Sayın Hukukçular..,
10 daire ve 5 dükkan toplam 200 arsa paylı apartmanımıza yönetici olmak durumunda kaldım. Zira yöneticilik sıra ile oluyormuş. Ancak apartmanda ne yazık ki kat malikleri arasında şahsi nedenlerle husumet var.
Kat Malikleri toplantısında toplam 117 arsa payı sahibi bunlar 6 daire ve 3 dükkan temsilen katıldılar. Bazı kişiler daire ve dükkan sahibi olmakla 7 kişi toplanarak Kat Malikleri Kurulunu oluşturduk. Kararlar alındı.
Geçmiş Yönetim 2 yıllık bir yönetimdir.İki yıl önce toplantı olmuştur. Geçen yıl olmamıştır. Yönetim kendiliğinde geçen yılda devam etmiş buna da kimse itiraz etmemiş, ortak gider payıda arttırılmamıştır.
Bu iki yıllık yönetimin hesaplarında gelirlerin bir kısmı tahsil edilememiş ve tahsil edilse idi de giderlerin fazla olması nedeniyle de bir borç kalmıştır. Kat Malikleri Kurulunca da Şubat ayında ekstra bir ödeme yapılarak bu borcun kapatılması kararı alınmıştır.
Ben defterleri teslim aldığımda daire ve dükkan sahiplerinin bir kısmının özellikle 4/5 ayda bir toplu ödeme yaptıklarını bir kısmının da 9 aylık toplu ödeme yaptığını geçmiş aylara ait gecikme zammı uygulamasının ise hiç yapılmadığını gördüm. Ve 2006 ocak ayından itibaren bu şekilde ödemelere gecikme zammı hesapladığımda bu tutarların geçmişyönetimden kalan borcu tamamen kapadığını, ekstra bir ödemeyapmak zorunda olmadığımızı gördüm.
Kat Malikleri toplantısında alınan kararları apartmanın girişine astım. Bir tutanak ile bunu ilan ettiğimi belirledim. Ardından ortak gider payı borçlularını ve ortak gider payıborcu olmasa dahi geç ödemelerinden kaynaklanan birikmiş gecikme zammı tutarlarını da apartmanın girişine astım.
Tabii ki muhalefet oluştu.
1- Öncelikle kat malikleri toplantısına katılmayanlar bu toplantı
kararlarını kabul etmiyorlar. Bu toplantı geçerli değil mi? Toplantı yapılacağı şifaen tüm kat maliklerine söylenmiştir. Kaldı ki toplantıyı talep eden kat malikleri kasıtlı olarak toplantıya katılmadılar. Şimdi itiraz ediyorlar. Toplantı ilan edilmemiştir, haberimiz yoktu diyorlar.
2 En son kat malikleri toplantısı 2004 yılında olmuş. Bu yönetimden sonra karar 2006 Kasım da tekrar alındı. Bunların geçen yıl ki ortak gider payı ödemelerini kabul etmeme şansı var mı? Kaldı ki zaman zaman ödeme yapmışlar.
3- 2003 yılında yapılan toplantıda geç ödemelere gecikme zammı tahakkuk ettirileceği kararı var. 2004 teki toplantıda ise böyle bir cümle geçmiyor. 2006 Kasım ayı kararlarında da bu konuda hüküm var. 2004 de ve 2005 te böyle bir karar olmaması gecikme zammını ortadan kaldırır mı? Kararlarda eksik bırakılan veya yazılmayan hususlarda kanun hükümleri geçerli olmaz mı?
4- Gecikme zamlarına icra takibi yapamaz mıyım?
5- İcra takibi yapıldığında ayrıca faiz hesaplanır mı?
Sorduğunuz tüm sorular, önceden sorulmuş ve yanıtlanmış sorulardır. Lütfen arama yapınız. Ayrıca; yönetici olarak avukata danışabilir ve hukuki yardım alarak, sorunları çözebilirsiniz.
Her nekadar bazı sorularıma kısmen site içi arama ile cevap bulmuş isem de aydınlanamadığım hususlarda ne yazık ki var. Bunlar;
1- Toplantı Kararlarını bina girişine astım. İlanen duyrulur Dedim. Zira toplantı kararlarını tebliğ almak istemedi toplantıya katılmayan kat malikleri. İlanı astığım gün de bir tutanak tanzim ederek şu tarihte ilan girişe asılmıştır şeklinde belirterek de yönetici yardımları ile birlikte imzaladık. Bu tebliğ anlamına gelir mi?
2- Geçmiş yönetim hesaplarına göre şu anda ortak gider borcu bulunmayan, ancak 10 aylık birden yatıran ve ya 4/5 ayda bir toplu ödeme yapan bazı kat maliklerine 2006 yılı ödemeleri ile ilgili gecikme zammı hesapladığımda bunların yüksek bir yekün tuttuğunu hatta geçmiş yönetimden kalan borcun dahi bu meblağlarla ödeneceğini gördüm. Ancak bu kat malikleri "geçmişe dayalı gecikme zammı olmaz" şeklinde bir dayanak ile bunu kabul etmiyorlar. Ama gecikme zammı geleceğe dayalı ise hiç olamaz. Kaldı ki eski yönetimlerce gecikme zammı uygulaması ile ilgili karar alınmış. Kladı ki gecikme zammı uygulanması için ayrı bir karar alınması gerekmekte midir? Bu kanun ile aykırı duruma düşmek değil midir?
2006 yılı ödemeleri ile ilgili düzenli ödeme yapmayan ancak o yönetim döneminde gecikme zammı da talep edilmeyen bugün itibari ile de ortak gider payın asıl alacağı olarak borcu gözükmeyen kat maliklerinden devraldığım yönetim hesaplarının da devamlılığı ilkesi dikkate alındığında gecikmiş ödemeleri ile ilgili gecikme zammı talebim haksız mıdır? Haklı ise buna uygun bir karar veya Yargıtay ilamı mevcut mudur?
3- Her ne kadar 10 ve 4 veya 3 aylık periyotlarla toplu ödeme yaparak ortak gider borcunu kapatan ama gecikme zamlarını yatırmayan kat malikleri hakkında sadece bu gecikme zamlarına dayanarak icra takibi yapabilir miyim?
Teşekkür ederim.
11 yıl önce vergi dairesince resen terki verilen, ancak 3 yıl önce tasfiyesi tamamlanan limited şirketin SGK ve vergi borcu haricindeki ödenmemiş 11...
Merhaba..6 yıl önce tapuda mesken olarak geçen bir giriş katını satın aldım.Ben bu giriş katına eczane açtım.Şimdi kat maliklerinin hepsi değişti ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku