Cevap: Hakaret etmenin cezası nedir, tazminat hakkı nasıl doğar?
Ben de 30 yılda yazdığım (daktilo ettiğim) onbinlerce karardan, yine Yargıtay'dan dönen binlerce dosyadan edindiğim bilgi ve tecrübeme dayanarak burada yorumlarda bulunuyorum.
Tüm bunlara rağmen şurası da kesinlikle kabulümdür ki; hukuki bir sorunu olan bir kişinin avukat yerine bir arzuhalciye gidip hukuki görüş, bilgi alması ileride kendisi için onarılması güç hatta imkansız zararlara yol açabilecektir.
Bu aynen ayağı kırılan birisinin ortopedi uzmanı hekim yerine kırıkçı, çıkıkçıya, psikolojik sorunu olan bir kimsenin de psikiyatri uzmanı hekim yerine üfürükçüye, büyücüye vb. gitmesi ile eşdeğer olarak alınmalıdır.
Arzuhalcilik avukatlık mesleğinin bir seceneği değildir. Bu itibarla birbirlerinin rakibi meslekler de değillerdir, olamazlar. Arzuhalciler yalnızca basit dilekçeler yazabilirler. Hukuki bir sorun karşısında kesinlikle ucuz diye arzuhalci tercih edilmemeli mutlaka ama mutlaka alanında uzman, kendisini kabul ettirmiş, deneyimli bir avukata başvurulmalıdır.
spatyom rumuzlu üyeden alıntı
senoleker mobilden girdigim icin turkce yazamiyorum ayrica karakter sayisi arttikca gonderim hatasi olustugundan kelimeri mecburi olarak kisaltmak zorunda kaliyorum kaldi ki resmi yazismalarda ve konusmamda bu sekilde ifade kullanmayacagimi bence siz de cok iyi biliyorsunuz
Türkçe karakterleri kullanmamamanızla ilgili bir şey demedim ki ben. Klavyenizde bu karakterlerin bulunmadığı çok açık. Verdiğim örneklere bakarsanız daha net anlaşılır itiraz ettiğim konu.
Ayrıca resmi yazışmalarda ne tür ifadeler kullanacağınızı / kullandığınızı bilmediğim gibi, bu; konumuzla da ilgili değil. Burada, forumdaki Türkçe kullanımından bahsediyoruz.
Bu forumda onlarca (yoksa yüzlerce mi?) hukukçu var ve ben hiç birinin bu kadar özensiz bir Türkçe kullandığına şahit olmadığımı yinelemek istiyorum. Tepkimin sebebi ise şahsi kanaatlerim değil, https://www.hukuki.net/showthread.php...um-Kurallar%FD sayfasında çok net açıklanan kurallardır. Öncelikle bu sayfayı okumuş olduğunuzu düşünüyorum.
Forum yönetimi "Türkçe imla kurallarına uymayan, küçük harfle başlayan konu başlıkları ve cümleler silinecektir." diyerek açıkça düzgün Türkçe kullanımını ne kadar önemsediğini ifade ediyor. Evet, mobil cihazda ĞÜŞİÖÇğüşıöç harfleri yoktur ve bunları kullanmamanız (aslında forum kurallarında böyle bir istisna olmamasına rağmen) göz ardı edilebilir. Ancak diğer özensizlikler konusunda karar verecek olan forum yönetimidir muhakkak.
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Türkçe karakterleri kullanmamamanızla ilgili bir şey demedim ki ben. Klavyenizde bu karakterlerin bulunmadığı çok açık. Verdiğim örneklere bakarsanız daha net anlaşılır itiraz ettiğim konu.
Ayrıca resmi yazışmalarda ne tür ifadeler kullanacağınızı / kullandığınızı bilmediğim gibi, bu; konumuzla da ilgili değil. Burada, forumdaki Türkçe kullanımından bahsediyoruz.
Bu forumda onlarca (yoksa yüzlerce mi?) hukukçu var ve ben hiç birinin bu kadar özensiz bir Türkçe kullandığına şahit olmadığımı yinelemek istiyorum. Tepkimin sebebi ise şahsi kanaatlerim değil, https://www.hukuki.net/showthread.php...um-Kurallar%FD sayfasında çok net açıklanan kurallardır. Öncelikle bu sayfayı okumuş olduğunuzu düşünüyorum.
Forum yönetimi "Türkçe imla kurallarına uymayan, küçük harfle başlayan konu başlıkları ve cümleler silinecektir." diyerek açıkça düzgün Türkçe kullanımını ne kadar önemsediğini ifade ediyor. Evet, mobil cihazda ĞÜŞİÖÇğüşıöç harfleri yoktur ve bunları kullanmamanız (aslında forum kurallarında böyle bir istisna olmamasına rağmen) göz ardı edilebilir. Ancak diğer özensizlikler konusunda karar verecek olan forum yönetimidir muhakkak.
senoleker benim bu forumda olma amacim hukuki sorunlari olan arkadaslara yardimci olmak bu bir ikincisi de forum yoneticileri mobilimden kaynaklandigi icin bunu hosgorulukle karsilayacaklardir uye oldugumdan itibaren iletilerime bakabilirsiniz uyelerin menfaati icin yazdim kendi sahsimin yararlanacagi hic bir eylemde bulunmadim imla kurallarina uymadigimdan dolayi uyeligim sonlandirilsa benim kaybedecegim bir sey olmaz ayrica yanlis bir sey yaptiysam ya da yaparsam forum yoneticileri benimle irtibata gecerler siz endiselenmeyin
Konu spatyom tarafından (22-05-2011 Saat 16:05:34 ) de değiştirilmiştir.
iyi günler lütfen yardımcı olun yalvarıyorum çok zor durumdayız benim sorum bi dekikodu yüzüne akramalarımızla kavga ettik ve her iki tarafta telefonda konuşurken hakaret edildi ve ayrıca evimizin kapı önüne gelerek anneme ve babama saldırmak istediler ve bunun hesabını soracam ve artislik taslama gibi laflar söylediler şaitlerimiz var annemde saçını başinı yonacam ve sürtük kelimesini kullandı ailem ne kadar ceza alır ve karşı taraf ne kadar ceza alır hapis cezası alırsa ailem kaç yıl olur para cezası alırsa kaç tl ceza öderiz lütfen yardımcı olun kendimizi nasıl savuna biliriz
Cevap: hakaret etmenin cezası nedir ? tazminat hakkı nasıl doğar?
Bu hakaret nedir anlamadım gitti?
Bir kamu görevlisine devetin telefonunda ana avrat dümdüz gidiyor ve söylediklerimi kabul ederek bir dilekçe ile savcılığa başvuruyorum.Takipsizlik veriyorlar.
Edebi bir yazının içerisinde;(Yüzünde garip bir tuhaflık oluştu aptallaştı salak bir yüz ifadesiyle bana baktı.<>Ya şu tartıştığım onun yüzünden buralara geldiğim sevimsiz adam, oda sahilde haşlanmış mısır satsın. Yok, ondan bi bok olmaz. Allahtan devlet işine girmiş yoksa ömrü ya hastanede yada hapishanede geçerdi.) iki cümlede isim vermeden düşüncemi yazıyorum vay hakaret edersin ha diyor savcılık haydi makemeye.şimdi mahkemeye ayna ile gtmeyi düşünüyorum.Aynada suratına bir baksın bu adam demek için.Ben anlamadım gitti.
Cevap: hakaret etmenin cezası nedir ? tazminat hakkı nasıl doğar?
Benimde başıma geldi bu hakaret konusu ama şahit olmayınca birşey yapamadım. Ben bu konuda soru sormak istiyorum. Bir kişinin size hakaret edeceğini bildiğiniz halde üzerinizde düğme şeklinde gizli kamera bulundurduğunuzda bunu kanıt olarak adliyeye sunabiliyormuyuz? Yoksa kanunen suç mu sayılıyor bu kamera kaydı.
Selamlar,
3 yıldır çalıştığım firmada sadece ilk yıl 'yıllık iş sözleşmesi' yapılmıştı. Diğer yıllar iş sözleşmesi yapılmadı. İstifa etmem durumunda...
Savcıya hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan işadamı Halil Aydın, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmadaki iyi hali ve geçmişte suç...
Yazan: Av.Duygu Tekay Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları