+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: Köylü milletin efendisidir

Köylü milletin efendisidir Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Köylü milletin efendisidir

Muhtara inat köyün delilerini aza seçtiler

Muhtarın icraatlarını beğenmeyen köylüler köyün delilerini aza seçti.

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı 2 bin 376 nüfuslu Müşküle Köyü'nde, muhtar Emin Tektaş'ın çalışmalarından memnun olmadıklarını belirten 5 kişilik ihtiyar heyeti, geçen yıl yedek üyelerle birlikte topluca istifa etti.

Durumun ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Seçim Kurulu'na geç bildirilmesi nedeniyle köylü, önceki gün ihtiyar heyetini belirlemek için sandık başına gitti. Toplam bin 329 seçmen yeni ihtiyar heyetini belirlemek için köyde kurulan 5 sandıkta oy kullandı. İlçe seçim kurulu yetkililerinin gözetiminde yapılan seçimlerde ilginç bir protesto yaşandı. Sandıklar açıldığında, en fazla oyu alan 5 kişiden 4'ünün akli dengesinin yerinde olmayan kişiler olduğu ortaya çıktı. Elindeki bastonuyla gün boyu köyde gezen ve konuşma güçlüğü çeken 49 yaşındaki Mehmet Olgun 222 oy alarak baş aza oldu. Akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen İsmail Talan 211, Süleyman Güleç 193, İbrahim Güvenç de 105 oyla aza seçildi. Muhtarı protesto etmek için, onun belirlediği isimlere oy vermediklerini belirten köylüler, önceki seçimlerde muhtar adayı olan Halil Özkabakçı'yı da 150 oyla ihtiyar heyetinin 5 kişilik asil listesine soktu.

JANDARMA MUHATAP ALMADI

Bu arada tarım alanını çöplük olarak kullandığı ihbarı üzerine köye gelen jandarma, inceleme yapıp tutanak tuttu. Muhtar köyde olmadığı için tutanağı azalara teslim etmek isteyen jandarma azaların akli dengesi yerinde olmayan 4 kişi olduğunu öğrenince muhatap bulamadıkları gerekçesiyle, tutanağı sözlü olarak köylülere tebliğ etti.

HRMGR Notu : Müşküle'lileri yürekten kutluyorum, örnek olsun... 2.376 kişi içinden 4 deliyi seçebilmişler, Bizler 70 milyon içerisinden 550 akıllıyı bir türlü seçemiyoruz...

Kaynak : DHA

Hukuki NET Güncel Haber

Köylü milletin efendisidir konulu yargıtay kararı ara
    Köylü milletin efendisidir konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Haksızlık etmeyin Sayın HRMGR biz daha zorunu başarıyoruz, 70 milyonun içinden 550... Neyse susayım, 301 den yargılanıp ödül mödül alırım maazallah...

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

2.376 kişi içinden 4 deliyi seçebilmişler, Bizler 70 milyon içerisinden 550 akıllıyı bir türlü seçemiyoruz...
    sallaaaaaa

nasılsa 301 mülgaaaaaaaaa

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Neyi sallayacaksınız yav...
    Köylüler gene iyisini yapıp sadece deliyi seçmişler...
    Biz kaç milyon olduğumuzu bile bilmeyen bir ülke olarak 550 tane deli bile seçemedik ya... Deli bunlardan bin kat iyi... En azından kepazelik yaşatmazlar...
    Bizim seçtiğimiz Halkın yüzde 25 oyuyla 550 milletvekili diye dolaşan tip. Çoğunluğu irticai vatanı parayla satan ne dediği belirsiz halkı davar sanan çıkarı için dini kullanan resmi dini metres olmak üzere eşleri olan ama aynı zamanda medeni kanuna el kaldıran bir sürü... Kendi maaşlarına zam zamanı tam oyla işi başaran katkı paylarını hazineye yığan eşlerine milletvekiliharcırahı çıkaran milleti sömüren kene....
    Neyi sallayıp neden susacağız susa susa bu hale gelmedik mi? Gözümüzün içine baka baka yalan söylemiyorlar mı? Bunlar Atatürk ün dediği ' memlek dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet delalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilir ...' dedikleri değil mi ? Ben ATATÜRK cumhuriyetinin çocuğuyum bunlarda irticai sürüngenler.... Köyün seçtikleri deliler ise Bakmakla yükümlü olduğumuz vatandaşlar... Bu kadar basit... BEN O DELİLERİ SIRTIMDA TAŞIMAYA RAZIYIM YETERKİ BUNLARDAN KURTULALIM....
    301 DE NE ? Önce hukuk olsun maddeleri sonra gelir... ATAtürk e TSK ya laf atan savcı gündemdeyken pe....

Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

ursa'nın İznik İlçesi'ne bağlı Müşküle Köyü'nde akli dengesi yerinde olmayan kişilerin aza seçildiği iddiası üzerine köyün muhtarı intihara kalkıştı. Gazetecilere açıklama yapması için beklenen muhtar, akşam saatlerinde geldiği köy meydanında beylik silahı ile kendisini vurdu.

Edinilen bilgiye göre, Müşküle Köyü'nde bulunan bazı vatandaşların organizasyonu ile geçen Pazar günü yapılan aza seçimlerinde, 49 yaşındaki Muhtar Emin Tektaş'a tepki olarak akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen 4 kişi aza yapıldı. Köyde toplanan su paralarının muhtarlık yerine, kurulacak kooperatifte değerlendirilmesini istedikleri kaydedilen grup, muhtar Emin Tektaş'ın bu talebi kabul etmemesi üzerine bir organizasyon yaptı.

Akli dengesi bozuk kişilerin aza olmasının ardından Müşküle Köyü Muhtarı Emin Tektaş köyü terk etti. İlginç oylamanın haber yapılması ile, muhtarın bu akşam köyde basın açıklaması yapacağı duyuruldu. Ancak köylülerin de haberler üzerine öfkelenmesi ile ortam iyice gerginleşti.

Akşam saatlerinde muhtarın açıklamasını almak için Müşküle'ye giden basın mensupları köye sokulmazken, 2 gündür köyden uzak olan ve cep telefonlarına cevap vermeyen muhtar ise köye döndü.

Köy meydanında beylik tabancası ile vücuduna 1 el ateş eden muhtar Emin Tektaş, vatandaşların şaşkın bakışları arasında yere yığıldı. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Tektaş'ın kolundan yaralandığı ve jandarma ekipleri tarafından İznik Devlet Hastanesi'ne getirildiği bildirildi. Muhtarın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada, İznik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde mazbataları hazırlanan şahısların hiçbirisinin mazbatasını almak için ilçeye gelmediği öğrenildi. İlçe Seçim Kurulu, mazbataların daha hazır olmadığını söylerken, seçilen aza listesinin Cuma günü kaymakamlığa havale edileceği ve ardından olayın netlik kazanacağı kaydedildi. Diğer bir iddiaya göre ise, İlçe Seçim Kurulu'nun Ankara Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na konuyla ilgili faks çekti ve işin içinden çıkamadığını bildirdi.

Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Müşküle'deki yeni azalarla konuştuk!

İznik'in Müşküle Köyü'nde köyün muhtarına kızan ahali, 4 tane deliyi ihtiyar heyetine seçmişler. Dünyada yılın haberi olmaya aday bu haberi alır almaz müşkülpesentlik yapmayıp Müşküle'ye hareket ettik. Köyün yeni ihtiyar heyeti azalarını güç bela bir araya toplayıp konuştuk. En azından konuşmaya çalıştık.

HU: Öncelikle seçim başarınızdan dolayı sizi kutlamak istiyoruz.

1.AZA: Vıjjjıııııııııt... Iğğğğğn...

2.AZA: Teşkür... Ehi... Bana dondurma alsana...Yünlü olsun... Ehi...

HU: Sayın azalar... Ama böyle olmuyor ki, lütfen üstümüzden iner misiniz, çok ayıp ama ya...

4.AZA: Çakkıdı çukkudu çikitia muz muz muzzzzz... Eyi muuuuzz...

3.AZA: Arkadaşıma aynen katılıyorum.

HU: Peki nasıl oldu bu iş? Bekliyor muydunuz böyle bir şeyi? Teker teker cevap verin ama...

1.AZA: Eği? Heiii? Düşman geliyo, yat aşaaaaa... Cıcıcıcıcı...

3.AZA: Lan? Hankı?

HU: Bu bir kabus olmalı! Peki köyünüze ne gibi hizmetlerde bulunmayı düşünüyorsunuz?

2.AZA: Alttan ısıtmalı buz pateni pisti yapçem ben... Ehiii...

1.AZA: Yol yapçam sonra yıkçam sonra yapçem, yıkçam, yapçem, yıkçam, yapçem.

3.AZA: Bi de 100.000 kişilik otopark şart bu köye...

HU: Ne yapacaksınız 100 bin kişilik otoparkı?

3.AZA: VııırnnVııırrrnnnn...

1.AZA: Park eden bütün arabaların üstüne resimlerimizi çizicez. Bakın şöyle...

HU: Ahhhh! Isırmayın kulağımızı. Sorularımıza cevap verin. Yeteeer! Delirtmeyin lan adamı!

1.AZA: Boşuna uğraşma arkadaşım o kadro doldu.

3.AZA: Yemezler! HU: Nasıl ya?!

4.AZA: Kısacası uzayın buradan. Yeni deli istemiyoz biz. Deli meli ayağına, dikkati köye çektik. Diziydi, televoleydi derken arkası gelir artık. Yedirir miyiz parsayı sizin gibi arkadan gelen delilere?! Hadi şimdi naşşş, dükkanın önünü kapamayın! Hebelübüp... Cızzt bıızztt...

(Alıntı)

Nerede
    nevşehir, merkez, Turkey.
    İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sayın commodore ağır konuşuyorsunsunuz
    sizin bu ülkedeki islami kesimle bir sorununuz mu var
    hükümet hep sizin için çalışıyor ne başörtüsü ne de katsayı problemi çözüldü.
    ben önceki hükümetlere nazaran bu hükümetin iyi olduğu kanısındayım çünkü hiç olmazsa ülkedeki islami kesime karşı haksızlıklar biraz durdu
    ayrıca Atatürk ün batumu ruslara bırakması size göre vatan hainliği öyle mi, musulu ingilizlere bırakması da mı vatan hainliği. lütfen ne dediğinize dikkat edin
    kıbrısı zaten denktaş sattı satacağı kadar kalkıp ta her taşın altından hükümeti çıkarmayalım
    şunu sakın unutmayın şu anda satılan tek bir toprağımız yok olamaz da!
    ayrıca on iki adanın elimizden çıkması size göre vatan hainliği öğle değil mi
    ne yazık ki haklı olsun haksız olsun bütün düşüncelerinizi Atatürk ün adı altında sunmaktan da geri durmuyorsunuz
    bir de düşünün esas irticacı darbe isteyip ülkeyi elli yıl gerisine götürmek isteyenler mi yoksa bunlar mı

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

İyisiniz umarım ....

Nerede
    nevşehir, merkez, Turkey.
    İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

