Merhaba 2001 yılında babam vefat etti ve 4 a kapsamında emekli aylığı bağlandı. 2010 yılında evlendim aylığım kesildi 2011 yılında özel bir bankada bankanın kendi sandığına tabi olarak çalışmaya başladım. Hali hazırda çalışmaya devam ederken 2015 yılında boşandım sgk ya verdiğim dilekçede banka sandığına tabi olarak çalışmaya devam ettiğimi de bildirerek yetim aylığı talebinde bulundum ve bana 4-a sgkya tabi olmadığım için aylık bağlandı. Bugüne kadar 9.5 yıldır yetim aylığı almaktaydım ve aynı yerde çalışıyorum. Bugün maaşımın kesildiğini aslında hiç bağlanmaması gerektiğini ve dolayısıyla tarafıma 140.000 tl borç gözüktüğünü öğrendim.ben yaptığım doğru beyan sonucu yaklaşık 10 yıldır bana bağlanan emekli aylığını alırken bugün kesilmesi ve aldığım aylıkları borç çıkarmışlar. Nasl bir yol izlemeliyim 2008 öncesi babam vefat ettiği için hakkım yok muydu ya da bu bir hatalı işlem ise anneme alacak 117.000 bana borç 140.000 tl çıktı aradaki fark ceza sanırım bu cezayı ödemek zorunda mıyım ya da aylığımın devam etmesi mi gerekir