Merhaba; acil bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Ablam 2016 yılında vefat etti. 5 yaşında ve 13 yaşındanda 2 kız çocuğu bulunmakta
Baba şuan evlilik yapmak üzere. Evleneceği bayanın da 1 erkek çocuğu var.

Dayısı olarak ben ve ailem babasının evliliğinden zarar görebilecekleri kaygısı içindeyiz.
Bu olay meydana gelinceye kadar büyük ve küçük yeğenim yaz tatilinde bize geleceklerini özlediklerini dile getirmekteydiler.
Olayı öğrendikten sonra çocuklar bize karşı eskisi gibi sıcak davranmayıp bizimle gelmek istemediklerini söylemektedirler.
Küçük yeğenim babas± ve babannesi ile kalmaktaydı. Büyük yeğenim okul döneminde başka şehirde halasında kalmaktaydı.

Çocukların velayetini bu durumda alabilme ihtimalimiz var mı? Büyük yeğenimin fikirlerinin önemli olduğunu biliyorum.
Baba ve babanne baskısı ile bizlere karşı soğuk davrandıklarını ve bizden soğumaya çalışıldıklarını düşünüyorum.
Her ihtimale karşı davayı kazanma şansımız var mı?

Baba alkolik vs. değildir ve sigortalı çalışır durumdadır. Babanın duyma bozukluğundan dolayı raporu olup 2-3 sene içinde emekli olma ihtimali vardır.
Babanne 70 yaşlarında ve kalp-şeker vb. hastalıkları vardır.

En son ihtimal olarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna Çocukları kaydettirebilir miyiz. Böylece ikamet ettikleri kurum
çocukların ruh halini ve durumlarını kontrol edebilirler mi? Kanunen anne tarafı olarak bu hakkımız var mı?

BABA TARAFI ÇOCUKLAR ÜVEY ANNELERİNE ALIŞSIN DİYE DAR DÜŞÜNCE İLE ÇOCUKLARI BİZE KARŞI DAHA DA SOĞUTACAKLARI KAYGISINDAYIZ.