+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 25 ileti bulundu.
    Nerede
    sakarya
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Kiracıyla ibraname imzaladık fakat eşyaları hala evi işgal ediyor

Orası öyle de ben polis memuruyum maalesef yapamıyorum öyle

Hukuki NET Güncel Haber

Kiracıyla ibraname imzaladık fakat eşyaları hala evi işgal ediyor konulu yargıtay kararı ara
    Kiracıyla ibraname imzaladık fakat eşyaları hala evi işgal ediyor konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    363
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Kiracıyla ibraname imzaladık fakat eşyaları hala evi işgal ediyor

Sayın uqurtatli,
    Zor bir durumda olduğunuzu anlıyorum ancak ileride başınızın daha çok ağrımaması için hukuk çerçevesinde hareket etmenizi öneriyorum. Aile konutuyla alakalı medeni kanun çok açık:
    Madde 194- Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.

Yani diğer eş sözleşmenin tarafı olmasa dahi fesih için rıza göstermek zorunda!

Dolayısıyla kontratı imzaladığınız eş'le yaptığınız feshin geçerli olmadığını düşünüyorum. Boşanma davalarında en küçük şeyler dahi sorun yapılabiliyor. Diğer eş evi kullanma hakkına sahiptir diye düşünüyorum. Bu aşamada diğer eşin kişisel eşyalarıyla ilgili iddiaları muhakkak olacaktır. Yapacağınız eylem 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçunun unsurlarını taşımaktadır şahsi kanaatime göre.

İmkanlar ölçüsünde yasal yollara başvurmanız yerinde olacaktır.

Nerede
    sakarya
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Evet haklısınız da evde kimse oturmuyor sadece eşyalar var evde..Diğer eş ben kişisel esyami alır çıkarım senin muhatabin sözleşmedeki kişi kirani ondan alacaksın diyor..hukuki yolu davaaçmak mı?

Nerede
    Hakkari
    İletiler
    3.333
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bazı arkadaşlar öyle şeyler yazmışlar ki, sanki ben burada, yakınana kanunsuz, hukuk dışı yollar öneriyormuşum anlamına gelmiş! Doğrusu bu beni çok üzdü. Benim amacım burada birilerine yardımcı olabilmek. Değilse çeker istirahatime bakarım. Burada işim ne!?

Arkadaşlar ben bu sitede olsun dışarıda olsun HAYATIMDA HİÇ AMA HİÇ KİMSEYE yasal olmayan bir yol önermedim, önermem de.

Ben burada tamamen yakınanın verdiği bilgiler doğrultusunda ve tamamen yasal olan 4721 sayılı Yasanın 950. maddesi ile BİREBİR ÖRTÜŞEN "Hapis Hakkını' kullanmasını tavsiye ettim.

Elbette bu hakkın kullanılmasının belli şartları var;

1- Alacaklının elindeki borçluya ait mallar borçlunun kendi rızasısla alacaklının elinde bulunmalı.
    2- Borç muaccel olacak (yani ödeme süresi gelmiş, istenebilir olacak)
    3- Malların alacakla alakası olacak.

Yakınanın anlattıklarından ben sözleşme feshedildiğine göre anahtarı da kendisine teslim etmişlerdir diye düşündüm. Anahtarın geri verilmediğini nereden bilebilirim? Öte yandan sözleşmeyi eşi ile birlikte feshedip etmediklerine dair de bir ayrıntı yok. Ben bunları nereden bilebilirim yakınan açıkça bahsetmedikçe?

Çok samimiyetimle ifade edeyim ki; burada birilerine verdiğim bilgilerle bir nebze olsun yardımcı olabildiğimi düşündüğümde içim rahatlıyor ve huzur buluyorum. Bu kadar zahmete de sırf bu yüzden katlanıyorum.

Benim üç beş kuruş emekli maaşım var. Eh az çok günde birkaç tane de arzuhal yazsam bana yetiyor. Durumu iyi olmayandan ücret dahi almıyorum.

Buna rağmen yukarıda da bahsettiğim gibi çekilip istirahatime bakamıyorum işte. Rahat ve iç huzurunu bu yolla bulabiliyorum çünkü. Ama belki de hiçbir şey yazmayıp kimseye yardımcı olmamak daha mı iyi olacak bilmem

Nerede
    Artvin
    İletiler
    1.233
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bazı arkadaşlar öyle şeyler yazmışlar ki, sanki ben burada, yakınana kanunsuz, hukuk dışı yollar öneriyormuşum anlamına gelmiş! Doğrusu bu beni çok üzdü. Benim amacım burada birilerine yardımcı olabilmek. Değilse çeker istirahatime bakarım. Burada işim ne!?

Arkadaşlar ben bu sitede olsun dışarıda olsun HAYATIMDA HİÇ AMA HİÇ KİMSEYE yasal olmayan bir yol önermedim, önermem de.

Ben burada tamamen yakınanın verdiği bilgiler doğrultusunda ve tamamen yasal olan 4721 sayılı Yasanın 950. maddesi ile BİREBİR ÖRTÜŞEN "Hapis Hakkını' kullanmasını tavsiye ettim.

1- Alacaklının elindeki borçluya ait mallar borçlunun kendi rızasısla alacaklının elinde bulunmalı.

Yakınanın anlattıklarından ben sözleşme feshedildiğine göre anahtarı da kendisine teslim etmişlerdir diye düşündüm. Anahtarın geri verilmediğini nereden bilebilirim? Öte yandan sözleşmeyi eşi ile birlikte feshedip etmediklerine dair de bir ayrıntı yok. Ben bunları nereden bilebilirim yakınan açıkça bahsetmedikçe?

Çok samimiyetimle ifade edeyim ki; burada birilerine verdiğim bilgilerle bir nebze olsun yardımcı olabildiğimi düşündüğümde içim rahatlıyor ve huzur buluyorum. Bu kadar zahmete de sırf bu yüzden katlanıyorum.

Benim üç beş kuruş emekli maaşım var. Eh az çok günde birkaç tane de arzuhal yazsam bana yetiyor. Durumu iyi olmayandan ücret dahi almıyorum.

Buna rağmen yukarıda da bahsettiğim gibi çekilip istirahatime bakamıyorum işte. Rahat ve iç huzurunu bu yolla bulabiliyorum çünkü. Ama belki de hiçbir şey yazmayıp kimseye yardımcı olmamak daha mı iyi olacak bilmem

SAYIN Hakkârili Arzuhalci

Ben bu sitede elimden geldiği kadar bilgi vermek ve sizin gibi hukuki işlemler içinde hamuru yorulmuş, emekliliğe ayrılmış sizin gibi kıymetli şahıslar beyan ettikleri altın değerindeki bilgileri kendi bilgi hazineme katmaktır.

Size karşı yapılan hatalı yorum sanırsam o konuda sizin kadar vakıf olmadıklarından dolayı verilmiş bilgi eksikliğinden kaynaklanan cevap olduğunu düşünüyorum. Yaşamış olduğunuz üzüntüyü de iyi niyet kuralları içinde ve empati kurarak şahsen çok iyi anladığımı da düşünüyorum.

Hukuk net forumunda bazı üyeler bilgi açısından dolu olduğu kadar edindiği bilgileri detaylı bir biçimde izah eden az sayıdaki üyelerden biri olduğunuzu ayrıca belirtmek isterim.
    Yaşamış olduğunuz üzüntüyü büyüklük göstererek unutmanızı ve çok değerli bilgi hazinenizi hukuk net forum üyelerine açmanızı rica ediyorum.

NOT: Forumdaki bilgili insanları kaybetmemek ve bilgili insanları kaybettiğimiz zamanda emsal olmasını engellemek amacıyla yukarıdaki cümlelerimi kurdum.
    Konu ayberk_08 tarafından (15-09-2015 Saat 19:33:07 ) de değiştirilmiştir. Sebep: imla hatası

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

Sayın Hakkarili Arzuhalci

Kime anahtarı değiştir eşyalarını hapis hakkını kullanın deseniz. Bu hukuki olmazmı der. Özellikle bir polise.
    Anahtarı değiştirmenin bencede riskleri vardır. Sizin tavsiye ettiğiniz yol hukuki de olsa. her zaman hukuki sonuçlarda çıkmayabilir.
    Zabıta ve çevre temizlik yetkilieriyle bir konu ile tartışırken bazı yerlerde olan çöp evleri temizlemek için girip temizledikten sonra evlerin sahipleri tarafından .Evlerindeki değerli eşya ve paraları almışlar şeklinde şikeyete maruz kaldıklarını ve yargılandıklarını öğrendim. Düşünün artık normal bir evde olacakları.

Bence boşuna duygusal bir yazı yazmışsınız. Burada bilgi verilir, yada yorum yapılır, Herkes bunu kullanır yada kullanmaz herkesin kendinin bileceği birşey.
    Hapis hakkı benimde ilk defa duyduğum bir prosedür. Ama araştırdım, soruyu soranda araştırır merak etmeyin. Yazıyı okuyan herkes artık sizin anlattığınız gibi bir hukuki yol olduğunu biliyor.

Bende bazen hukuğun uygulanmasının beklendiği zaman mağdur olacak olanlara özelden hukuki olmayan ama hukuken zarar görmeyecekleri tavsiyelerde bulunuyorum.

