olay şu arkadaşlarım hocalarım er olarak askerlik yapıyorum şu an askerdeyim 3 ay once 18/12/06 tarihine ameliyat günü aldım kbb polikliniginden ameliyat günü yaklaştı ben askeri bir hastanede askerlik yapıyorum serviz komutanı olamazsın dedi sonra ol askerlik biterken dedi ama ben önceden izin almıştım onlardan şimdi teknisyen yok diye ameliyat olmamamı istiyor askerliğin son 5 günü kala ol diyor bende bölük komutanımıza dedim ol dedi bana 18 de san kimse bişey diyemez dedi doktor daha önceden gitimiştim ameliyatı erteleyebilirmiyiz diye oda yer dolu dedi ertelyemem sen belki olmazsın diye soru işareti koydu randevu defterine isimimin yanına ben de bölük komutanımız ol degince diğer gün gittim ben ameliyat olacagım izin aldım diyeyim diye ama kimse yoktu poliklinikte asker vardı bir tane yokmu kimse dedim yok dedi ben şu tarihde ameliyat olacaktım ya dedim kesinleşti olacagım söle tamammı dedim bak isimimin yanına soru işareti koymuşlar çarpı atıyorum dedim üstüne dedim ya bişey olur bişey derler dedi ben atmış bulundum boş ver bişey olmaz dedim sonra cıkarken doktoru gördüm ben ameliyat olcagım dedim olmaz dedi yüzde 99 diğer komutanların yerine başkasını yazmışlar dedi ama ben önceden baktıgım için kimse yok komutanım 3 kişivar benle birlikte zaten dedim sanane kaç kişi varsa dedi olamıyorsun yapmam falan dedi ben de tamam dedim cıktım tamm dedin demek ki hayırlısı buymus olmamamı istiyor allah dedim kendimi onla üzüntümü giderdim arkadaşlar dedi git yarın bölük komutanına de dedi ettirir ameliyat seni dedi iyi admdır durumdan anlar komutanımız dediler tamam dedim sabah yani bugun gittim anlattım durumu böle böle komutanım dedim o arada bölük astsubayı sen dısarda bekle dedi cık dedi bölük komutanına defteri karalamış dedi beni çagırdı dogrumu dedi yaptım komutanım dedim karalalmadım soru işaretinin üstüne çarpı attım dedim neden atıyorsun dedi komutanımdedim sivilde ameliyat olma gibi bir imkanım yok dedim bölük astsubayına git bak deftere karaladı ise orda bi temiz döv dedi gittik baktık ve neden böle yaptın dedi ben unutulmasın komutanım dedim ondan yaptım dedim kötü bi amacım yoktu dedim bi temiz dövdü orda beni iki tokat atı hemşirenin yanında ama ne tokat gözlük falan fırladı sonra bölük e gittik tutanak yazdılar bende şu cevabı verdim tutanaga suç oldugunu bilmiyordum ben tedavimin aksamaması amacı ile böle birşey yaptım gereginin yapılmasını arz ederim dedim cevap bu ve sonunda 7 gün oda hapisi verdiler ne yapmam gereki yor yardım edin dilekçemi yazayım itiraz mı edeyim acilen yardımcı olun canım cok sıkılıyor ve korkuyorum kötü bişeyler yapmaktan korkuyorum kendime 2 kere yaptım ölemedim onuda belirteyim lütfen yardım edin
Kural : Davranışlarımıza yön veren, uyulması gereken ilke
Hukuki.net forum kuralı : Lütfen Forum Kurallarına ve İmla kurallarına uyunuz. Cümlelerinize büyük harfle başlayınız. Acil, Yardım, İmdat gibi konuyu tanımlamayan başlıklar açmayınız.
Noktalama işaretleri : Duygu ve düşüncelerin daha açık ifade edilmesi, tümcenin yapısı ve duraklama noktalarını belirlemek, okuma ve anlamayı kolaylaştırmak , sözün vurgu ve ton gibi özelliklerini belirtmek üzere kullanılan işaretlerdir.
Noktalama işaretlerinden nokta, virgül, noktalı virgül, iki nokta, üç nokta, soru işareti, ünlem işareti, tırnak işaretleri, ayraç ve Kesme ait oldukları sözcüklere bitişik olarak yazılır ve kesme dışındaki işaretlerden sonra bir harf boşluğu ara verilir.
Sayın tekinerdinc84,
Ceza hukukunda bir ilke vardır,kanunu bilmemek mazeret sayılmaz,dolayısıyla siz yaptığınız fiilin suç olduğunu bilmiyordum diyerek kendinizi savunamazsınız,başka savunma araçları bulunmanız gereklidir.İyi halinizi ve pişman tavrınızı koruyunuz.
Cezanın amacı,insanın kendisini öldürmeye teşvik etmek değildir,pişman olmasını,bir daha suç işlememesini sağlamaktır.Ölüp,ömrün kalan yıllarını heba etmek çözüm değildir.
Oda hapsi cezasını Bölük komutanı vermiş ise verilen ceza askerlikten sayılır.O nedenle yat çık derim.Zatenitraz infazı engellemez.Değişen bir şey olacağının sanmam.Ancak itiraz sana tanınan bir hak.Kulanmanı da engellemek istemem.Takdir senin.
nasıl itiraz edecegim bir üstmakama yani idari amiremi yazacagım dilekceyi ben askeri hastanede askerim bölük komutan vekili ve idari amir baştabip yardımcısı diye gidiyor silsile(bölük komutanı yok bölük komutan vekili var)
Sayın tekinerdinc84 ;
Yapmış olduğunuzun suç olduğunu biliyorsunuz bilmiyorsanızda şimdi öğrenmiş oldunuz.
Benim SİZE TAVSİYEM şudur ki bölük komutanı ( Vekil de olsa emirle olduysa bölük komutanı yetkilerini kullanır ve bölük komutanı yüzbaşı olacağına göre bu yetkiyle size 7 gün hapis vermiş. ) size yanlış ceza vermiş, muhtemelen doktorla ve ilgili kişiyle konuşup onlarında rızası ile böyle bir yola girdi. Yoksa normal olarak sizin ortada her nekadar ciddi bir suç gibi görünmesede resmi bir evrakta oynama yapmışsınız. Resmi evrakta tahrifat yapmak normalde Askeri mahkemelik ve daha ağır bir suçtur. Takriben üç ay hapis alırsınız ve bu aldığınız hapis cezası eğer terhisten önce kesinleşirse askeri sonra kesinleşirse sivil hapishanede yatarsınız. Eğer askerdeyken kesinleşirse yattığınız sürede askerlikten sayılmaz. Sizin durumunuz bu kapsamda baktığımızda ' İtiraz neticesi kişiye daha ağır ceza verilemez'' hükmünede girmediğinden muhtemelen bu olacaktır. Buradan hareketle diyebiliriz ki bölük komutanınız sizin ve nezdinizde diğer erlerin KULAĞINA KÜPE yapmış ve size çok iyi davranmış. Tavsiyem şudur ki asla ve kata itiraz etmeyiniz bu cezaya gidip paşa paşa yatın dinlenin bu süre askerlikten sayılacağından da dert etmeyin. Çıkınca bölük komutanınızdan özür dileyin sivil hayattaki mali tabloyu hatırlatarak ameliyat olmaya bakın derim ben....
Amma ille şikayetçi olacaksanız.... Öncelikle aldığınız cezadan değil ' Ast a fena muamele fiili eylem'' den dolayı size tokat atan kişiden başlayınız derim. Gerçekte de bakarsak bu çok daha önemli bir olay benim kanımca Askeriye de itiraza karar verecek kişi bir üst komutandır yani ikinci disiplin amiri ki bu kişi sizin bölük komutanınızın disiplin amiri olan kişidir. Askeri hastahane destek hizmet bölüğünde mi serviste mi muhafız hizmette mi olduğunuzu belirtmediğinizden hiyerarşiyi tam kestiremedim ancak her durumda i şikayet şikayet edilecek amiri atlanarak yapılır. İtiraz da ise dilekçenizi bölük komutanınıza verirsiniz ( Şikayet olmadığı için ) o mütalaası ile bir üst amire gönderir ve en geç bir ay içerisinde size yanıt verilir... Ancak itiraz infazı durdurmaz...
ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM Kİ anlattığınız olay ile ceza orantısız ve sizin lehinize çok büyük bozukluk var... Dövme olayını hariç tutarak bu olayın üzerine gitmeniz inanın ki lehinize değil aleyhinize olacaktır.
Askeri ceza konularını yanıtlamayı sevmesemde bu konuda kendimi zorunlu hissettim. Sakin olun iyi değerlendirme yapın etki tepkiyi getirir unutmayın derim ben....
Sayın commodore1tr ye katılıyorum.Eğer bu konuda hakkınızda dava açılmamışsa,itiraz etmemek yapacağınız en doğru şey olacaktır,itiraz ederseniz olay büyüyecek,mahkemeye intikal edebilecektir. Sivil hayatta olduğu gibi askerlikte de resmi evrakta tahrifat yapmak önemli bir suçtur,hakkınızda daha ağır cezaya hükmedilmesine neden olabilir.
Merhaba, babama olan borcundan dolayı senet düzenleyip vermişler alacaklı kısmına serdar yazılmış ama babamın ismi serhat soy isim tutuyor. Şimdi ben...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
FFssdaebve436456
13-07-2025, 14:18:56 in Aile Hukuku