25 sene şerefiyle namusuyla PTT kurumunda veznedar olarak görev yapan annemin, 2009 senesinde kasasından para çalındı. Görev yaptığı odaya bir çok kişi girip çıkıyordu fakat oda da 1 tane kamera bile yoktu. Bu sebeple parayı çalan kişi tespit edilemedi ve olay annemin üstüne kaldı. Paranın eksik olduğu anlaşıldıktan sonra, arabamızı satarak eksik olan parayı yerine koyduk fakat konu davalık oldu. Emeklilik süresi dolan anneme emekli ol kurtul denildi ama annem böyle bir suçlamayı kendine yakıştıramadığı için kabul etmedi ve dava süreci başladı.(Keşke kabul etseydi ve kurtulsaydı diyesim geliyor.Kadının bu olay yüzünden psikolojisi bozuldu) Olay 2009 Nisan ayında oldu. 2009 Mayıs'ta anneme işten el çektirildi ve 2009 Aralığa kadar 3'te2 oranında maaş almaya devam etti. 2009 Aralık'ta sözleşmesi fesih edilerek işten çıkarıldı. 2009 senesinde 5. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan dava 2011 senesinde "Hükmün Geri Bırakılması" ile sonuçlandı fakat anneme işe geri dönüş vermediler.
2011 yılında davayı danıştay 12. daireye taşıdık. Dosya bir süre sonra 16. daireye aktarıldı. Yani dosyamız 2011 senesinde bu yana danıştayda. Şu anda danıştay açılış tarihi olarak 28.01.2015 yazmaktadır. Davanın son aşaması kısmında "Esastan Havale İçin Beklemede ( Dosyanız incelenmek üzere Tetkik Hâkimine verilme sırası beklemektedir. Dosyanız geliş tarihi sırasına göre Tetkik Hâkimi tarafından incelenecektir)" yazmaktadır. 2015 Ocak ayına kadar davanın konusu kısmında İşe Son Verme yazarken, Ocak ayından sonra konu "Nitelik Kaybı Nedeniyle İşe Son Verme" olarak değişmiştir.
Siz değerli hukukçulara sormak istediklerim;
1- Sizce sonuç ne olur ?
2- Sizce daha ne kadar bekleriz sonuç için?
3- Konu kısmında ki değişiklik, nihayet dosyamıza birinin elinin değdiğini mi göstermektedir?
4- Yukarıda bahsettiğim olayın konusu ile Nitelik Kaybı Nedeniyle İşe Son Vermenin ne alakası var anlamadım. Yorumlarınızı rica ederim.
5- Sonuç lehimize olursa, annemin davanın açılış tarihinden beri olan maaş kaybı geri ödenir mi?
6- Sonuç aleyhimize bir karar olur ise, annem zaten süresi dolmuş olan emeklilik hakkını kullanabilir mi? Yani emeklilik tazminatını alarak emekli maaşı bağlanır mı?
Öncelikle vermiş olabileceğim eksik bilgiler için özür dilerim. Yukarıda ki sorularım için ve var ise önerileriniz için değerli yorumlarınızı rica eder, saygılar sunarım.
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Kendinizden emin iseniz davanızın peşini bırakmayın. Bende PTT de veznedar olarak çalışırken bu tür hırsızların yüzünden 2010 yılında görevime son verildi fakat kendimden emin olduğum için sonuna kadar mücadele ettim ve 5 yıl sonra görevime geri döndüm. Ptt kadar personelini ezen değer vermeyen bir kurum daha yoktur bunu çok iyi bilirim. Bu kurumu tercih ettiğime çok pişmanım. Kariyerimi de hayatımı da alt üst etti. Hala daha Danıştay ve Yargıtay da hukuk savaşım devam ediyor ve edecekte. Benimle irtibata geçerseniz hukuki konularda size yardımcı olacağımı belirtmek isterim. Sorularınıza gelince; dosyanıza el değmemiş. Anneniz her zaman (şartları taşıyorsa) emekli olup maaşını alabilir fakat şu durumdayken tazminatını alamaz yani kendi kusuruyla sözleşmesi feshedildiği için. (En azından şu anki hukuki durumu bu şekilde olduğu görünüyor ama Danıştayda açtığınız dava sonucuna göre bu durum değişebilir.)
Verdiğiniz bilgiler ve temenniler için çok teşekkür ederim. Yıllardır adam gibi bir bilgi alamadık kimseden. PTT'nin verdiği değer konusunda %100 haklısınız. Davamıza katılan PTT'nin avukatı bile bizim gibi düşünüyor. Konu danıştaya gitmeden önce davanın hakimi, mahkeme sırasında PTT'nin avukatını fırçaladı. Bunca yıl izin bile kullanmadan görev yapan birini nasıl olur da böyle suçlarsınız diye. Bu mahkemeden sonra, kesin lehimize biter diye düşünmüştük fakat bizimkide kısmet işte hakim değişti ve dava yıllardır devam ediyor. Kendimizden eminiz ama günümüzde hak ve hukuk'un kolay kolay yerini bulmadığını göz önüne alınca umudumuz azalıyor. Hatta sizin mesajınıza kadar hiç ümidimiz kalmamıştı. Müsait olduğunuz da konu hakkında biraz daha bilgi almak isteriz. Size nasıl ulaşabilirim ? Umarım sizde en kısa sürede hukuk mücadelenizi kazanır ve hak ettiğiniz sonucu alırsınız.
bence Ceza Mahkmelerinde Kural şu değilmidir: Herkes suçu sabit olana kadar masumdur. Buna bağlı ikinci kural, bir kimse suçsuzluğunu ispat zorunda değildir, bir kimsenin suçlu olduğunun ispatı onu iddia edene bağlıdır. Yani birini mahkemeye çıkardığında ona “İspat et bakalım, bu suçu işlemediğine bizi inandır” denilmez. Tam tersi, “Sen şu suçu işledin, işte delilleri de bu” deyip suçlayan kişi tarafından ki bu umumiyetle savcıdır, o kişinin suçlu olduğunun ispatlanması gerekir. Deyin ki iddia eden bir delil ortaya koyamadı. Bu defa “Hadi bakalım sen suçsuzluğunu ispat et” denilmez. O kişi hakkında beraat kararı verilir
sevgili yasmur1982,
kural ne bilmiyorum ama eğer dediğin gibiyse kuralla çelişen çok şey var gerçekte.
1- Şuç sabit olana kadar herkes masumdur kuralı doğru değil maalesef yada doğru uygulanmıyor. Çünkü annemin işin suçlu olup olmadığı belli olmadan son verdiler. Kural şöyle işliyor sanırım. Bir suça karışmış olma ihtimalin varsa işine son verir seni dava ederim. Dava sonunda suça karışmadığın anlaşılırsa, seni işe geri alırım ve tazminat öderim gibi bişey sanırım.
Umarım her şey yukarıda anlattığın gibi işler bundan sonra. Suçsuz olduğumuza eminiz ama mahkemelerin bizi suçsuz çıkartacağından emin olamıyoruz. Ne kadar acı bir durum. Sonuna kadar haklı olduğumuz bir davanın 5 senedir devam etmesi, bizi çileden çıkarıyor. Konuyu annemin üstüne bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Para kayıp, sen çaldın dediler olmadı. Para kayıp, sen çalınmasına yardım ettin dediler olmadı. Şimdide Para kayıp, çalınırken nasıl görmedin görmen lazım görmemen bir suç, bu görevi ihmal etmedir diyorlar. Ama kimse merkezi konumda olan bir PTT şubesinin veznedar odasına neden kamera koyulmadığını ve bunun bir suç olduğunu söylemiyor. Kimse, suç dedikleri şey olduktan sonra odaya hemen kamera takıldığını ve annemin yıllarca tek başına yaptığı işi, annemin yerine 3 personel alarak yapılmaya devam edildiğini söylemiyor. Bu kadın yıllarca aman tek başımayım, benim işimi kimse yapamaz o yüzden izine çıkamam diyerek izin kullanmadı. Bu söylediklerim mahkemelerin ne kadar umurunda yada ne kadar inceleniyor böyle şeyler bilmiyorum. Tek bildiğim şey var, ben bu ülkenin hukuk sistemine güvenmiyorum. Lanet ederek haklı olduğumuz davanın sonuçlanması için el altından paralar bile verdik. İnsan haklı olduğu şey için para vermek zorunda kalır mı? Buna deki salaklık, enayilik, cahillik. Ama değil bunun adı umit. Çok şey yazdım kusura bakma ama içim ve içimiz gerçekten çok dolu. Saygılar, sevgiler.
Sayın doğruçağlar,
PTT A.Ş Mali Sorumluluk ve Kasa yönergesine göre anneniz görevi gereği kendisinin zilyetliğinde bulunan paraları
korumakla ve saklamakla yükümlüdür bunda şüphe yok fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta; bu oalyda annenizin bir kastının bulunup bulunmadığıdır. Suç teorisinde kastın varlığı suçun ağırlaştırıcı sebebidir. Bu olaydan sonra aracınızı satıp bu zararı karşılamanız annenizin bu olayda kasıtlı davranmadığının bir emaresidir. Annenize verilen cezanın türü büyük bir ihtimalle Görevi ihmal veya Görevi kötüye kullanma cezasıdır diye düşünüyorum. Bu cezanın süresi nedir? HAGB kararını kabul etmeyip Yargıtaya Temyize gitmeniz sizin için daha iyi olurdu ama bu fırsatı sanırım kaçırmışsınız. Ama mücadeleyi sakın bırakmayın. Ben 6 yıl sonra görevime geri döndüm. Mantık sizin de düşündüğünüz gibi, Kurum sizi suçlar işinize son verir, mahkeme bu idari işlemi iptal ederse paranızı öder işe başlatıyorum der, tabi siz bu süreçte maddi ve manevi açıdan bitmişsinizdir ve kurum bunun hesabını vermez, sizinde soracak haliniz kalmıştır zaten ki, uzun yıllar süren ve adına adalet denilen bu sistemden umudunuzu kesmişsinizdir zaten. Disiplin hukukunun böyle bir saçmalığı var, ceza yargısının kesinleşmiş kararını beklemeden sizi işten atar. Bu konuda Avukatınız ne diyor? Görüşmek isterseniz özelden mesaj atabilirsiniz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku