Merhabalar, başıma gelen olayı özetlemek gerekirse 2020 yılında bir ilan sitesinde hesabıma girilerek bir ilan veriliyor ve birinin kredi kartı kullanılarak ilan üste çıkartılıyor. Ben olayı hemen fark edip ertesi gün suç duyurusunda bulunuyorum ve ip kayıtlarından başkası olduğu ortaya çıkıyor. Tabi bu sırada kartı kullanılan kişide şikayette bulunuyor, hesap benim adıma kayıtlı olduğu için bana karşı dava süreci başlıyor. Daha sonra şikayetçi olan kişi bankadan parasını alıyor ve mahkemede şikayetçi benden şikayetçi olmadığını benimde mağdur olduğumu söylüyor. Bunun üzerine mahkeme gerçek suçluların yakalanması için detaylı araştırmalar yapıyor ve bir kişiye ulaşıyor ama adresinde olmadığı için mahkemeye çıkartamıyorlar ve dosya yaklaşık 4 senedir kapanamadı. Hiçbir alakam olmaması, karşı tarafın mağdur olmaması hatta mahkemede şikayetçi olmamasına rağmen dava dosyası açık ve mayısta bir duruşma daha var. Adli sicil kaydım tertemiz en ufak cezam yok ama bu mahkeme süreci kafamı çok karıştırıyor. Kpss yi kazandım ve yine dava ile aynı ayda mayıs ayında güvenlik soruşturması ve arşiv soruşturması var. Mahkemeden beraat almam halinde arşiv soruşturmasının sonucunu veya mahkemenin uzaması halinde bu durumun memuriyete girişte etki edip etmeyeceği konusunda siz değerli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Beni neler bekliyor ne yapabilirim nasıl bir yok izlemeliyim