+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 11 ileti bulundu.

Konu: Seçilme yaşı 25'e indirildi

Seçilme yaşı 25'e indirildi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Seçilme yaşı 25'e indirildi

    TBMM Genel Kurulunda ele alınan anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde yapılan gizli oylama sonucunda teklif, 19 ret oyuna karşılık, 413 oyla kabul edildi.

    Anayasanın bir maddesinde değişiklik yapan teklifin, milletvekili seçilme yaşını 30'dan 25'e düşüren maddesinin oylamasında, 3 milletvekili çekimser kalırken, 5 oy geçersiz, 5 oy da boş çıktı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği için oy kullanırken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar Genel Kurulda bulunmadı.

    haber3.com



    Hukuki NET Güncel Haber

    Seçilme yaşı 25'e indirildi konulu yargıtay kararı ara
    Seçilme yaşı 25'e indirildi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Türkiye 2007 yılında sandık başına gidiyor. İşte tam seçim tarihi...

    TBMM, 2007'deki genel seçimin 4 Kasım Pazar günü yapılmasını kararlaştırdı. Böylece milletvekili yaşını 25'e düşüren Anayasa değişikliği ile oy pusulasındaki değişikliğin 2007'de uygulanmasının önündeki engel aşıldı.

    TBMM'de dün AKP ve CHP'nin anlaşmasıyla, Milletvekili Seçimi Yasası'nın 6. maddesinde şu değişiklik yapıldı: "Her seçim döneminin son toplantı yılının 20 Temmuz günü seçimin başlangıç tarihidir ve kasım ayının ilk pazar günü oy verilir."

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Jun 2003
    Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Yiğidi öldür Hakkını ver,
    Bu değişiklik için mevcut parlemantoyu tebrik ediyorum. desteklediğim bir dğeişiklik. He rne kadar benim için geç kalsalar da

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Bakın şimdi bir kavga daha çıkacak oda milletvekillerinin Askerlik durumu... İlk Asker olmadan milletvekili olan kişide çarşı karışacak dediydi dersiniz...
    Ama genede kedi olalı fare tuttular tebrik ederim...

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Kesinlikle, yiğidi öldür hakkını ver sözüne katılıyorum. Doğru bir değişiklik olduğunu düşünmekle birlikte tecrübenin de önemini vurgulamak istiyorum... (Tabi şu da var, tecrübelileri de gördük )

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    Antalya, Merkez, Turkey.
    İletiler
    1.019
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Seçilme yaşı 25'e inince, kalite yükselecekse; diyecek birşey yok. Ama; insan, """acaba bazıları bazılarına artık söz geçiremiyor da, bazılarına söz geçirebilmek için mi bunu istiyor""" diye düşünmekten de, kendini alamıyor. Nedenim; diğer kanunlarda (siyasi partiler kanunu gibi) hiçbir değişiklik yapılmamasıdır. Bu da ayrı bir tartışma konusu ya, neyse...

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Jun 2004
    Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Seçilme yaşının 25 e indirilmesinin bir önemi yok bence. Siyasi partiler yasası değişmeden, lider sultası kalkmadan, delege sistemi kalkmadan vs. 25 yaşında birinin zaten demokratik yollarla listeye girme şansı yok. Kanundaki esas amaç, bağımsız adayların önünü kapamak. Her kanun değişikliğindeki gibi yine raya bir şey sıkıştırılmış

    'Ya 1000 bağımsız aday çıkarsa?'

    TBMM Anayasa Komisyonu, bağımsız adayların isimlerinin birleşik oy pusulasında yer almasına ilişkin teklife onay verdi. Anayasa Komisyonu üyesi AKP'li Ersönmez Yarbay, konu hakkındaki endişesini 'Ya seçime 1000 bağımsız aday katılmak isterse' diyerek gündeme getirdi


    RADİKAL - ANKARA - TBMM Anayasa Komisyonu'nda Türkçe bilmeyen ya da okuma-yazması olmayan seçmen açısından sıkıntı yaratacağı öne sürülen bağımsız adaylara birleşik oy pusulasında yer verilmesini öngören yasa teklifi jet hızıyla kabul edildi.
    Oybirliğiyle kabul edilen teklife göre, seçimlerde bağımsız adayların isimleri de birleşik oy pusulasında yer alacak. Seçmen 'Evet' mührünü sadece tercih ettiği siyasi partiye veya yalnızca oy vermek isteği bağımsız adaya ait özel daire içine basacak.
    Görüşmelerde, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Yüksek Seçim Kurulu'nun daha önce düzenlemenin 'isabetli olabileceği' yönünde görüş bildirdiğini söyledi.
    CHP'li Ziya Yergök'ün, "Bağımsızların seçilmesini zorlaştıracak bir düzenleme iddiası da var" demesi üzerine Şahin, "Tam aksine kolaylaştıran bir düzenleme" dedi. CHP'li Oya Aras, bu değişikliğin en başta bağımsız adayları oy pusulası bastırıp dağıtma gibi önemli bir mali külfetten kurtacağını vurgulayarak, "Bu nedenle düzenleme bağımsız adaylığı caydırıcı değil özendiricidir" dedi.
    AKP'li Ersönmez Yarbay, düzenlemenin hiç düşünülmeden ve sağlam gerekçelere bağlanmadan hazırlandığını ve 'suiistimale' açık olduğunu söyledi. Yarbay, "Düşünün ki büyük bir sendika partilerin adaylarını beğenmedi, bunu protesto için de 1000 bağımsız aday çıkardı. Bu durumda birleşik oy pusulasının durumu ne olacak?" diye konuştu.

    'Ücret yükseltilsin' teklifi
    Ersönmez Yarbay'ın bu konuşması diğer komisyon üyelerinin de kafasını karıştırdı. AKP'li Güldal Akşit, bağımsız adaylık için YSK'ya başvuruda daha yüksek miktarda ücret talep edilmesi önerisini gündeme getirirken; AKP ve CHP'li bazı üyeler bağımsız adaylık başvurusu için ücretin yüksek tutulmasının Anayasa'ya aykırı olacağını söyledi.
    Anavatanlı Edip Safder Gaydalı da, Yarbay'ın eleştirisine katıldı ve "Her il için ayrı bir oy pusulası basılacak. 300-500 bağımsız aday çıkarsa ne yapacaksınız? Bu iş sulandırılır" dedi. Komisyon Başkanı AKP'li Burhan Kuzu, Yarbay'a, "Bunu düşünmedik... Böyle şeyler hep sizin aklınıza geliyor. Herkes Ersönmez bey gibi düşünürse yandık" diye takıldı. CHP'li Tuncay Ercenk, "1.5 metrelik kebap oluyor da oy pusulası niye olmasın?" diye konuştu.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Cumhurbaşkanı Sezer 25 yaşa seçilme hakkı tanıyan yasaya onay verdi.

    Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki yasayı onayladı.

    Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Ahmet Necdet Sezer, 5552 sayılı "Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"u, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi. Yasada yapılan değişiklikle, milletvekili seçilme yaşı 30'dan 25'e indirildi.

    haber3.com

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    istanbul, Turkey.
    İletiler
    118
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Saygı duyduğum kişiler Alisin bey, Commodere1 bey, Dilek hn. , beni hayal kırıklığına uğrattınız. Yaşın 25 e inmesinin nasıl bir faydası olacak ülkeye rica edicem kısacık bir iki cümle yazıverinde içim rahatlasın.
    Farklı tartışma konusu evet ama siyasi partiler kanunu hiç değişikliğe uğramıyor yaş sınırı çekiliyor. Her kararda aldıkları her tasarıda her ihtimale karşı karşıyım.
    Sanıyorum ABD nin kuzey cephesi açmasına engel olan milletvekillerinin yaşı biraz büyüktü ve genel başkan için manipülasyon güç olmuştu. Bir daha böyle bir beklenmedik kaza olmasını istemiyorlar sanırım.
    Birde yaşı 25 değil 12 yapalım nasıl olsa devam zorunluluğu olmayan bir meclis. Şu anki milletvekillerinin genç yakınlarının önü açılmış oldu. Şaka bir yana bir kaza daha olursa yaşı 19 a çekerler yaşasın gençlik gibi naralarla demedim demeyin buraya yazdım. Birde sanırım ben gençliğe hiç güvenmiyorum seçilme yaşı 35 e çekilmeliydi.
    Saygılar.

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    89
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    İyi de cimi bey evladım, burada kimse Siyasi Partiler Kanunu dört dörtlük dememiş ki. Tabi ki seçilme yaşının 25 e indirilmesi tek başına yeterli olmayacaktır ama bence de yerinde bir değişikliktir. Bu nedenle ben sizin düşündüğünüzün aksine, isimlerini zikrettiğiniz insanları takdir ediyorum, sırf eleştirmiş olmak için eleştirmiyorlar, bize garip geliyor böyle insanlar nedense...

    Neyse konuyu dağıtmayayım.

    Biz milletçe bildiğimiz bilmediğimiz her konuda, her yerde konuşmayı çok severiz ama ne konuştuğumuzu çoğu zaman biz de bilmeyiz. "Gençler apolitize ediliyor, politikadan uzaklaşıyor." der atar tutarız, dilimize dolar her yerde tekrar ederiz (Apolitize gibi afili sözleri kullanmayı sevdiğimizden olsa gerek) , seçilme yaşı 25 e indirilince de "Aman efendim ne işi var gençlerin politikada, hele bir adam olsunlar, bilmem kaç fırın ekmek yesinler." diyerek gençlerin önüne ket vurmaya da bayılırız... Buyrun size bir fayda, gençler politikaya aktif olarak katılabilecekleri için apolitik olmayacaklar, memleket meselelerinden bihaber olmayacaklar, nüfusun çoğunluğunu oluşturan gençlerin vekili olacaklar, mecliste bizler temsil edilmiyoruz ama inanıyorum ki onlar temsil edilebilecekler...

    Ha derseniz ki tecrübesizler, sizi bilmem ama ben tecrübelilerden bıktım be evladım. Hiç olmazsa tecrübesiz, öğrenecek diyerek avuturuz kendimizi...

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Hükmün açıklanmasını geri bırakılması 5 yıldan 3 yıla mı indirildi?
    Herkese selamlar! 2009 Eylül ayında hakkımdaki şikayete binaen kamu davası açılmış, 2010 Mart ayında birinci celsede madde 106'dan 6 ay ve...
    Yazan: Peterman Forum: Ceza İnfaz Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 29-09-2012, 10:47:41
  2. Sevk Tehiri ve Seçilme Hakkı
    Değerli hukukseverler 25 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan bir şahıs, askere gitmek üzere ilgili şubeye başvurmuştur. Askerlik şubesi bu şahsı...
    Yazan: ilterist Forum: Askerlik Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 08-05-2010, 10:51:32
  3. Seçilme Hakkı
    Değerli hukuki.net üyeleri T.C. vatandaşı olan bir şahıs, askere gitmek üzere ilgili şubeye başvurmuştur. Askerlik şubesi bu şahsı askeri hastaneye...
    Yazan: ilterist Forum: Anayasa Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 08-05-2010, 02:37:56
  4. Seçilme ile ilgili
    selam.bir siyasi partiden aday adayı olarak merkez yoklamasına giren ve kaybedip diğer bir partiden aday olan ama ilçe seçim kurulu tarafından...
    Yazan: karabıyık Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 10-03-2009, 13:35:43
  5. Agabeyim'i Olduren Sahisin Cezasi 6 yil sonra Neden Indirildi ?
    Sayin Hukukcular ; bundan 6 yil once, silahla agabeyimi olduren sahisin yeniden yargilanmaya basvurmasi uzerine cezasinin yaklasik 1.5 yil...
    Yazan: ATAKANBEY Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 13-02-2008, 15:45:51

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.