Arabadan kazadan cezadan daha önemli bir şey var burada: SENET
Senet 30 bin lira olarak işleme konabilir ve bunu faizi masrafı ile birlikte paşa paşa ödemek durmunda kalabilirsiniz.
Bu yüzden bir avukat yardımı almanız şart gbi görünüyor bana.
Ben araç kiralama şirketleri ile çok çalışıyorum işim gereği. Sözleşmelerde aracı kimlerin kullanacağına dair yerler de olması gerekiyor. Ekstra kullanacak varsa onlar için de ekstra para alıp sözleşmeye ekliyorlar bunun dışında başkasına kullandırmanız doğru olmuyor. Ancak 30 bin lira gibi bir senet neden imzalatılır araç nasıl kaskosuz olur o da ayrı konu. Biraz firmanın üzerine gidip belgeleri de isteyebilirsiniz.
Merdiven altı tabir edilen bir yerden koskosu olmayan bir araç kiralanmış.Muhtemelen bir şahsın aracı ve hiç bir resmi araç kiralama prosedürüne uyulmamış.Bundan sonra karşı taraf elindeki senedi icraya koyacak sizden ve kefilden alma noktasında adımlar atacaktır.Araç kiralandı şu oldu bu oldunun önemi yok.Senet nakden senet ise(karşı tarafın gram aklı varsa bu senetten almıştır) şu an senette yazan kadar borçlusunuz.Birde arkadaşınızın ehliyetsiz araç kullanmaktan yiyeceği bir ceza ve mahkeme var.Bir avukat tutmak bir işe yarar mı, masrafları mı arttırır bilmemekle beraber sıkıntılı bir sürecin sizi beklediğiniz söylemek zorundayız.
Arkadaşınızla birlikte müteselsil olarak senetten sorumlusunuz. Kazayı arkadaşınız yaptığına göre sizin bu konuda uğrayacağınız zararı karşılamak zorunda. Bir rücü davası söz konusu olabilir ama ödeyebilecek durumu veya mal varlığı varsa bir sonuç çıkar.
Ayrıca bu kiralama şirketi bana da pek yasal çalışan bir firma gibi gelmedi. Bu şartlarda bir avukat tutmak ne getirir ne götürür bir hesaplamak lazım. Ama getirisi fazla olacak gibi görünüyor. Siz tek başınıza bu piyasa kurtlarıyla başedemezsiniz diye düşünmüyorum.
Rent a car araclarinda kasko olmasi gibi bir zorunluluk yoktur
trafik sigortası olmasi yeterli. Kaza durumundaki hasar sorumluluguu ise tamamen sözleşmeye dayali. Sadece hasar bedeli degil aracin deger kaybi, yattigi gunun kira bedeli vs. Talep edilir. Sozlesmede adi gecmeyen bir sahis ehliyeti olsa dahi teminat disi kalir. Karsi tArafla uzlasmaya bakin zira bu hasar bedelini sizden alacaklar! Merdiven alti yerler kredi karti olmayan, limiti yeterli olmayan ya da ehliyet yasi kucuk musterilere hitap ediyor ancak imzalanan senet isi direkt icraya götürüyor. kefil olan kisi de aynı sekilde sorumludur borctan, alacaklı her iki tarafa da gelecektir tahsilat icin. İnşallah sadece yasal yollarla gelirler zira bu tarz yerler mafya vari ilur genelde. Gecmis olsun.
Konu xyxcyp tarafından (25-09-2015 Saat 22:23:03 ) de değiştirilmiştir.
Tesekkurler fikirleriniz ve ilgi alakaniz icin. Uzlasma yolu banada mantikli geliyo. Simdi ben bu adami maliyeye versem bu arabanin faturalarini istesem yatari dusulur. Arti maliyede fis yada fatura kesmedigi icin basi agrir. Arac 5 adet kazaya karismis neyin yipranma bedelini odeyecegiz. Sorgulama yaptirdim. Hadi sozlesmeyi yirtti seneti icraya koysa kanitlasin bizim imzaladigimizi kamera kayitlari dicek. Peki bu senedi imzalarken sozlesmeyi imzaladigimiz yer olmayacakmi. biz hizmet yada bir malin teminati olsun diye imzalamisiz sonuc olarak hakli degilmiyim?
Senetteki imza kamera kaydı ile ispat edilemez. Bilirkişi raporu ile tespit edilir. İmza size ait ise itiraz etmenizi tavsiye etmem, daha zararlı çıkarsınız.
Sizin deyimizle aracın "yatarı" hesaplanırken doğrudan tamirde geçirdiği süre hesaba alınmaz. Burada aracın kiraya verilebilirliği bakımından kiralama şirketinin yeri, mevsim, sezon vb birçok faktör dikkate alınmalıdır. Yani araç örneğin 20 gün tamirde kalmışsa siz 20 günün tamamından sorumlu değilsiniz. Bakalım bu 20 gün içinde kaç gün araç kiraya verilebilecekti, kaç gün şirketin önünde yatacaktı ortamala bir rakam hesaplar bilirkişiler.
Araç aslında kiralama aracı değil ise aracın kiraya verilemediği süre için bir tazminat da talep edemez. Birkaç kaza geçirmiş böyle bir araç için değer kaybı da söz konusu olacağını düşünmüyorum.
Maliyeye gitseniz fiş veya fatura kesmediği için başı ağrıyacağı gibi sizde fiş veya fatura almadığınız için başınız ağrıyacaktır.Maliyeden bir şey çıkacağını düşünmüyorum.Bunun dışında kıymetli evrak olan senet tek başına borcun kanıtıdır.Elinde senet olan biri birde bunu kamera kaydıyla(bunu da ilk defa duyuyorum) veya başkaca bir yolla ispatlamak zorunda değildir.İmza sizinse itiraz ederseniz adli tıbba gider el izi size aitse inkar tazminatı ve masraflarla borç 1,5 katına çıkacaktır.Yazdıklarınızdan hukukla ve muhtemel işleyişle çok alakanız olmadığı fikri ortaya çıkıyor.Bence bir avukatla çalışmak lehinize olur.
Ben hukukcu yada hukuk ogrencisi degilim zaten fikirlerinizden yararlanmak icin buradayim. Bir magduriyetim var bunu zararsiz halletmek istiyorum. Yapmadigim bir hasarin faturasini neden odeyeyim. Sonucta senete imza atmis olsamda bir hizmet karsiligi attim kayitlarda gorunuyo. Ne bana bir nakit para veriyo yerine ne baska birsey. Bunun gecerliligi yokmu.
arkadaslar 28.10.2008 tarihinde kiraladıgım aracla aynı gün icerisinde kaza yaptım kanımdaki alkol oranı 0,33 cıktı. 1 bardak bira icmistim tutanagı...
Geçen ayın 12 sinde istanbulda bir rent a car dan araba kiraladım izmire ailemle birlikte kız istemeye gittik.Kızın evinden çıktıktan sonra daha 3 dk...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ïîäáîğêà çàéìîâ îò ıêñïåğòîâ...
22-06-2025, 15:14:04 in Aile Hukuku