Burak Bey, olayı şöyle özetlemeye çalışayım.
09.07.2004 tarihinde meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü 8/8 kusurlu bulunmuş.(Açılan ceza davasında yapılan bilirkişi tespitidir.) Kazazede ve ailesi Emekli Sandığı giderlerini öder diye olayın üzerine gitmemiş, sürücü, araç sahibi ya da aracın sigortasından herhangi bir talepte bulunmamış ve açılan ceza davasına müdahil dahi olmamışlar. Ancak daha sonra kazazedenin babası dolayısıyla bağlı bulunduğu sigorta kurumu olan Emekli Sandığı tedavi giderlerini ödemeyi reddetmiş, bunun üzerine Emekli Sandığı'na dava açılmış fakat kaybedilmiş. 2006 Mayıs ayında da araç sürücüsüne bir tazminat davası açılmış.
Benim elimdeki dosya bu şekilde. Kaza tutanağı dosyada yok, almaya çalışıyoruz. Davalı sürücü bulunamıyor. Bulunsa da halen öğrenci olduğunu biliyoruz. Zararların bu kişiden alınması mümkün olmayacak. Araç sahibi de bilinmiyor. Mahkeme aracılığıyla bulunur ama tüm verdiğiniz bu bilgilerden sonra bana en mantıklı gelen şey sigorta bilgilerine ulaşıp zararı sigortanın karşılamasını sağlamak. Elimizde yapılan bütün harcamalara dair fatura ve kusur oranını gösterir bilirkişi raporu var. Tabii bir de bugüne kadar açılan davalara ilişkin belgeler.
Ben sizin şuana kadar yazdıklarınızdan, sigorta bakımından olayın 10 yıllık bir zamanaşımına tabii olduğu ve kaza tutanağında belirtilen sigorta şirketine elimizdeki belgelerle başvurmak gerektiği sonucunu çıkardım. Umarım başarırız. Çünkü aile yeteri kadar mağdur olmuş. Saygılarımla.
Derin bilgilerinizden yararlanmak çok güzel...
Benim merak ettiğim, öğrenmek istediğim bir husus var. Bana yardımcı olabilir misiniz?...
Sizin deyiminizle konu konuştukca açığa kavuşacak, soru sordukça daha da netleşmeye başlayacak.
1) En az 2 yıl en çok 10 yıl zamanaşımı süresinin yasal dayanağı nedir?...
2) 2- 10 yıl süreleri bedeni zararlar ve hasar için geçerli süreler mi?... Biri ya da ikisi ise yine yasal dayanğımız nedir?...
----------
Sayın fulya83;
Araç plakasını biliyorsanız, Tramer (sigorta acentelerinin girmeye yetkili olduğu özel merkezi alan) den bu öğrenilebilir. Yalnız bir acenta dan yardım almanız gerekiyor...
Olayla ilgili bu bilgileri paylaşmak isterim; Açılmış olan ceza davasının sürücünün bulunamamasından dolayı hala devam etmekte olduğunu ve dava dosyasındaki kaza tutanağından da sigorta şirketinin adını öğrendik. Sigorta şirketiyle bağlantıya geçtiğimizde verilen cevap; 2 yılın geçirilmiş olmasının sorun yaratabileceği ve bu yüzden genel merkezle irtibata geçip, bize haber verecekleri.
Burak Bey, olaydaki zamanaşımı süreleri hakkında bilgi vermenizi ben de rica edeceğim. Çünkü Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarında;
1- Dava cezayı gerektiren bir fiilden doğmuşsa ve Ceza Kanunu bu fiil için daha uzun bir zamanaşımı öngörmüş olursa, tazminat talepleri için de bunun uygulanacağı
2- Zamanaşımın, tazminat yükümlüsüne karşı kesilmesi durumunda, sigortaya karşı da kesileceği belirtiliyor. (Olayda tazminat yükümlülerinden olan araç sürücüsüne dava açılmış.)
Bu yüzden neden 2 yılın geçmesinin sorun olabileceğini anlamış değilim. Bunun dışında aldığım bir bilgi de sigortanın ödeme yapmak için ceza davası sonucunu bekleyeceği. Bunun nedeni de dava sonunda bilirkişi raporundan farklı kusur oranlarına ulaşılabilecek olunması.
Anladığım şu ki; bu tip olaylarda yapılması gereken hemen sigortaya başvurmak. Çünkü sigorta ödeme yaparken kaza tarihi değil, başvuru tarihinden itibaren faiz işletiyor.
KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI
(TRAFİK SİGORTASI) GENEL ŞARTLARI
C.8- Zamanaşımı
Motorlu araç kazalarından doğan zararların tazminine ilişkin talepler, zarar görenin, zarar ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yıl ve herhalde, kaza gününden başlayarak on yıl içinde zamanaşımına uğrar.
Dava, cezayı gerektiren bir fiilden doğar ve ceza kanunu bu fiil için daha uzun bir zamanaşımı süresi öngörmüş bulunursa, bu süre tazminat talepleri için de geçerlidir.
Zamanaşımı, tazminat yükümlüsüne karşı kesilirse, sigortacıya karşı da kesilmiş olur. Sigortacı bakımından kesilen zamanaşımı, tazminat yükümlüsü bakımından da kesilmiş sayılır.
Motorlu araç kazalarında tazminat yükümlülerinin birbirlerine karşı rücu hakları, kendi yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdikleri ve rücu edilecek kimseyi öğrendikleri günden başlayarak iki yılda zamanaşımına uğrar.
Diğer hususlarda genel hükümler uygulanır.
**************************************************
SAYIN AV.BAHATTİN YILDIZ
GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE ZAMAN AŞIMI İLE İLGİLİ TRAFİK SİGORTASI GENEL ŞARTLARININ C.8 MADDESİNDE BELİRTİLMİŞTİR.FULYA HANIMIN DOSYASINDA İSE KUSUR ORANI İÇİN MAHKEME KARARI BEKLENMİŞ ÇIKAN SONUÇİSEKARŞI TARAFIN 8/8 KUSURLU OLDUĞU BELİRTİLMİŞTİR.BU NEDENLE DAVALIK BİRDOSYA OLDUĞU İÇİN 10 YILLIK ZAMAN AŞIM SÜRESİ GEÇERLİDİR.
FULYA HANIM SİZİNDE SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ TANIDIĞI BİR SİGORTA ACENTESİNE GİDİP PLAKA NUMARASI GİRİLEREK TRAMER SORGULAMASI YAPILDIĞINDA TRAFİK SİGORTA POLİÇESİ BİLGİLERİNE ULAŞABİLİR.
EĞER TANIDIĞI ACENTE YOK İSE VEYA ACENTE BULAMAZ İSE BEN KENDİSİNE TRAMERDEN ŞİFRE KULLANMASINA GEREK KALMADAN YAKLAŞIK 30 DAKİKA UĞRAŞARAK BULABİLECEĞİ BİR YOL ÇİZECEĞİM.
Sizin Anlatimlarinizdan Davanin Sonuçlandiğini Anlamiştim.sigorta şirketi Dava Sonuçlanmadan ödeme Kesinle Yapmayacaktir.ama Sizdavanin Sonuçlanmasini Beklemeden Sigorta şirketine Bir üst Yazi Yazarak Ek'tede Elinizde Bulunan Evraklarinbirer Nüshasini Koyun Ve Bu Belgeleri Sigorta şirketinin Teslim Aldiğini Belgelemek Için Yazmiş Olduğunuz Dilekçeden Bir Fotokopi Alin Ve Bu Evrakin üzerine Sigorta şirketinin Bu Evraklari Teslim Aldiğini Not Olarak Yazdirin Imzalattirip Kaşelettirin.bunu Yaptiğinizda Sigorta şirketi Dosyanin ödenip ödenmemesine Bakmaksizin Dosya Açacaktir.dava Sonuçlandiğindada Eğer Karşi Taraf Kusurlu Bulunursa Mahkeme Sonucunu Asli Gibidir Onaylisini Alarak Sigorta şirketine Ulaştirdiğinizda Kusur Oranina Kadar Size Başvurmuş Olduğunuz Tarihten Itibaren Faiziyle Birlikte ödeyecektir.
Bu Arada Sigorta şirketinden Size Bu Dosyanin ödenmeyeceği, Zaman Aşimina Uğramiş Olduğuyla Ilgili Gerekçeler Sunularak Olayi Sürümcemede Birakmaya çalişabilirler Siz Bunlara Aldirmayin.eğer Mahkeme Karşi Tarafin Kusurlu Olduğu Ile Ilgili Karar Verirse Hasar Tazminatinizi Ksinlikle Size ödeyeceklerdir.çünki Sizin Uğraştiğiniz Dosyanin Aynina Yakin 5 Dosya Takip Ediyorum Ve Bunun 2 Sini Sonuçlandirdim Diğer 3 Doya Ile Ilgili Hala Devem Ediyorum.hatta 1 Dsoya Ile Ilgili Sigorta şirketi Bu Dosyanin ödenemeyeceği Ile Ilgili Sözlü Bilgi Verdi Ben Bunun ödeneceğini Bilidiğim Için Evraklarla Dosyayi Destekleyerek ödemeyi Almaya çalişiyorum Ve Bu Dosyayida Olumlu Sonuçlandiracağimi Kuvvetle Düşünüyorum çünki Daha önce Bunu Başardim.
Sizde Sabirli Bir şekilde Devam Ederseniz Bu Dosyadan Olumlu Sonuç Alabilirsiniz.bu Arada Bu Işi Bilen Bir Sigortacidan Yardim Alabilirseniz Dosyanin Sonuçlanmasinda Bir Kaç Adim öne Geçebilirsiniz.çünki Hukuku Bilmekle Sigortacili Bilmek Arasinda Farkliliklar Olabaleceğini Düşünüyorum.konu Hakkinda Bir Avukat Bilgisi Ile Sigortaci Bilgisini Birleştirmek (bir Elin Nesi Var Iki Elin Sesi Var Cümlesini Hatirlatmak Isterim) Bu Konuyla Ve Bundan Sonra Buna Benzer Konularda Yardimci Olabileceğini Düşünüyorum.bu Arada Sigortacidan Bilgi Almak Konusunda Bulunduğunuz Yerde Bir Sigortacidan Yüz Yüze Bilgi Alişverişinde Bulunmak Daha Sağlikli Olacaktir.
Burak Bey,
Yazdıklarınızı dikkatle okudum. Hepsini aynen yerine getireceğim. Hukuk ve sigorta bilgisini birleştirmekle ilgili dediklerinize katılıyorum. Sigorta teknik bir konu. Şuana kadar verdiğiniz bilgiler olmasaydı, hala dosya başında kara kara düşünüyor olacaktım
Bahattin Bey ve size tekrar çok teşekkür ederim. Daha önce karşıma çıkmış bir konu değildi. Sizler sayesinde olayın sonunda, önemli derecede tecrübe sahibi olmuş olacağıma inanıyorum. Saygılarımla.
Güzel bir forum konusunda, iyi bir tartışma çıkardık.
yalnız bir yanlış anlaşılmaya meydan vermemek için bir hususu belirtmekte yarar var. 2-10 yıl tartışmasını biraz açmak gerekiyor.
Sigorta Genel Şartlarında bu tür bir sözleşme hükmünün bulunması tüm olaylarda 10 yıl zamanaşımını gerçekleştirmiyor. Özellikle fulya 83'ün olayına uymuyor. Ayrıca bu genel şartlar sadece sigorta şirketini bağlamaktadır.
Foruma eklediğiniz ilgili maddede;
Motorlu araç kazalarından doğan zararların tazminine ilişkin talepler, zarar görenin, zarar ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yıl ve herhalde, kaza gününden başlayarak on yıl içinde zamanaşımına uğrar.
demektedir.
Bunun anlamı şudur;
10 yıl içerisinde herhangi bir günde zararı ve tazminatdan sorumlu olan(lar)ı öğrendikten sonra 2 yıl geçmekle (sigorta şirketi yönünden) zamanaşınına uğrar...
Karayolları Trafik Yasasında ise, sigorta ve dışındakilere müracaat zamanaşımı; 2-5 yıldır.
fulya83 olayında ise zararı, zarar vereni öğrendiğinden itibaren 2 yıl geçmiş. Dolayısıyla ceza zamanaşımı ile ilgili yasa hükmü olmasaydı sigorta (ve diğer sorumlular) zamanaşımı itirazında bulunduklarında haklı çıkacaklardı.
Saygılar ve sevgilerle...
tarafıma yeni gelen bir dava ile ilgili olarak forumlarda gezinirken buraya takıldım.aktardığınız bilgiler için teşekkürler.
benim olayımda biraz farklılıklar mevcut. tecrübeleriniz ile ihtimallere göre cevaplarınızı bekliyorum. Şöyle ki
Müvekkil 2001 yılında trafik kazası geçrimiş ve 1 milyarlık bir pilot dava açılmış. dava dosyası iş mahkemsi ile sulh hukuk arasında gitmiş gelmiş. derken nihayi karar verilmiş lakin davalı kuru kararı temyiz etmiş ve karar görevsizlikten dolayı bozulşmuş.
bu kere dosya bana geldi. lakin bilirkişi raporuna baktığımda maddi tazminat miktarı 15.000 ytl belirlenmiş lakin ıslah edilmesi yerine ek dava açılarak bakiye kalan 14.000 ytl istenmiş.
1- bu durumda yeni açılan davanın eski davaya bağlı olduğu ve eski dava sonucunda usulden bozulduğu da dikkate alınırsa yeni açılan ek davanın akıbeti nasıl olacak.
2-müvekkil açısından 2-5-10 yıllık hak düşürücü süreler ile zamanaşımı süreleri açısından durum nasıl olacak.( lütfen eski kararın daha kesinleşmediği hususuna dikkat ediniz.)
3-Yargıtayın bozma kararından sonra yeni dosyayı 409 a göre takipsiz bırakarak eski dava da bilirkişi raporuna göre ıslah yapabilirmiyim?
şimdiden cevaplarınız iin teşekkürler.
bu kere dosya bana geldi. lakin bilirkişi raporuna baktığımda maddi tazminat miktarı 15.000 ytl belirlenmiş lakin ıslah edilmesi yerine ek dava açılarak bakiye kalan 14.000 ytl istenmiş.
1- bu durumda yeni açılan davanın eski davaya bağlı olduğu ve eski dava sonucunda usulden bozulduğu da dikkate alınırsa yeni açılan ek davanın akıbeti nasıl olacak.
2-müvekkil açısından 2-5-10 yıllık hak düşürücü süreler ile zamanaşımı süreleri açısından durum nasıl olacak.( lütfen eski kararın daha kesinleşmediği hususuna dikkat ediniz.)
3-Yargıtayın bozma kararından sonra yeni dosyayı 409 a göre takipsiz bırakarak eski dava da bilirkişi raporuna göre ıslah yapabilirmiyim?
Konu Karayolları Trafik Kanunu'nun 109. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre, motorlu araç kazalarından doğan maddi tazminat talepleri zarar ve zarar verenin öğrenilmesinden itibaren 2 ve herhalukarda 10 sene içerisinde ileri sürülmelidir. Pilot davada fazlaya ilişkin haklar saklı tutulmuş dahi olsa ek davanın da bu belirlenmiş olan zamanşımı süresi içerinde açılması gerektiği gibi ıslah talebinin de yine bu süre zarfında yapılmış olması gerekmektedir. Dolayısıyla, eğer zararı ve zarar verenin öğrenilmesinden itibren 2 sene içerisinde pilot dava açılmış olmasına rağmen bu süre zarfında ek dava açılmaz yahut da müddeabih ıslah edilmez ise maddi tazminata ilişkin tazminat alacakları zamanaşımına uğrar ve davalı tarafın zamanaşımı savunması ile karşı karşıya kalınabilir.
Ancak; maadi tazminat talebini doğuran olaya ceza kanunu ile daha uzun bir zamanaşımı süresi öngörülmüş ise bu süre içerisinde ek dava açılaması yahut da ıslah talebinde bulunulması mümkün olup, zamanaşımı savunmasına bu durumda itibar edilmesi söz konusu olamayacaktır.
Dolayısyla; somut olayda tazminatı doğuran olayın cezayı gerektiren bir fiilden meydana gelip gelmediğini tespit ettikten sonra eğer cezayı gerektiren bir fiil olduğunu tespit eder iseniz ceza kanunları ile bu fiil için öngörülmüş olan zamanaşımının KTK. md 109. da belirlenmiş olan zamanaşımı süresinden daha uzun olduğunu saptamanız halinde somut olaya da, bu uzamış zamanaşımı süresini uygulayarak ek davanın açıldığı tarih itibariyle zamanaşımının cereyan edip etmediğini tespit edebilirsiniz.
Ayrıca; şunu da belirtmek gerekir ki, zamanaşımı savunması davaya cevap süresi içerisinde ileri sürülmediği takdirde, bu savunma, savunmann genişletilmesi niteliğinde olacağından bu savunmaya muvafakatınızın olmadığını hemen bildirmeniz halinde mahkemece hükme esas alınmayacaktır. Ancak, davaya cevap süresi içerisinde ileri sürülmüş olan zamanaşımı savunması mahkeme tarafından esastan incelenip karara bağlanacaktır.
Bu konuyla ilgili bi sorum olacak.25.07.2008 tarihinde babam trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.Kısaca olay şöyle olmuş: Babam Ambulans şöförü ve kazada ambulansla oluyor. Kazada babamı 8/8 kusurlu çıkardılar ama yanında olan Acil tıp teknisyeni babamda herhangi bir suç olmadığını önde giden kamyonu sollarken kamyonun aniden dönüş yaptığını ve babamında kamyona çarpmamak için şerit değiştirdiğini ve kontrolunu kaybederek yol ortasında park halinde duran araça çarptığını söylüyor. (bu arada yolda yol çalışması var ve herhangi bir levhada yok ama kazadan sonra yolu kapattılar ve lavha koydular) Şimdi size sormak istediğim nerelere ne şekilde bir şeyler yazabilirim. (Ambulansın kaskosu ve sigortasıda var) Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok sağolun şimdiden.
Merhaba yaklaşık 1 yıl önce karayolunda aniden önüme fırlayan 5 yaşındaki bir çocuga çarptım.Hemen hastaneye götürdüm ama çocuk vefat etti.Raporlarda...
Bizim Hatlı minibisümüz var 10.2007 tarihinde trafik kazasına karıştık kazayı kısaca şöyle anlatım e-5 te yolcu almak için duran minibüsümüz arkadan...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku