı ve/veya erişim hattıüzerinde ek ve/veya değişiklik yapamaz. Bu şekilde ek ve/veya değişiklik tespit edildiğinde, sisteme zararveren veya TÜRK TELEKOM tarafından kaldırılması talep edilen ek ve/veya değişiklikler kaldırılacaktır.Bu durumda, TÜRK TELEKOM, yazılı bildirimiyle iş bu abonelik sözleşmesini feshetmeye ve yapılan ekve/veya değişiklik nedeniyle uğranılan zararın tazmini için dava açmaya yetkilidir.

    3. kişinin gerçekleştirdiği eylemlerde sizin adresinizin çıkması, sizi sorumlu kılmaktadır. Bu fiili gerçekleştirmediğinizi kanıtladığınız takdirde sorumluluktan kurtulabilirsiniz. Şu anda eylemin sizin tarafınızdan gerçekleştirildiği yönünde karine mevcuttur.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jul 2001
    İletiler
    5.751
    Blog yazıları
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    17
    Dosya Yükleme
    53

    Tanımlı Re: Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı

    İnsanları özendirmek istemiyorum, bu nedenle yüzeysel yazmaya çalışacağım. Kanımca bu fiilin sizin tarafınızdan işlenmediğini ispat etmeniz gerekiyor. Yapılış tarzı da çok açık. Bugün için gayrıhukuki işler yapmak isteyenler, ellerinde laptop (arabaların içinde) geziyorlar. Nerede açık hat bulurlarsa oradan daha önce hedefledikleri işlemleri yapıyorlar.
    Bahsettiğiniz firma ile illiyet bağınız olmadığından, suçu işlemeye yeterli bilgide olmadığınızdan olası bir yargılamada suçsuz olduğunuzu ispat edebilirsiniz diye düşünüyorum.
    Diğer konularda Sayın Emrah Yavuzcan'ın görüşlerine ve tespitlerine aynen katılıyorum.
    Hukuki Net - Hukuk Arama Motoru - İyi günler Türkiye, her nerede uyuyor veya uyutuluyorsan!

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı

    Firma sahibi tarafından evimiz bizzat aranmış. Babamla konuşulmuş ve babama bu işi çocuklarınızdan birinin yaptıgı yüzde birmilyon kesin denmiş. Babamda beni aradı firma sahibini ara ve özür dile dedi. Telefon numarasını verdi bende aradım 45 dk kadar konuştuk ve firma sahibi bana yenilir yutulur olmayan, ağıza alınmayacak küfürlerin şahsına yazıldıgını, ve bunun bütün acentelerinin gördüğünü, gururunun zedenlendiğini, gergin ses tonu ile ifade etti internet aboneliği babamın adına oldugu için. Babamın hukuki açıdan çok büyük sıkıntılarla başbaşa kalacağını, ailemin çok kötü durumlara geleceğini açık ve bariz bi şekilde söyleyerek tehdit etti.
    -Ve babana ailene bir iyilik yapmak istiyorsan. Bana yazılı ve sözlü olarak. İtiraf edip özür dilememi istedi. -Bende sizi tanımıyorum. Sizinle hiç bir bağlantım yok. Bu konuda benim aileme neden ısrarcısınız dedim. -Bana bu adsl internetinin şifresini birileri ile paylaşıyorsunuzki sizin hattınızdan bağlanıyorlar, bana o kişiyi bul getir yada hukuki olarak sonuçlarına aileniz katlanır dedi.
    -Bende devletin mahkemesi var polisi var başvurun. Madem bizi bu kadar kolay buldunuz onlarıda bulun. Ben işimi bırakıp mahallede adam bulamam ki dedim.
    -Şahışta Ben sizi dava edemem ama babanızı ederim dedi.
    Bu kişinin kendinden bu kadar emin olması. Beni gerçekten rahatsız etti. Ayrıca babanızın hapislerde çürümesini istemiyorsanız. Siz babanıza bir iyilik yapmak istiyorsanız. Yazılı olarak itiraf edin demesi, çelişkili değilmi. Ayrıca tehdit sayılmazmı. Sizce ne yapmak istiyor olabilirler.
    Konu ercanpm tarafından (05-02-2007 Saat 14:57:46 ) de değiştirilmiştir. Sebep: Düzeltme yapma

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı

    Yetkiliye beni tanıyormusunuz diyorum. Hayır diyor. Babamı ailemi tanıyormusunuz diyorum. Yine hayır diyor. Ama bu işi yapanın biz olmasak dahi başkasının oldugunu, o kişiyi tanıdıgımızı, sakladığımızı ve benim arkadaşım oldugunu ifade ediyor. Babamada bu şekilde demiş, çocuklarınız ne iş yapıyor ve hangi şehirlerde demiş. Babamda hepimizin bilgilerini tabiiki vermiş. Babama o zaman demişki ankaradaki oglunuz kendisi ve farklı şehirlerdeki arkadaşlarına yaptırdı birsürü arkadaşı var biz tesbit ettik demiş. Çünkü ben şantiye şantiye farklı şehirlere gitmekteyim. Gezgin çalışıyorum. Babamda benim öyle bişey yapmayacağımı ancak yaptı isem onun adına çok özür dilerim. Çocuklarımdan şikayetçi olmayın vs. gibi cümlelerle 50 defa özür dilemiş. Annem babamın defalarca özür dilediğini bizim bişeler yaptıysa o kişileri özür dilememiz gerektiğini söyledi ve ben babamın bu kadar utandıgını duyunca çok mahçup oldum. Benimle farklı babamla farklı konuşuyorlar. Babamı kandırarak bize sıkıntı gelmesin işimize engel olmasın diye kandırarak özür dileme ile ilgili bir evrak imzalatırlarsa diye çok korkuyorum. Öğrendiğim kadarıyla bu firmanın ortak mail vs. gibi bi internet ortamı varmış. Burada kim ne yazarsa herkes görünüyormuş. Firma içindeki çoğu kişinin mail şifrelerini kırarak, kendisininki dahil. Bu kişinin eşi ve kendisi hakkında küfürlü cümleler kullanılıp pornografik resimler bütün bayiilerine, kendi kullandıgı mail adresi üzerinden gönderilmiş. Tabi kim olursa gururuna dokunur. Ama alakamız olmayan bi insanın pat diye ortaya çıkıp müdürlerini, bayiisini bizim eve 2-3 defa gönderip bizlerin nerlerde oldugunu sorması ve ailemi huzursuz etmeside benim kanıma dokunmakta. Şahsa dedim gelin alın buyrun bilgisayarı modemi neyi alcaksanız. Ama ailemi rahat bırakın. Beni şikayet edin dedim. Devletin mahkemesi var, polisi var onlar neyse sıkıntınız bulurlar dedim. Şayet benim tırnağımın ucu kadar bi alakam var ise veya zararım oldu ise gerçekten özür dilerim cezamıda çekerim dedim. Ama hiç bi konuda anlaşamadık. Şahsın tek istediği özür dilemem yazılı ve sözlü olarak ben yaptım demem. Ama yapmadıgım bilmediğim bişe için neden özür dileyeyim. Ailem hergün şimdi polis gelcek diye bekliyor. Nasıl bi durum bu hiç bişe anlamadım. Şikayet edildikmi onuda bilmiyorum. Ben özür dilerim deyince bu adamın vicdanımı rahatlıcak, işte bakın haini buldummu dicek. Yada hiç bi kanıtı yokda bizdenmi şüphe ediyorlar. Bi insan tanımadıgı bi ailenin üzerine neden bu kadar gelir. Ben şimdi bu şahsı arasam sen manyakmısın desem suçlu olurum.
    Konu ercanpm tarafından (05-02-2007 Saat 16:37:24 ) de değiştirilmiştir. Sebep: Düzeltme yapma

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Apr 2006
    Nerede
    Cuba.
    İletiler
    33
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı

    Alıntı ercanpm rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ...çocuklarınız ne iş yapıyor ve hangi şehirlerde demiş. Babamda hepimizin bilgilerini tabiiki vermiş. Babama o zaman demişki ankaradaki oglunuz kendisi ve farklı şehirlerdeki arkadaşlarına yaptırdı birsürü arkadaşı var biz tesbit ettik demiş...............Bu kişinin eşi ve kendisi hakkında küfürlü cümleler kullanılıp pornografik resimler bütün bayiilerine, kendi kullandıgı mail adresi üzerinden gönderilmiş...................... Ama hiç bi konuda anlaşamadık. Şahsın tek istediği özür dilemem yazılı ve sözlü olarak ben yaptım demem.
    Bana, şifrelenmemiş kablosuz internet bağlantılarını tespit ederek santaj yapmak isteyen (para sızdırmak isteyen) bir çete izlenimini verdi...

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı

    Bi problem var benim babam asgari ücretli apartman görevlisi. Adsl kullanım amacımız msn vs. aracılığı ile eş dost akraba görüşmek. Para sızdırılacak kadar yuksek bi gelir seviyesi yok babamın. Ayrıca firmanın bölge temsilcileri, müdürleri vs. gerçek firma çalışanları netice itibari ile yani sahtecilik yok karşı tarafta. Bu konuda eminim.

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Apr 2006
    Nerede
    Cuba.
    İletiler
    33
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı

    IP numarasına bakılarak olayın sizin evinizden yapıldığı söylenebilir. Ancak bu siteyi hacklayarak bayilere mesaj gönderen kişi veya kişilerin başka ip uçları bırakmış olma ihtimalleri çok yüksek. Bunun için sizin ve karşı tarafın bilgisayarlarının incelenmesi gerekir.
    Kaldıki admin'nin yazdığı gibi, eğer gerçekten böyle birşey yapmadıysanız, yapmanız içinde bir motif yoksa korkmayın.
    Biraz kafalarını yorarlarsa, bu işi yapanı, yine o şirket çalışanları bulacaklardır.

    Alıntı admin rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bahsettiğiniz firma ile illiyet bağınız olmadığından, suçu işlemeye yeterli bilgide olmadığınızdan olası bir yargılamada suçsuz olduğunuzu ispat edebilirsiniz diye düşünüyorum.

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    3.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kablosuz ADSL modem sahipleri 3. kişilerin işlediği suçlarda ceza alırmı

    Söz konusu firma ile artık hiç bir şekilde görüşmeyin ve ailenizi de görüştürmeyin. Sizin bu olayla hiç ama hiç bir şekilde bağınızın olmadığını ispatlamanız gerekmektedir.

    Babanız aleyhine dava açılması halinde bir meslektaşımızdan mutlaka yardım alınız.
    Sadece ben. Kalbimi duyuyor ve insanları tanıyorum. Gördüklerimden hiçbiri gibi yaratılmamışım; yaşayanlardan hiçbiri gibi yaratılmış olmadığıma inanmak cüretini gösteriyorum. Öteki insanlardan daha iyi değilsem bile, hiç olmazsa başkayım. J.J.Rousseau

+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Paranoid şizofreni ve bibolar bozukluğu olan bir kişi kriz anında işlediği fiil yüzünden ceza alır mı ?
    Bir yakınımız %45 olarak paranoid şizofreni ve bibolar bozukluk hastası. Evde tek olduğu vakit atak geçiriyor ve karşı komşunun çelik kapısına zarar...
    Yazan: osman232332 Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 1
    Son İleti: 20-03-2021, 13:43:59
  2. Hakaret ve Tehdit'ten ceza alırmı
    Slm arkadaşlar başımda olan bir olaydan dolayı özellikle avukat arkadaşların bilgilerinden yararlanmak istiyorum. Olay özetle bir kız ile tanışmıştım...
    Yazan: eserce34 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 23-11-2014, 18:27:59
  3. Operasyona giden yunus polis motorsikletiyle tramvay yolunda yayaya çarparsa ceza alırmı?
    motorsikletiyle olay yerine giden çakarı yakılı olan trafik nedeniyle tramvay yoluna girip tramvay yolunda tramvaya binmeye çalışan bir yayaya...
    Yazan: muratyksln Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 10
    Son İleti: 07-04-2013, 20:56:17
  4. Wireless (kablosuz) modemden izinsiz ADSL kullanılması, hukuki boyutu
    İnternetten başkalarının hattından izinsiz olarak wrıless kullanımı yapılmaktadır.Hukiki yasal sonuçları neler olabilir?
    Yazan: ucinar Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 04-11-2007, 22:35:21
  5. Hakimlerin işlediği suçlarda izlenecek yol
    Aralık 2006 tarihinde boşanma davam sonuçlandı. Taraflara tebligat ve tarafların yargıtaya 15 günlük süre içerisinde müracaat süreleri de kanuna...
    Yazan: decussatio Forum: Ceza Muhakemesi Hukuku
    Yanıt: 12
    Son İleti: 31-10-2007, 22:22:38

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.