Soruyu soran içinde hukuki yollara gitmek kendi durumu açısından geç sonuç vereceğinden, çok sıkıntılı bir durumda.
    Bunun hukuki yolu nedir diye soruyor ama zaten bunları araştırmış çabuk sonuç alacağı bir yöntem bulamamış. Aslında hukuki olup olmaması önemlide değil. başı ağrımadan en çabuk nasıl çözerim. Bunu kitabına uydururumun peşinde. ve bana göre haklıda.
    Konu ceceli341 tarafından (15-09-2015 Saat 22:08:36 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Artvin
    İletiler
    1.233
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ben bu bahsi geçen hapis hakkı ilgili avukatların resmi sayfalarından araştırma yaptım bu konuyla ilgili dilekçe buldum.
    bu dilekçeyi icra müdürlüğüne veriyoruz onlarda malları ilgili kanuna dayanarak hapis ettikten sonra 15 gün süre veriyor, alacaklıda
    rehin takibi yaparak alacağına alıyor.
    İCRADAN TALEP ETMEK KAYDIYLA HAPİS HAKKI ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA

http://www.konyabarosu.org.tr/formde...-kapsaminda_13

KONYA …. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE

TALEP EDEN : …

ADRESİ : …

VEKİLİ : Fatih Ruşen Avukatlık Ortaklığı’nı Temsilen Av. Fatih RUŞEN
    Abdulaziz Mh. Hocahasan Sk. Şatoform Apt. Kat:1 No:111
    Meram/KONYA
    KARŞI TARAF : …

ADRES :

KONU : Hapis Hakkı İçin Defter Tutulması İstemimizden İbarettir.

AÇIKLAMALAR :

1-) Müvekkil … adresinde muhkim dükkanı/meskeni kiraya vermiştir. Aylık ..-TL. Yıllık…-TL. kira alacağı sözkonusudur. İş bu kira alacağının …-TL.si muaccel, kalan … TL.si ise müeccel durumdadır.

2-) Ancak kiracı kira bedelini ödememiştir. Kira alacağının tahsil imkanı ise borçlunun haczi kabil malları ile mümkündür. Kira takibi yapılması ve iş bu kira takibinin kesinleşmesi akabinde tahliye davası açılması sürecinde borçlunun menkul mallarını kaçırma gizleme ihtimali vardır. Dolayısıyla menkul mallar üzerindeki “gizli rehin hakkı”nın yani hapis hakkının kullanılması zarureti hasıl olmuştur.

3-) Zira 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun “Hapis Hakkı İçin Defter Yapılması” başlıklı 270. maddesinde; Kiralayan evvelce yapılması lazım gelen icrai takibi yapmadan haiz olduğu hapis hakkının muvakkaten muhafazası için icra dairesinin yardımını isteyebilir. (818 sayılı Borçlar Kanunu madde 267, 269, 281). Teahhurunda tehlike varsa zabıtanın yahut nahiye müdürünün de yardımı istenebilir. İcra dairesi üzerlerinde hapis hakkı bulunan eşyanın bir defterini yapar ve rehinleri paraya çevirme yoluyla takip talebinde bulunması için kiralayana on beş günü geçmemek üzere münasip bir mühlet verir denmektedir Ayrıca 818 Sayılı Kanunun 267. Maddesi; Bir gayrimenkulün muciri, nihayet geçmiş bir senelik ve cereyan etmekte olan altı aylık kiranın temini için mecurun tefrişatına ve tezyinatına ve ondan intifaı temine mahsus olup mecur dahilinde bulunan menkul eşya üzerinde hapis hakkını haizdir. Mucirin hapis hakkı, ikinci müstecirin birinci müstecire karşı borcu olan miktar nispetinde ikinci müstecir tarafından mecur dahiline getirilen eşyaya da şamildir. Müstecirin dayinleri tarafından haczedilmesi caiz olmayan eşya üzerinde mucirin, hapis hakkı yoktur demektedir. Devamla 269. Maddesi; Müstecir mecurdan çıkmak yahut mecur dahilinde bulunan şeyleri alıp götürmek teşebbüsünde bulunduğu takdirde; mucir, hapis hakkına istinaden kiraların teminine muktazi miktarda eşyayı, Sulh Hakimi marifetiyle hapsedebilir. Bu eşya, gizlice yahut cebir ile nakledildikleri surette; götürüldükleri tarihten itibaren on gün içinde polis kuvveti ile yeniden mecure iade olunabilirler hükmünü ihtiva ederken 281. Maddesi ise; Müstecir kirayı, akit ile yahut mahalli adet ile taayyün eden zamanda tediye ile mükelleftir. Böyle bir zaman taayyün etmemiş ise kira, beher senenin mürurundan sonra ve nihayet icar müddetinin hitamında verilmek lazımdır. Mucir, işlemiş ve işleyecek olan bir kira için adi icarda olduğu gibi hapis hakkına maliktir düzenlemesi yer almaktadır.

4-) Yukarıdaki kanuni düzenlemeler kira alacaklısına kira alacağının tahsili ve kiralanan taşınmazın tahliyesi hakkına ilaveten kiracının mülkiyetindeki ve kiralanan taşınmazda bulunan “haczi kabil” mallar üzerinde gizli bir rehin hakkı yani hapis hakkı doğurmakta ve müvekkile rehin takibi yapma yetkisi oluşturmaktadır. Müvekkil iş bu haklarının farkında olup kullanmak istemektedir.

HUKUKİ SEBEPLER : İcra ve İflas Kanunu 270 vd. maddeleri Borçlar Kanunu 267, 269,281. Maddeleri ve mevzuatımızın ilgili hükümleri.

SONUÇ VE İSTEK : Yukarda arz ve izah olunan sebeplerle müvekkilim BK. 267, 269, 281 ve İİK. 270. Maddesinden kaynaklanan haklarını kullanmak istemektedir. Bu vesileyle müvekkilin mülkiyetinde bulunan kiracıya ait menkul malların (haczi kabil olanlar için) hapis hakkının uygulanıp "menkul malların defterinin tutulması" ve tarafımıza iş bu menkullerin paraya çevrilmesi amacıyla rehin takibi başlatabilmemiz için 15 günlük süre verilmesi hususunda gereğini müdürlüğünüzden saygılarımızla bilvekale talep ederiz. ../../

Nerede
    sakarya
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşlar yardimlarinizdan dolayı çok teşekkür ederim fakat eksik bilgi verdim galiba.Benim ibranamemden sadece 15 gün geçti ben kirasindada değilim yeterki evi bosaltsinlar...Bugün bulunduğum ilde sulh ceza hakimiyle iki kez ayrı ayrı yarım saat görüşmem oldu konuyu anlattım ayrılma aşamasında olduklarını söyledim. hakim beyde bana eşyalar tespit edildimi diye sordu bende evet dedim yedemin kim tayin edildi dedi bilmiyorum dedim öğren dedi...gittim kiracimin eşiyle ( bu erkek avukat aynı zamanda çok üç kagitci bi insan) ona anlattım kalkıp bana yedemin benim dedi..o zaman al eşyaları başka bi yerde muhafaza et yoksa trabzona gelip sizin davaniza bakan hakimden eşyanın boşaltılması için yardım isteyecem ardiyeye koyarlar bende sizden kurtulurum dedim..Sen ardiyeye koyarsan bende sana dava açarım ortakeeşyalar çürür diye gibi çok komik bişey söyledi...Tekrar hakim beyin yanına gittim aynı durumu anlattım güldü ve ara o adamı üç gün sana süre evimi boşalt yoksa ben gelip eşyaları dışarı atacam de o zaten hemen cikarir cunku ortak olan eşya ona emanet dedi..cikarmama gibi bi yanlış yaparsa git evi boşalt sokağa kilidide değiştir sana dava açarım diye seni korkutmaya calisirsada aç o zaman dava esyalardan sen sorumlusun de dahada muhatap olma git evi boşalt dedi...

- - - Updated - - -

Ceceli341 çok güzel özetlemissin

- - - Updated - - -

Hakkariliarzuhalci Estağfurullah verdiğiniz bilgiler gerçekten çok değerli fakat içime sinmiyo bide daha az ugrasabilecegim yildirma politikasıyla kendiliğinden çözülebilen bir yol arıyorum. Malum izinler kesik terör olaylarından dolayi..böyle bi zamandada izin istemekte olmaz görev arkadaşlarımı yanlız bırakmakta olmaz

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Elinizde ibraname var. Daha öncede söylediğim gibi Bana görede o ibraname ile istediğinizi yapabilirsiniz. Hakim benden insafsız çıkmış. Ama ben yedieminin avukat olacağını düşünmüyorum. Neden kira problemi olan birinin eşyalarının sorumluluğunu alsın. Bence müvekkilidir yediemin. Ama avukata söylemeniz zaten müvekkile söylemek olacak.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    363
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Hakkarili Arzuhalci; forumdaki değerli yorumlarınızı okumak bizim için keyif, tecrübenize saygımız sonsuz. Burada tartışılan her konu ya bizlerin de bir şekilde başına gelen ya da gelebilecek olaylar, bu nedenle yapılan fikir alış verişleri benim nazarımda çok kıymetli. Hukukta birbirinden farklı görüşler olması çok doğal. Zaten karar verme aşamasında da yapılması gereken çoklu alternatifler arasından kar/zarar hesabı yaparak mevcut durumu en az zararla nasıl çözebileceğimizi bulmak değil mi...

Sayın uqurtatli; Size ve sizin nezdinizde tüm görev arkadaşlarınıza kolaylıklar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: