evet 100%100 kesinlikle haklısın davanın iptalinden sonra görüştüğümüz avukatların hepsi bu dava benmce kesinlikle sizin için olumlu olmalıydı avukatınızı değiştirin dediler.ama iş işten geçmişti.Bu arada siz boşanmayaı nasıl gerçekleştirdiniz sayın msinan.
Ben biraz şanslıydım sanırım. Hakim boşanma kararını verdi karşı taraf 35.000 YTL tazminat 600 YTL yoksulluk nafakası talep etti, hakim 25.000 tazminat 400 YTL yoksulluk nafakası verdi. Kararı temyiz ettim tazminat iptal oldu ama nafaka onandı. Allahtan karşı taraf boşanma kararını temyiz etmedi ya da istediğini aldığını düşündüğü için temyiz etmeye gerek duymadı. Kararı temyiz etseydi yanmıştım. Ben hala bu karara sevineyim mi üzüleyim mi karar veremedim. Hala bu evliliğin ve sonraki masrafların bedelini ödüyorum bi de üzerine nafaka, maddi olarak bitmiş durumdayım.
Boşanmada her zaman için erkekler kadını malları gördükleri için kendi istedikleri gibi sonuçlansın istiyorlar.Ama her şey sizin istediğiniz gibi her zaman olmuyor demekkiyi size kanunlarla hakimler gösteriyor.Eşini adam gibi seçeceksin ve sonrada ben nasıl olsa onu değiştiririm diye düşünmeyeceksin.Şimdi tabiiki tazminatta nafakada ödeyeceksin.
Sayın kenshuken,
Burada varsa tecrübelerinizi objektif bir şekilde dile getirmenizi beklerdim, nefretinizi kusmanızı değil. Kadınları kimsenin mal gibi gördüğünü düşünüyorum. Haysiyet sahibi hiçbir erkek de uymazsa boşanırım düşüncesiyle evlenmez. Benim şikayetçi olduğum nokta erkeğe zarar vermek, onu mümkün olduğunca rahatsız etmek için sizin gibi düşünen kadınlarca kanunların istismar edilmesi. Ayrıca bana ve hiçbir kimsye eşini nasıl seçeceği konusunda böyle çirkin bir şekilde tavsiyede bulunamazsınız, haddinizi bilin.
^^^^Boşanmada her zaman için erkekler kadını malları gördükleri için kendi istedikleri gibi sonuçlansın istiyorlar.Ama her şey sizin istediğiniz gibi her zaman olmuyor demekkiyi size kanunlarla hakimler gösteriyor.Eşini adam gibi seçeceksin ve sonrada ben nasıl olsa onu değiştiririm diye düşünmeyeceksin.Şimdi tabiiki tazminatta nafakada ödeyeceksin^^^^
Bunu bence ral düşünerek cevaplayın sayın kenshuken Böyle birşeyin ne kadar yanlış olduğunu biliyorum ki farkındasınız.Evlilik birliği karşılıksız insanları olduğu gibi kabullenmektir.Önce insanda erkek ve kadın da gururu olmalıdır.Kimse kadınları mal diye görmez herkeze hak ettiği gibi davranılır.İnsanın fikri neyse zikri de odur derler demek isterim size....Mal mülk için evlenen kadınlar,, ben bunun malını yerim diyen insan o kadar çok kiii sizde bu mantıkla haraket edip konuşmuşsunuz.Nafakayı tazminatı düşünerek evlenen erkek ve kadın lar adına çok üzgünüm...Beni boşayan erkeğin ne malı ne mülkü benim kadınlık gururum var deyip bırakması gerekli...Böyle mantık la haraket ederseniz acı çekenler listesine eklenirsiniz...Hayatta herşey para değil.Para karşılığı evlenilmezzz...
Acı ama gerçek kadın ne kadar da haksız olsa ezilen taraf hep erkek oluyor her ne kadarda kadın gözükse bile hele bide daha fazla bir şeyler almak için boşanmak istememeleri bence tamamen maddiyata dayalı bir tutumdur.
Şimdi bazen düşünüyorumda kadın olsan hayatını sigorta altına almanın en iyi yolu zengin biriyle evlen kör topal farketmez sonra erkekeği çileden çıkart boşanma davası açtır sonra gelsin paralar tazminatlar ve bunuda çoğu kadın bildiği için bunun için evlenen çok kadın biliyorum nerden bakarsanız 450 500 ytl nafaka alır 25.000 - 30.000 tazminat alır eğer bir de mehir varsa gel keyfim gel sen ömür boyu ona bak sen kazan o yesin yedirmezsen zorla alsınlar... Allah kötü niyetli kadınlardan korusun............
Allah insanı kötü niyetli erkeklerdende korusun tabii...