neden

Nerede
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın mdrn ;
    Başka forumlarda da belirttiğim gibi fikir yazacağınıza olayı kişiselleştirip bana yazıyorsunuz. Aslında bu benim için çok ta önemli değil sonunda bu siteye yazı yazmanız bile güzel bir şey. Ancak biraz kişiselleştirmeden yazsanız ve fikrinizi destekleyecek olguları gösterseniz daha iyi olacak...
    Yazınızdan tek tam olarak anladığım bu hükümeti desteklediğinizi anladım. Saygı duyarım ancak unutmayın ki saygı duymak ayrıdır kabullenmek ayrı... Sizin düşüncenizdir bir birey olduğunuz için size saygı duyarım bu kadar....
    Ne hikmetse sizin yazdığınız ''sizin bu ülkedeki islami kesimle bir sorununuz mu var'' gibi sorulardan bıkmış durumdayım. Çünkü beni buradan '' sizin solcularla sorununuz mu var ?'' '' sizin liberalizm le sorununuz mu var ?'' '' sizin sağcılarla sorununuz mu var?'' gibi ve daha bir çok konuda ki bazılarıyla cidden sorunum vardır örneğin bölücülerle... suçlamaya çalıştılar.. Ben sonunda anladım ki ben çok sorunlu bir adamım ... Baksanıza herkesle sorunum var sorunsuz olduğum bir kesim yok gibi... Şaka bir yana ben herşeyin fazlasına karşı bir kişiyim. Bağımsızlık ve özgür düşünce hariç ...
    Diğer dediklerinizin normal olarak mantık açısından benimle ilgisi olmadığını düşünüyorum. Batum ile Musul hakkında bir yazımı görmediğim gibi bu konulara değindiğimi ve bu konuda vatan haini diye birilerini suçladığımı anımsamıyorum bilmiyorum. Nereden çıkardığınızı açıklarsanız sevinirim . Yoksa ucuz bir show yapmak için yazılmış bir yazı gibi kalacaklar... 12 Adalar konusunun bu konuyla olan ilgisinide anlamadığım gibi böyle tarihi siyasi konular hakkında düşünce açıklayıp fikir eyan ettiğim bir konuda bu sitede yoktur. İtalyanlar ile o zaman ki siyasi konjonktür durumunun incelenmesi ve Türk siyasi yelpazesindeki misak i milli sınırı anlamıyla irdelenebilecek bir konu olması nedeniyle bu konulara bu platformda hiç girmedim...
    Atatürk konusuna gelince nedense Atatürk dendiği an bende değişiklik oluyor. Gözlerim doluyor göğssüm gururla kabarıyor Ona laf eden gözümden bir anda düşüyor. Atatürk ün düşünce yapısının büyüklüğü karşısında her defasında hayranlık duyuyorum... Kaldı ki bu devleti kuran saltanat ve hilafeti kaldırarak çoğulcu demokrasiye geçilme yolunu açan Cumhuriyeti kuran reaya dan birey yapan sosyal hukuk devleti olma temellerini atan birisine kendi kurduğu sistem içerisinde Hain denilemeyeceğinin haklı bilinci içerisindeyim.
    Yazınısda ki tek ciddi soru olan islami kesimle ilgili sorunuza yanıt vereyim Benim gerçek anlamda islami kesimle hiç bir sorunum yok olamazda. Benim sorunum asla ve kata dindarlarla değil dincilerle.. İrticayı isteyen din üzerinden rant yapan para kazanan kişilerin masum din duygularını sömürenlerdir karşı olduğum kişiler sorunumun olduğu kişiler.... Ve bu bağlamda bu hükümetle ilgili olarak yapmış olduğunuz övgüye asla katılmıyorum. Bu hükümet ne gerçek dindarları nede laikkesimi rahatlatabilmiştir tam tersine gerçekten dindar olan laik bir kişi bile kendini sorgulamış bu hükümet sayesinde halk kamplara bölünmüştür hemde çok tehlikeli bir kamplaşmadır bu tarihte olmadığı kadar. Kişiler ya dindar ya laik olmak zorunda hissetmektedir kendilerini Atatürk ü seven birisinin dindar olamayacağı işlenmektedir körpe kafalara... Erkeğin dört kadınla evlenebileceği bir sistem özendirilmekte cahiliye dönemindeki karanlık için yanılıp tutuşulmaktadır.
    Sadece bu olsa gene iyi ne iç nedış politikada tek başarıları yoktur çünkü politikaları bile yoktur. Devlet nizamı ve intizamı yerle bir edilmiş, onurlu Türkiye duruşu kaybolmuş isteyen istediği gibi konuşma ve oynama hakkını görmüştür güzel ülkemiz üzerinde... Sadece şunu düşünün Türkiye nin BM lere giden yoldaki duruşunu şimdiki durumu.... Bu konuda başka bir şey yazmak istemiyorum...

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

https:www.hukuki.netshowthread.php15780-Koylu-milletin-efendisidir

Forum