Merhabalar, yaklaşık 2450 m2 alana sahip arazimiz üzerinde 1958 yılında inşa edilmiş bir okul bulunuyor. Tapu kaydında herhangi bir şerh ya da farklı bir kısıtlama yok, tapu niteliği ise "Tarla ve ahşap ev" olarak geçiyor ve tek hissedarlı olarak babamın adına kayıtlı. Bu arazi, belde belediyesi sınırları içerisinde ve emlak vergileri ödeniyor. Okul, ilgili tarihlerde rahmetli babaannemin sözlü beyanı üzerine milli eğitim tarafından yapılmış ve yine sözlü olarak burayı bize verirsen çocuklarını okutacağız denilmiş. Ancak bu sözler tutulmamış tabii ki.

Milli eğitim kayıtlarında okulun şahıs arazisi üzerinde olduğu görülüyor ancak babaanneme herhangi bir para ödendiğine dair hiçbir kayıt, evrak vs. yok. Tapu tescili de yapılmamış. 2002 ya da 2003 yılına kadar hizmet vermiş fakat taşımalı sistem gelince okul kapatıldı ve o günden bu yana atıl vaziyette.

Bu konuda il milli eğitim müdürlüğü ile görüştük ancak bir sonuç alamadık, arazinin boşaltılması için milli eğitim bakanlığına noter tasdikli ihtar gönderdik ancak 6 aydan fazla zaman geçmesine rağmen hiçbir cevap verilmedi.

İnternette epey araştırma yaptım bir çok kanun ve yönetmeliği okudum, birkaç avukat ile görüştüm ama pek bir şeye varamadım.

Bu gibi bir durum ile karşılaşanlar var ise tecrübelerini dinlemek isterim. Sizce müdahalenin meni ve ecrimisil davası açmalı mıyız? Mahkeme tapu tescilinin milli eğitime devredilmesi gibi bir karara varabilir mi? Bina, günümüz şartlarında kullanılabilir durumda değil, tadilat görse bile deprem yönetmeliğine uygun değil. Zemin katında temeli yok, kolonları yok. Eski usul taş yığma şeklinde inşa edilmiş.

Teşekkürler.