Herkese iyi çalışmalar:
1.Olay: Beyaz araç yolda yağmurdan kayıyor ve bariyerlere çarpmadan duruyor, tam hareket edecekken kırmızı araç da aynı yerde kayıp beyaz araca arkadan vuruyor ve beyaz aracı pert ediyor.
2-İki sürücüde de bir şey yok, jandarma geliyor tutanak tutuluyor,iki taraf da bir şeyimiz yok deyip hastaneye gitmek istemiyor, araçlar çekiliyor herkes evine gidiyor.
3-Ancak kırmızı aracın sürücüsü olaydan tam 1.gün sonra başka bir ilin hastanesinden 2 gün istirahat raporu alıp beyaz aracın sürücüsünden şikayetçi oluyor,rapor içeriği boş,rapora ek bir röntgen falan yok. Kolum ağrıdı,sırtım ağrıdı,kolum morardı vb.(İz,kalıcı hasar hiçbir şey yok)ile aracıma da bana da zarar verdi benim zararlarım karşılasın diyor dilekçesinde. Basit tıbbi müdahale ile giderilebilir şekilde taksirle yaralamadan dava açılıyor...DAVA SONUCU:6bin TL.adli para cezası.
4-Bilir kişi raporunda trafikte hız ve yol durumuyla ilgili kurallara riayet etmedikleri için "her iki tarafa da asli tam kusurlu" yazıyor.
6- Sigorta Experi arkadan vuran kırmızı araç sürücüsüne %100 asli kusur veriyor ve perte çıkan beyaz araç sigortaca satılarak parası sahibine ödeniyor.İki aracın da kaskosu yok,trafik sigortaları var.
7-Hasarlı diğer kırmızı aracın sahibi perte çıkardığı beyaz aracın sahibinden veya onun sigorta şirketinden maddi ya da manevi tazminat talep edebilir mi?
Şimdiden teşekkürler.