Merhabalar arkadaşlarım öncelikle, fazla uzatmadan anlatayım olayı.

2015 ailemle beraber otoyolda giderken lastiğimin patlaması sonucu kaza yaptım. kimseye bariyerlere çarpmadım. annemin durumu problemli olduğu için hastaneye kaldırıldık. o esnada polisler geldi ve babamı aldılar yanına benide hastane polisi çağırdı. sürücüsü bendim aracın. polise durumu anlattım "annenizin durumu toparladığında 2 3 gün içersinde karakola gidip ifadenizi verin" dedi tamam dedim. dışarı çıktım babam polislerin "araç kullanıcısı" sorusunu olayın şokuyla "araç sahibi " olarak anlıyor ve benim demiş.araç onun üzerine ve benim ehliyetim var onun ehliyeti olmadığı için ceza yiyor tabi. neyse dedim zaten ifadeye gideceğim orda durumu anlatırım düzeltirler dedim kendi kendime. karakola gittiğimde biz sizin o gün ifadenizi aldık denildi bana. ben de hastane polisi böyle söyledi ve ben ifade vermedim benim açımdan sorun olur mu dedim. gel alalım dedi bana anlattım olayı tamam dedi. daha sonra mahkeme açıldı adıma " suç üstlenme suçu" olarak tebligat geldi mahkeme oldu bitti. dosyanın tamamını aldım adliyeden dosyada yazanları okurken şöyle yazılar vardı " gerekli raporlar yapılmıştır(raporların isimlerini hatırlamıyorum) raporlar ve olay yerinde sürücü h... y... olarak belirlenmiştir." böyle bir yazıyla babamı sürücü olarak belirlemişler.

Soru 1- Bu raporu kim nasıl düzenliyor? Ne babamı ne de beni böyle rapor düzenlemesi için savcı trafik polisi vs. çağırmadı.
Soru 2- Bu rapor uydurma kesinlikle çünkü sürücü bendim kamera kayıtları kaza yaptığımız yerde bulunmakta. Bu durumda savcı uydurma bir rapor hazırladığı için davada ceza yüzüme okunduğu için şuan itiraz edemiyorum. nasıl itiraz edebilirim?

Lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim...