1 ay önce bir teknoloji marketten s... marka televizyon aldım fakat personel ile yanyan duran L.. Tv ve S.... tvleri özellikleri konusunda sorular sordum. Personel her ikisi de aynı özelliklere sahip qned ekran yapay zeka, ikisi de 65" sıraladı fakat personel "samsung ekranı daha parlak daha canlı durur ben de bunun bi altını kendi evime aldım." dedi ben de zaten s... markasına güvenirim bunda sorun yok fakat televizyon eve kurulalı 1 ay oldu ara ara asistan bişeyler söylüyorum anlamıyor. Tekrar araştırma ihtiyacı duydum ve yapay zekasının Türkçe desteği olmadığını yeni öğrendim. Çünkü 1 aydır klavye takıyorum türkçe karakterleri tanımıyor kanal söylüyorum hep 1. Kanalı açıyor yotube diyorum youtube açıyor ama kapsamlı bir arama yapamıyor çünkü samsung vision ai özelliği Türkçeyi desteklemiyormuş. hele ki fiziksel türkçe klavyelerin karakterlerin çalışmaması ve kendi ekran klavyesinde türkçe karakterlerin gizli olması iyice tvden soğuttu beni. Türkçe dil desteğinin de olmaması resmen paramı çöpe atmışım hissi veriyor. eski televizyonumda da youtube izliyordum netflix izliyordum. Sadece 4k için değmemiş hissi moralimi bozuyor. Türkiyede satılan tv nasıl Türkçe desteklemez. Ne yapmam gerekiyor nasıl sonuçlanabilir lütfen bir yol söyler misiniz.