Merhabalar,

Oturduğum binanın arka tarafında kalan binada "unlu mamül satış" ruhsatı bulunan fakat "fırın" olarak çalışan bir işletme mevcut. Bu işletme ruhsatsız çalıştığı gibi bunun yanı sıra çevresine birçok zarar vermektedir. Bunlar;
- 2 bina arasında kalan ve dışarıdan yapılan baca nedeniyle evimdeki eşyalar kurum içerisinde kalmakta,
- Çevre sakinleri bu duman ve is karışımını solumakta,
- Sokak ve kaldırıma odun yığarak kaldırım işgali yapmakta
- Gerekli temizlik ve hijyen şartlarını sağlamamakta.

İşyeri sahibiyle tartışmalar yaşamaktan bıktığım için BİMER e işletmeyi şikayet ettim. Bimer>Kaymakamlık>Mahalli İdareler>İlçe Belediyesi sırasıyla şikayet en sonunda ilçe belediyesince cevaplandı. Aynen şu şekilde;

"işyerinin 27.09.2012 tarih ve 3261 sayılı Zabıta Müdürlüğü yazısında;'mezkur yeri işyeri açma ve çalışma yönetmenliğinin 6.Maddesine istinaden 14/10/2009 günü mühürlenerek faaliyetten men edilmiş idi, ancak 04/05/2010 günü yapılan kontrolde ilgilisinin mührü fekh ettiği tespit edildiğinden mezkur yer gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra mühürlenerek faaliyetten men edilmiştir, 1.Mühür Fekh-i ve Mühürleme Zabtı ile memur raporu tutulmuştur, yine 18/09/2012 günü yapılan kontrolde ilgilisinin mührü fekh ettiği tespit edildiğinden mezkur yer gerekli güvenlik önlemler alındıktan sonra mühürlenerek faaliyetten men edilmiştir, 2.Mühür Fekh-i ve Mühürleme Zabtı ve memur raporu tutulmuştur, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.Ayrıca 06/08/2015 günü yapılan kontrolde mührü fekh ederek çalışmaya devam eden yer zabıta müdürlüğünce mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir. Bilgilerinize."

Bugun gelen cevap bu ve ilgili işletme halen hiçbirşey olmamış gibi çalışmaya etrafa zarar vermeye devam etmektedir ve ben halen bu işletme yüzünden zarar görmekteyim. Forumdan araştırma yaptığım kadarıyla Mühür Fekh-i için benim sorunumu çözebilecek bir bilgiye rastlayamadım.

Belediye işyerini mühürlemek dışında başka yaptırımlarda bulunamaz mı? Kaldırım ihlali gibi suçlar için ayrıca ceza vermez mi? Çevre sakinlerine ve eşyalarıma zarar vermesi nedeniyle bacayı yıkamaz mı?

Kısacası bu işyerinin çalışmaması için ne tür yaptırımlar yapılabilir, Belediye bu noktada görevini suistimal etmiş olabilir mi? Bu konuda şikayet edebileceğim bir üst merci var mıdır? Bana yardımız olur, yönlendirebilirseniz sevinirim.