Kimse para için evlenmiyor Sayın Kaçmaz... Ya da boşanmak için. Ancak kimse kimseyi mağdur etmek hakkınada sahip değil. Sokaktan geçen adama hakaret etsen bile tazminat ödüyorsun... Ancak sırf seni sevdi saydı seninle bir ömür geçirmeyi göze aldı evlendi diye eşine istediğini yapma hakkına sahip olacaksın... Bu akla ve mantığa uygun mu? Evlilik ciddi bir sözleşmedir. Her iki tarafta maddi bir çok şeyin yanında maneviyatını koyar. Umutlarını koyar.
Evlilik kurumuna saygısı olmayan ya evlenmesin yada evlendiyse bedelini ödesin. Kadın yada erkek hiç farketmez. Hata yapmanında bir sınırı vardır. Örneğin bir adam düşünün karısına her türlü eziyeti yapmış. Hakaret, eziyet hatta her türlü iftira.. Öyleki üste birde başkasıyla yaşıyor. Bu adamın evlilik kurumuna saygısından söz edilebilir mi? Bu adama gereken ders verilmeli... Boşanırken evliliğin ciddi bir kurum olduğu öğretilmeli. Yoksa üç gün sonra gider başkasının canını yakar.
Bana erkekler hala boş ol denince boşanılan günleri arıyor gibi geliyor. Ancak o günlerde de boş ol demenin bir maddi bedeli vardı. Merak eden incelesin.
Değerli arkadaşlar,
Benim burada dile getirmek istediğm iyi insan, kötü insan meselesi değil. Benim söylemek istediğim boşanma davalarında tarafsız davranılmaması. Kanunda erkek de kadın da aynı haklara sahipmiş gibi görünüyor ama gerçekte bu durum hiç de öyle değil. Dünyada ve Türkiye'de genelde kadınların madur oldukları bir gerçektir. Fakat durum böyle diye kurunun yanında yaşı yakmanın, masumluk maskesi takıp alenen kanunları suistimal eden kadınlara göz yummanın hiç bir adaletli yanı yoktur. Çalışmayan ben, çalışan ise kadın olsaydı (eşit kusur halinde) acaba hakimin kararı ne şekilde olurdu? Acaba ben nafaka ve tazminat alabilir miydim? Hiç sanmıyorum. Benim tazminat ve nafaka alabilmem için yüzlerce iddiayı şahitler ve belgelerle kanıtlamam gerekirken, kadının hayır ben boşanmak istemiyorum demesi yetiyor. Benim eşim (eski) de aynen böyle yaptı. Tazminat ve nafaka bağlanıncaya kadar ben kocamı seviyorum boşanmak istemiyorum diyen insan nafaka ve tazminatı alınca bi anda boşanmayı kabul etti ve kararı temyiz etmedi. Şimdi bu insanın samimi olduğuna nasıl inanılır?
Şimdi burda kadınları hararetle savunan bayan arkadaşlara sormak istiyorum. Hayat bu, oldu ya benim gibi maaşının 1/4'ünü eski eşine nafaka ödeyen bir erkekle ciddi bir münasebete girdiniz, acaba bu adamın eski eşine ödediği nafakayı adaletli görür müydünüz?
Elbette görürdük. Eşinize ödediğiniz nafaka neden yeni eşi bağlasın ki? Sizinle evlenirken maaşınıza göre mi karar verecek? O zaman sizde maaşınızı nafaka kadar eksik söyleyin.
Verdiğiniz nafaka zaten eski eş evlenince kesilmeyecek mi? 400 milyondan olmayayım diye yada sırf sizi cezalandırmak için evlenmeyecek kendine yeni bir hayat kurmayacak mı eski eşiniz?
Tazminat ve nafaka bağlanınca boşanmayı kabul etmesinin nedeni sandığınızdan farklı olabilir mi? mesala belkide derin bir haksızlığa uğramışlık duygusu yaşıyordur. Bu biraz olsun telafi olmuştur. Yada gelecek korkusu... Beş parasız ben neyapacağım diye korkmuştur. Biryandan sizi hala seviyor olabilir. Ancak koşullar kendisi için yşanabilir olmadan sizi serbest bırakamamış olabilir.
Bu arada erkeklerde tazminat ve nafaka alabiliyor. O tazminat ve nafakanın gerektirdiği koşullara düşmemeniz dileğiyle ..
Sayın Gecem1970
Tebrik ederim sizi. Sizin gibi kalender bir insan çok zor bulunur. Ay sonunu zar zor getirip sonra "olsun bu para da o kadıncağızın hakkı, tahsilli, sağlıklı bir insan, olsun çalışmasına gerek yok biz bakarız ona" diyebilecek bir insan valla bravo diyorum başka bişey diyemiyorum.
:( İyi günler ve vereceginiz cevaplar için simdiden tesekkurler ..
ben 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim annem ev hanımı 3 tane de kardeşim var...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
why not try these out toast wallet...
10-09-2025, 14:08:27 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku