Merhaba özel bir otelde iki buçuk yıldır çalışmaktayım iş yerinde bazı uymamız gereken kurallar memorandum şeklinde personele duyuruldu ve biz 5 arkadaş bu kurallara itiraz ettik ve bu yüzden bir arkadaşımız işten çıkartıldı tazminatı verildi. Ancak bizim karşı çıkma nedenlerimiz haklıydı bir aydır izinlerimiz iptal bir kaç kişinin hatası yüzünden tüm personelin izinleri iptal edildi yaklaşık 70 personel var zaman zaman personele ufak tefek şeylerden dolayı toplu olarak veya tek tek para cezaları verilmekte personeli yıldırma politikası uygulanıyor yani anladığım kadarıyla personel kendisi istifa etsin tazminat ödemeyelim düşüncesi var.Yıllık izinlerin normalde 14 gün olduğunu biliyorum ancak çalıştığımız iş yerinde bu bize 1 hafta olarak uygulandı ilk yıllık iznimizde ve iki tane daha yıllık izin alacağım var ama izin iptali yüzünden bu hakkımı da kullanamıyorum şimdi. Benim öğrenmek istediğim hukuki yollardan hakkımızı nasıl arayabiliriz nereye şikayet etmemiz gerekiyor. Ayrıca işveren maaşları asgari ücretten gösteriyor sigorta primleri de asgari ücretten yatıyor ama ödenen para asgari ücretten yüksek, sanırım teşvikten yararlanmak için böyle bir şey uygulanıyor bunu da şikayet edebilir miyim? Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.