+ Konuyu Yanıtla
1 / 9 Sayfa 123456789 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 86 ileti bulundu.

Konu: İrtica nedir, ne değildir? Somutlaştırmaları

İrtica nedir, ne değildir? Somutlaştırmaları Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Mar 2003
    Nerede
    Adana, Türkiye.
    İletiler
    356
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı İrtica nedir, ne değildir? Somutlaştırmaları

    <center>İRTİCA NEDİR, NE DEĞİLDİR? SOMUTLAŞTIRMALARI</center>

    Konulu forumu açmamın nedeni, genel cümleler, açıklamalar kullanılmasına yönelik değildir. Kısa maddeler halinde şu İrticadır, şu değildir türü kısa cümlelerle düşünce sunma olanağına sahip olunmasıdır.


    Ben başlıyorum:

    İrtica, Mürtecilik Örnekleri;

    1) Çağa, geleceğe kapalı, geçmişe saplantılı olma..
    2) Oruç tutmayana ters bakma, taciz ve daha ilerisi...
    3) Kendi görüşünden olmayanı insan yerine koymama...
    4) Salt Giyiminden dolayı biri (leri)ne hoşnutsuz olmak ( Giyimden ötürü Baş Örtülünün, çağdaş giyimliden... Çağdaş giyimlinin, baş örtülüden...)

    devam edecek, ettirelim...




    Hukuki NET Güncel Haber

    İrtica nedir, ne değildir? Somutlaştırmaları konulu yargıtay kararı ara
    İrtica nedir, ne değildir? Somutlaştırmaları konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Nov 2005
    Nerede
    bursa, Turkey.
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Kendi inancı dışındaki inançlara tahamülsüzlük, gericilik.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    1- 1500 yıl önceki yaşam biçimini, dini doğmalar nedeniyle topluma dayatmaya çalışmak,

    2- Demokrasiye gerçekte inanmazken, takiye yaparak onu 1. maddedeki hedefini gerçekleştirme yolunda bir araç olarak görmek,

    3- Dünyanın siyasi konjonktürü ortada ve Süper Güç'ün Ortadoğu, Kafkaslar, Asya bölgesinde (şimdi ılımlı) yeşil kuşak ve yeni devletler oluşturarak bölgede etkinliğini devam ettirme planı ortada iken; laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinden, ılımlı islam devletine giden yolu, sırf iktidarda bir süre daha kalabilmek ve nimetlerinden yararlanabilmek için koşarak katetmeye çalışmak.

    4- Ülkenin Milli-Misak ile çizilmiş sınırlarını, Lozan Antlaşması ile edindiği kazanımları yok sayarak yeni azınlıklar icat etmek, demokratik?!! Batı'nın 5. sınıf memurlarına şirin görünmeye çalışırken bağımsızlık ve ulusal onurdan ödün vermek, dün postal öpen burnunun dibindeki komşularının ?!! küstahça çıkışları ve askerinin başına çuval geçirilmesine ses çıkaramamak, ülkeyi Sevr dönemine geri götürecek icraatlara imza koymak.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jun 2004
    Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Keşke bu kadar kolay olabilse. Şunu yapan mürtecidir, şöyle davranan ilericidir biçiminde açıklyabilsek ne kadar kolay olurdu.
    gerek tarih bilimive gerekse siyaset biliminde, irtica diye bağımsız bir kavramın bulunmadığını hatırlamakta yarar var. Tarihsel gelişim içersinde, farklı ideolojiler ve davranış biçimleri, irtica(mürteci) olarak adlandırılmıştır.
    Kelime anlamıyla, gericiliktir. Gelişmenin önüne set çeken her tür ideloji ve davranış biçimi irtica olarak adlandırılabilir.
    Kölecei topluma diranan feodaller tarihsel anlamda ilerici bir tavır sergilerken, aynı feodaller, kapitalizm önünde engel teşkil ederek, tarih tekerleğinde, gerici duruma düşmüşlerdir. İslam dünyasınınbilim teknik ve sosyal anlamda geliştiği dönemlerde, hırıstiyan dünyası, kilisenin bağnazlığı ile gerici tavırlar sergilemiştir.
    İslam devlet yapısının ve sosyal kurallarının o çağın ileri söylemleri olduğunu görmemek için kör olmak gerekir.
    Ancak idealist felsefenin doğal sonucu olarak, gelişime kapalı bu tür yapılaşmalar, zamanla çağdışı ve gelişmeye engel olacak bir siyasal ve sosyal sistem olarak yerleşir.
    Dnamik güçlerinde set olan bu düşünce yapısı şu ya da bu şekilde irtica ile birlikte anılmak zorundadır artık.
    İrticanın en açık göstergelerinden biri, geçmişe duyulan özlem ve o yaşam biçiminin geri getirilme çabalarıdır.

    Devam ederim sonra


  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jun 2003
    Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    İrtica Nedir Sorusuna Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Çerçevesinde verilen cevaplar.

    red]Cumhurbaşkanlığı: Devletin ve yürütme organının başı olan, Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Ulusunun birliğini temsil eden Cumhurbaşkanının, bu konumu nedeniyle 4982 sayılı yasa yönünden kamu kurumu kapsamında olmadığı, yasa kapsamındaki kamu kurumunun, yine yukarıdaki madde ve gerekçelere göre, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği olduğu açıktır. Bu nedenle, Sayın Cumhurbaşkanının çeşitli yerlerde kendi takdirleri ile yaptıkları konuşmalarındaki söylemleri için 4982 sayılı yasa kapsamında yapılacak bir işlem bulunmamaktadır,

    Başbakanlık: Müracaatınızın durumunu BİMER tarih ve sayısını www.basbakanlik.gov.tr adresindeki BİMER logosunu tıklamak suretiyle ulaşabileceğiniz sorgu ekranına girerek veya ALO 150 hattını arayarak öğrenebilirsiniz,

    MGK: Talebinizin, irticanın genel tanımı gibi geniş kapsamlı bir konuda genel ve soyut nitelikte olduğu görülmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanma Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 18inci maddesinin 9uncu fıkrası gereği soyut ve genel nitelikteki başvurular işleme konulamaz.

    Diyanet: İrtica klasik kaynaklarda tanım ve izahı yapılmış bir terim değildir. Türkiyenin dışında nadiren kullanılmakla beraber, Arapça kökenli bir kelime olup geriye dönmek anlamına gelen Rucümastarından türetilmiştir. Türkçede eş anlamlı olarak gericilik tabiri ile birlikte kullanılmaktadır. Terakkinin zıddı olan irtica kelimesi, Türkçemizde, toplumda yeniliklere değer vermeyip, her yönüyle eskiyi özlemek veya eski düzeni getirmeye çalışmak anlamını ifade eder. İrtica kavramı psikoloji, sosyoloji vb. alanlarda kullanıldığı gibi dini alanda da farklı biçimlerde algılanmaktadır. Bir yönüyle dinden sapmak, tekrar cehalet ve şirk hayatına dönmektir. Diğer yönüyle irtica, dinin özünden uzaklaşmak ve dini, temel ilkelerine aykırı olarak algılamak ve yorumlamaktır. Buna göre irtica, kendini dindar sanan kimselerin bilerek veya bilmeyerek din kurallarından uzaklaşması, dinin özünü bir tarafa atıp örfi şekline sarılmasıdır. İslamın zahirine sıkı sıkıya bağlı kalmanın esas olduğunu ileri sürüp, bu esasa riayet etmeyen insanları dışlayan, onlara hayat hakkı tanımayan Haricilerin hareketi bu konuda tipik bir örnek teşkil etmektedir.

    Yargıtay: 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 2. maddesine göre, yargı organları anılan yasanın kapsamı dışında bırakılmıştır. İsteminizle ilgili olarak; taraf olmayanlara karar örneği verilmesi yasal olarak mümkün değildir. Yargıtay kararları tarafların isimleri çıkartıldıktan sonra sürekli güncellenen Kurumumuzun yayını olan dergide yer almaktadır. Ayrıca Yargıtayın internet sitesinde ücretsiz olarak emsal kararlara ulaşılmaktadır.

    Kitapevlerinde, kütüphanelerde, internet sitelerinde belirtilen konularda pek çok hukuk yayını mevcuttur. Yargıtay Birinci Başkanlığımızca yapılacak işlem yoktur.

    İçişleri Bakanlığı: Belirtmiş olduğunuz hususlarla ilgili olarak, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununda irtica suçu mevcut olmadığından ve irtica suçlarıkavramından hangi suçların ifade edildiği anlaşılamadığından dilekçenizde talep ettiğiniz konulara cevap verilememiştir

    Adalet Bakanlığı: 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 7. maddesinin 2nci fıkrasında, Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler hükmü yer almaktadır. Bu nedenle ayrı ve özel bir çalışma, araştırma, inceleme ve analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgiye yönelik başvurunuza cevap verilememiştir.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: [/red] İlgi yazı ve eki kapsamında yapılan hazırlık bilgisayar kayıtlarımızın tetkikinden konuya ilişkin olarak herhangi bir hazırlık kaydı tespit edilememiştir

    Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Danıştay, ODTÜ ve Ankara Üniversitesi Rektörlüklerinden cevap gelmedi.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    1. Ramazan ayında restoran, cafe gibi mekanların kapatılması/kapattırılması.

    2. İslamiyet'in kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'den uzaklaşarak şekillendirilmesi ve öğretilmesi; insanlara din/dinin gerekleri diye hurafelerin dayatılması; bilimin önüne geçilmesi, bilimsel olan herşeyin haram/yasak/yalan/yanlış diye nitelendirilerek ve beyinlere bu şekilde işlenerek cahil, bilinçsiz, tepkisiz toplumlar inşa edilmesi.

    3. Laisizmi savunanların, Atatürk diyenlerin "dinsiz" ilan edilmesi.



  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Mar 2003
    Nerede
    Adana, Türkiye.
    İletiler
    356
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın alisinkaya'nın genel SUNUMDA DA bulunması iyi oldu.

    Evet!... Tanımı Tam olarak bazı kurumlarca Yapılmayan, İçeriği somutlaştırılmamış ( ya da bir yerde toplu olarak bulma olanağı bulamadığımız) ama sürekli gündemde Olan İRTİCA NEDİR? NE DEĞİLDİR? içeriği SOMUTLAŞTIRILMALAR LA Hukuki.Net'de YERİNİ ALIYOR.

    Sanırım Bilmeyenlere Kaynaklık da Yapacak...

    Benden Bir Somut örnek daha;

    Geçmişte kalan bir olguyu salt geçmişte olduğu için SAVUNMAK, Modern olan bir Olguyu ise salt Modern olduğu için REDDETMEK 'te GERİCİLİKTİR.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Jun 2004
    Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Bence forum yanlış yönlere doğru gidiyor. Evrensel düşünce biçimi, olgu ve kavramları bütün olarak açıklamlıdır. Bizler burada ağaçlara bakarken ormanı görmüyoruz. İrtica, kelime anlamı olarak gericilik olsa da, bir kavram ve düşünce biçimi olarak karşımıza çıkmaktadır.
    Şu ya da bu davranış biçimi, irticadır diyemeyiz. Davranış ve düşünce biçimlerinin zaman ve mekan içersinde değerlendirilmesi, sebepleri ve sonuçlarının inclenemesi gerekir. Yoksa körün fili tarif ettiği gibi, tutuğumuz şey neyse ona göre bir fil tanımı ortaya çıkar. Herkes te farklı şekilde anlatır.
    Onun için, öncelikle taoplumsal gelişimin ne olduğunun açıklanması ve bu konuda anlaşma sağlanması gerekir. Toplumsal dinamik olarak adlandırdığımız bazı olgular, başkaları tarafından yozlaşma olarak değerlendirilebilir. Ya da kadının çalışma hayatına katılarak özgürleşme süreci dediğimiz olay, başkaları tarafından kadının onurunun ayaklar altına alınması olarak değerlendirilmekte.
    Temelimiz ne olacak önce onu koyalım ki, kavram kargaşası yaşamayalım. Tek tek davranış biçimleri mi, yoksa bütün olarak o davranış biçiminin sosyal temelleri mi, gericiliğe yol açmakta.
    Hadi hep beraber oramanı tanımlıyalım. Yoksa ormanda çok çeşitli ağaçlara var

