Bakınız,5 ve 8 rakamları ikramiye çıkan biletin başında ve ortalarındaymış,olasılıklar çok fazla,sonunda degilmiş malesef...en azından bilet paramı kurtardım ben
Büyük ikramiye, ''5503833'' numaralı bilete çıktı!
Yattıktan kısa bir süre sonra bacaklarda ortaya çıkan gerginlik, uyuşma, batma, yanma ve iğnelenme gibi bir rahatsızlık biçimde ifade edilen bir yakınmadır. Nörolog Doç. Dr. Serdar Dağ, okurları için yazdı
Soru: Bu hastalık genelde hangi yaş grubunda görülür?
Yanıt: Çoğunlukla yaşlılarda görülür. Fakat orta yaş grubunda da sıkça görülür. Polikliniklere huzursuz bacak sendromu şikayeti ile gelen genç hastalarda vardır.
Soru: Bu hastalık kalıtsal mıdır?
Yanıt: Tam kanıtlanmamış olsa da kalıtsal olduğu yöndeki görüşler ağırlıktadır.
Soru: Huzursuz bacak sendromuna sebep olan veya ilişkili olan hastalıklar var mıdır?
Yanıt: Şeker hastalığında, demir eksikliği anemisinde (kansızlıkta), bazı sinir hastalıklarında (periferik nöropati), bazı kanser türlerinde huzursuz bacak sendromuna ait belirtiler görülür.
Soru: Hastalığın belirtilerini çok kısa olarak sıralar mısınız?
Yanıt:
1- Yattıktan sonra bacaklarda ortaya çıkan gerginlik, uyuşma, batma, yanma, iğnelenme gibi belirtiler.
2- Hastalarda bu belirtileri gidermek için yatarken daime bacaklarını hareket ettirme gereksinimi vardır.
3- Hastalar yukarıdaki belirtilerden kurtulmak için daima kalkıp yürüme ihtiyacı duyarlar ve hastalarda uyku bozukluğu oluşur.
Soru: Huzursuz bacak sendromunun uyku ile ilişkisi nedir?
Yanıt: Huzursuz bacak sendromu, uyku ile ilişkili hareket bozukluğu hastalıkları arasında yer alır. Uyku, fizyolojik ve geçici bir bilinçsizlik durumudur. Hareket bozukluklarının büyük çoğunluğu, uykuda kayıp olur. Örneğin; tik, el titremeleri; vs. uykuda olmaz. Fakat bazı hareket bozuklukları, sadece uykuya geçerken veya uyku esnasında görülür. Huzursuz bacak sendromu, uykuda görülen bir hareket bozukluğudur.
Soru: Hastalığın sebebi nedir?
Yanıt: Hastalığa sebep olan şeker hastalığı, kansızlık gibi bir nedenin olmadığı esansiyel tip dediğimiz tipte, beyinden dopamın denen maddenin eksikliği sorumlu tutulur. Günümüzde kabul gören görüş budur.
Soru: Bu maddenin eksikliği uykusuzluk mu yapar?
Yanıt: Beyindeki bu maddenin eksikliği, bacaklarda yukarıdaki saydığımız belirtileri yapar. Bu hareket bozukluğuna bağlı huzursuzluk, kalkıp dolaşma gereksinimi uykusuzluğa sebep olur.
Soru: Huzursuz bacak sendromu teşhisi konan hastalara, hastalığı doğrulamak için hangi testler yapılır?
Yanıt: Hastalığın belirtilerine sebep olan şeker hastalığı, kansızlık, sinir harabiyetleri; vs gibi hastalıklarda, bu hastalıklara ait belirtiler muayenede saptanır ve bu hastalıkların teşhisine yönelik testler yapılır.
Huzursuz bacak sendromunun büyük bir çoğunluğunun altında başka bir hastalık yatmaz. Bu tipe esansiyel tip denir. Yukarıda bahsettiğim gibi esansiyel tipin ailesel özelliği vardır. Muayenesinde herhangi bir bulguya rastlanmaz. Deneyimli bir hekim hastanın anlattıklarına ve tecrübelerine göre hastalığın tanısı koymaya çalışır. Bu hastalıkta, birçok büyük merkezde uyku EEG' si çekilerek, bacaklara bağlanan elektrotlarla uykuda oluşan hareket bozukluğu tespit edilmeye çalışılır. EEG beyin elektro ensefalografisidir. Beynin fonksiyonlarını bilgisayara veya kağıt üzerine yazdırmaya yarayan bir tanı aletidir. Bunun dışında huzursuz bacak sendromuna benzer belirtiler verebilen diğer hastalıkları elemek için hekim gerek duyarsa laboratuar, MR, EMG; gibi bir çok tetkik yapılabilir.
Soru: Bu hastalıkta tedavi nasıl yapılır?
Yanıt: Tedavide başarılı olmak için bu hastalığın tanısını doğru koymak gerekir. Hastalığa yol açan başka bir neden varsa öncelikle bunun tedavisi yapılır. Esansiyel dediğimiz tipte, hastalığa sebep olduğu düşünülen, beyindeki eksik maddeyi yerine koymak için bu maddeyi içeren ilaçlar yatmanda önce verilir.
Hastalığın sonucunca oluşan uyku probleminde tedavisinin yapılması gerekir. Ayrıca depresyon bu hastalığa olumsuz etki yapar. Hastalığın daha fazla hissedilmesine neden olur. Bundan dolayı hastada depresyon durumu varsa bununda tedavisi yapılmalıdır.
Soru: Tedavide başarı oranı nedir?
Yanıt: Doğru teşhis ve tedavide genelde hastalar rahat ederler. Fakat bazen ilaçtan fayda görmeyen hastalarda olabilir. Bu hasta grubu için alternatif ilaçlar günümüzde mevcuttur. İlaçları uygun doz ve zamanda kullanan hastaların şikayetleri azalır veya tamamen yok olur.
Buldum buldum tek çözüm bu sanırım Paşa altsoyları maaş alıyor mu almıyor mu diye istihareye yatcam , kimbilir belki de rüyamda paşaları görür onlara sorar öğrenirim Nasıl da düşünememişim tühh..
Görürsem anlatırım.
Ben rüyalara asla inanmazdım.Ta ki bir gün o rüyayı görene kadar.Bundan bikaç yıl önceydi.Cezaevindeydim.Hakkımda kesinleşmiş bir hapis cezası vardı, infazı için cezaevine alındım.Alınalı daha 2 hafta olmuştu.1 yıldan fazla kalacaktım.Bir gün rüyamda küçük bir kız çocuğunu yerden alıp kaldırıyordum.Sabah uyandığımda rüya tabirine baktım ama bir yandan da düşünüyordum çünki rüya tabirinde olsa olsa kız çocuğu görmek diye geçer diyordum.Neyse rüya tabirinden kız çocuğu görmek başlıklı sayfayı açtım uzun uzun okuyorum, paragrafın sonunda şöyle bir cümle vardı"Her kim rüyasında kız çocuğunu yerden alıp kaldırdığını görürse mahpus ise hapisten kurtulur" yazıyordu. Hadi be dedim. Bu defa tutmadı işte yanıldınız dedim.Çünki daha 1 yıldan fazla kalmam gerekiyordu.Ve olan oldu, aynı gün tarafıma hükmedilen cezanın 5237 sayılı kanunla ertelendiği haberi geldi.Aynı gün tahliye edildim.O günden sonra rüyalar bana göre kutsaldır.
Sayın Deniz02 ,bu konu ile yatarsanız,bu konu ile kalkarsınız emin olun...
Hukuki NET te yanitsiz soru mu kalirmis
cok iyi hatirliyorum buraya yazar yazmaz yanit gelmisti bile..
Isimiz ruyaya kalsa , ohoo...
16-01-2007, 17:50:13 sitenin yeni sisteme gecis tarihi \ yanilmiyorsam!
13-01-2007, 14:46:31 Selin'nin en son eklemis oldugu ileti tarihi
Bu durum sevgili Selin'n in siteye giremiyor olabilecegini gosterir \ yani ruyasinda goruyor olabilir!
Bu nedenle ona soyle seslemek istiyorum
Eyyy Seliiiinn sesimizi duyuyorsan uc kez masaya vuuurrr ) )
Merhabalar.Aranıza yeni katıldım,ve birden selin hanımın yazdığı ve beni ilgilendiren;rüyalar.Daha önce komşumuz vardı,savcı eşi ve kendisi tarot kağıtlarıyla çok ilgiliydi.bende kendisiyle görüştüm.ben son 6 yıldır dönem dönem benim yaşacaklarımla ilgili rüyalar görüyordum,ama ilk zamanlar farkında değildim,ve daha sonra dikkat ettim;evet rüyalarım çıktı,çıkıyor ama dönem dönem.bu rüyalarımdan rahatsızlık duymuştum bir ara,kardeşimin hocası vardı,profösor,beni götürdü kendisine,hem sohbet ettik hemde konuştuk.Kendisi bilim adamı genelde inanmazlar,ama bu rüyaların herkezin göremediğini belirli insanların rüyalarının çıktığı ve kimseye söylenmemesi çünkü,toplumumuzun kabul edemiyeceğini,ve haklı.Ama benim rüyalarım çıkıyor,anladığım kadarıyla bende veya diğer rüyaları çıkan arkadaşlarda zaman kavramı;öncesi sonrası yok.Bilmiyorum ben görüyorum ve anlattım.
Merhaba Deniz02 ,
Sanki rüyamda beni çağırdığını duydum,kalkıp geldimTahmin ettiğin gibi (
siteye bir türlü giriş yapamadım,anlayamadım.Ancak isim değişikliği ile girebildim.
Beni çağırdığın için teşekkürler
Selamlar,Selinn
Merhaba
Giris yapabilmenize cok sevindim, HOS GELDINIZ
Isimizi ruyalara birakmayalim ruyasiz da kalmayalim
ne inanalim ne de inanmayalim
Gariptir bu ruya isleri amma
benim ruyalarim cikar
Bir daha ki sefere cok kisa bir zamanda gerceklesen ruyalarimdan bir tanesini daha anlatacagim
Soz
Bu arada site sayfalari hep hata veriyor insallah gecici bir durumdur ve herhangi bir olumsuzluk yasamayiz
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kardeşinizin ve eşinin, babanız vefat ettikten sonra banka hesabından para çekmesi ve evinden değerli eşyaları alması, muhtemelen hırsızlık olarak...
Habersiz palyatife yatırmak