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Mar 2003
    Nerede
    Adana, Türkiye.
    İletiler
    356
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Ragıp Bey;

    Benim bu forum konusunu açmamda ki en büyük neden; İrtica kavramını (günümüzde kullanılan anlamıda dahil) en geniş perspektiften alarak somut örneklerle tanımlanması...
    Ama kimseyi bu anlamda koşullandırma, illa kısa maddeler halinde yazın dayatmasında bulunma hakkım ve yetkim de yok...

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Koca TC devletinin Başbakanı, bakanları,meclis başkanı irtica yok diyorlar bahattin sen neyi tartışıyorsun? Sen Onlardan daha mı iyi bileceksin. İrtica ya va_dır ya yoktur. Va_sa va_dır yoksa yoktur, patlıcan mordur, aksini iddia edebilir misin? Ben hiç beyaz patlıcan görmedim. Olmayan bir şeyi tanımlamak mümkün müdür. Olmayan bir şeyin örneği mi olurmuş töbe töbeee.Aristo mordur,Heraklit ise beyaz. Morla beyazı karıştırısan eflatun olur. Eflatun da bir bilgindir. Zamanında müthiş karikatürler çizmişti akbaba dergisinde Demek ki iki bilgeyi özdeşleştirisen ortaya bir karikatürcü çıkıyormuş ama sorun şu ki hangisi tez hangisi anti-tez ona karar vermek zor işte. Dedim de aklıma geldi, 2 tür diyalektik vardır, birisi bildiğimiz âdi diyalektik birisi yahudi diyalektiği. Âdi diyalektik pespaye bir biçimde tez,anti-tez ve sentezdir. Yahudi diyalektiği ise tez,anti tez, yeni bir tez bir anti-tez ve bir tez ve anti-tez ve ilh.. dir.

    Sevgili Bahattin
    Sen Sezer'in Büyükanıtın sözlerine kulak asma, onlar bize ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar.

    Son manifesto:
    ÇOK DÜŞÜNÜRSEN KAFANA ZARARLI FİKİRLER ÜŞÜŞÜR
    BÜYÜKLERİMİZ HERŞEYİ BİZDEN İYİ DÜŞÜNÜR..

+ Konuyu Yanıtla
1 / 9 Sayfa 123456789 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. İnsanlık nedir? Ne değildir?
    Görüşlerinizi yazarmısınız? Sevgilerimle,
    Yazan: Sarıseker Forum: Yaşam - Sohbet - Forum Oyunları
    Yanıt: 4
    Son İleti: 14-12-2011, 17:36:21
  2. takipsizlik nedir ne değildir
    arkadaşlar benim bi sorum olacak. diyelim ki bir dosyada şüphelisiniz ve avukatınız yok. savcı hakkınızda takipsizlik verirse bu nasıl...
    Yazan: bburakk Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 07-12-2011, 00:27:45
  3. Mazeret izni nedir, ne değildir?
    Merhaba, Vizitemi cumartesi gününden alarak daha önceden verilen randevum üzerine Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne (Resmi Kurum) diş...
    Yazan: izleninal Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 26-12-2006, 12:08:13
  4. Şalgam suyu nedir? Ne değildir?
    Şalgam suyu Turpgiller (Brassicaceae) familyasına ait bir bitki olan Şalgam bitkisinden (Brassica rape) yapılan Çukurova'ya özgü bir içecektir....
    Yazan: Av.Duygu Tekay Forum: Yaşam - Sohbet - Forum Oyunları
    Yanıt: 6
    Son İleti: 02-11-2006, 20:50:02
  5. Hazine avukatlığı nedir ne değildir?
    merhaba benim merak ettiğm konu hazine avk. olmak için nelerin yapılması gerektiği bunun ne gibi bir prosedürü vardır. ayrıcı bunların konumu...
    Yazan: ayfer150184 Forum: Diğer Hukuki Sorular
    Yanıt: 6
    Son İleti: 20-04-2005, 14:05:58

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.