+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 16´e kadar toplam 16 ileti bulundu.

Konu: Yargısız infaz

Yargısız infaz Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    363
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Yargısız infaz

Bu gune kadar bir kere olsun bir parkta, kamuya acik x bir mekanda polis degil ifademi almak yanima gelip konusmadi bile! +1 Ata sozu: ates olmayan yerden duman cikmaz. Demek ki polis bir gereklilik gordu ki sorusturma yapti. Siz ya da bu konuya muhattap olan her kimse sucsuz oldugunuzu biliyorsaniz sorun ne? Bu durum biraz polise taş atip neden bize biber gazi sıkıyorlar meselesine dondu.

Hukuki NET Güncel Haber

Yargısız infaz konulu yargıtay kararı ara
    Yargısız infaz konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    384
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ayrıca ile başlayan cümlenizin ve sonrasının öğrenmek istediğim kısımla ilgisi olmadığını düşündüğümden alıntılamadım, bu açıklamayı da olası, tüm söylediklerimin içinden bir kısmını alıntılayarak yanıtlamışsınız deme ihtimaline karşı yapıyorum sadece.

Pratik çözümlerden yana olmuşumdur her zaman, o nedenle tekraren sormak istiyorum,
    sorup ta alamadığınız yanıt nedir, söyleyin de ona yanıt bulmaya çalışalım, siz de huzura kavuşun biz de.
    Oysaki o kısım en önemli noktayı oluşturuyor. Otorite ile derdim olması ve onu eleştirmem kimseyi ilgilendirmez. Forum kuralları dahilinde değilse tabiki ona göre davranılır ama kurallar dahilindeyse lütfen tartışma çıkarıcı mesajlar atmayın daha. Sorularım belliydi daha öncede sormuştum; Sokaktaki etrafımızdaki alanı sormuştum, başka bir konuda polisin sokak ortasında ayakkabı çorap çıkarttırıp genç kardeşlerimizi aradığını, yasal mı olduğunu sormuştum. başka bir konuda IP adresi sormuştum, bir IP adresinden bir kişi sorumlu tutulabilir mi diye (ki kanunen tam olarak daha açıklığa kavuşmuş birşey değilmiş.) Ee sormuşken eşek değilim ya, eleştireyimde bir zahmet değil mi? yarın öbür gün ucu bana yakınımada dokunur çünkü. Uygulamanın kanuni olması veya olmaması, onun eleştirilmeyeceği anlamınada gelmez tabiki.

- - - Updated - - -

Alıntı xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu gune kadar bir kere olsun bir parkta, kamuya acik x bir mekanda polis degil ifademi almak yanima gelip konusmadi bile! +1 Ata sozu: ates olmayan yerden duman cikmaz. Demek ki polis bir gereklilik gordu ki sorusturma yapti. Siz ya da bu konuya muhattap olan her kimse sucsuz oldugunuzu biliyorsaniz sorun ne? Bu durum biraz polise taş atip neden bize biber gazi sıkıyorlar meselesine dondu.
    xyxcyp; Ben alkol çevirmelerinden üflemeden geçiyorum, üfletmiyorlar, asayiş aramalarından da benim aracımı aramıyorlar, şöyle bir bakıp geç diyorlar. Ama diğer tarafta 19 yaşında genci indirmiş ayakkabı çorap çıkartmış arıyorlar. Siz ucu kendinize dokunmadıkça etliye sütlüye karışmıyor olabilirsiniz ama ben rahatsız oluyorum. Ki maalsef bu sebepten belaya çok atlarım ve atlamışımdır emin olun. Polis taş olayında da yanlışınız var; onlar biber gazı sıkıyor, gençler taş atıyor, bu sefer onlar gençlerimizi öldürüyor. Bu kadar basit. Yandaş medya bile yazdı çizdi, kafanızı kumdan çıkarın. Çok merak ediyorsanız youtubedan açın izleyin, polis insanları nasıl tahrik etmiş. Özellikle fenerbahçe olaylarında ve beşiktaştaki çarşı olayında resmen polis olay çıkardı (takım tutmam bu arada, futboldan da nefret ederim)

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.878
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

eleştiri hakkını kullanmak elbette hepimizin hakkı, ben de az önce o hakkımı kullandım.
    Uzaktan seyirci kaldığınız bir olayın tam da göbeğindeymişsiniz gibi yorumlarla konuya dalıp, göbeği polise bağlıyorsunuz , göbeği hukuksuzluğa bağlıyorsunuz ve eleştiri hakkınızı sadece kendi oluşturduğunuz / kaydırdığınız o göbek üzerinde kullanıyorsunuz.

( Ip adresi konusunda kesinlik size göre yok -kabul etmediğiniz için- , modeminizin internete bağlanırken aldığı ip adresi sizin sanal alemdeki kimliğinizdir, cebinizdeki kimlikle başkası sanki sizmişsiniz gibi istenmeyen bir şeyler yaptığında , yapılandan nasıl siz sorumlu tutulup , o yapanın siz olmadığını ıspatlamak zorunda kalırsanız, internet ortamındaki kimliğiniz olan ip adresinizle de başkalarının yapacağı saçma sapan işlerden siz sorumlu olur, kusurun sizde olmadığını ıspatlamak zorunda kalırsınız.
    Ispatlayamazsanız ne olur, o sürekli saydırdığınız polis tarafından alınır, o inanmadığınız hukuk sistemi içinde yargılanır , o taş duvarların gerçek soğukluğunu hissedersiniz, olacağı bu başka bir şey değil. Orada da dilediğiniz kadar eleştiri hakkınızı kullanırsınız elbette.
    ama nacizane önerim, eleştiri hakkınızı sadece bünyenizden dışarıya karşı değil, kendinize doğru da kullanın ara sıra, inanın faydasını görürsünüz.

Ben yapı olarak fazlasıyla agresifim , ben dalarım, ben yaparım diyerek gezinip duruyorsunuz ya hani,
    hepimiz zamanı geldiğinde agresif olabiliyoruz, hepimiz dalabiliyoruz, tek dalabilen siz değilsiniz Dalış şekilleri farklı olabilir sadece.

Sizi durdurmadan buyur geç diyen polisin, diğer tarafta neden o insanları durdurup çorabına kadar aradığını, size neden hiç bir şey yapmadığını neden sorgulamıyorsunuz,düşünmüyorsunuz ?
    Öyle ya, polis aynı polis, ona başka size başka neden davrandı??

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    384
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

eleştiri hakkını kullanmak elbette hepimizin hakkı, ben de az önce o hakkımı kullandım.
    Uzaktan seyirci kaldığınız bir olayın tam da göbeğindeymişsiniz gibi yorumlarla konuya dalıp, göbeği polise bağlıyorsunuz , göbeği hukuksuzluğa bağlıyorsunuz ve eleştiri hakkınızı sadece kendi oluşturduğunuz / kaydırdığınız o göbek üzerinde kullanıyorsunuz.

( Ip adresi konusunda kesinlik size göre yok -kabul etmediğiniz için- , modeminizin internete bağlanırken aldığı ip adresi sizin sanal alemdeki kimliğinizdir, cebinizdeki kimlikle başkası sanki sizmişsiniz gibi istenmeyen bir şeyler yaptığında , yapılandan nasıl siz sorumlu tutulup , o yapanın siz olmadığını ıspatlamak zorunda kalırsanız, internet ortamındaki kimliğiniz olan ip adresinizle de başkalarının yapacağı saçma sapan işlerden siz sorumlu olur, kusurun sizde olmadığını ıspatlamak zorunda kalırsınız.
    Ispatlayamazsanız ne olur, o sürekli saydırdığınız polis tarafından alınır, o inanmadığınız hukuk sistemi içinde yargılanır , o taş duvarların gerçek soğukluğunu hissedersiniz, olacağı bu başka bir şey değil. Orada da dilediğiniz kadar eleştiri hakkınızı kullanırsınız elbette.
    ama nacizane önerim, eleştiri hakkınızı sadece bünyenizden dışarıya karşı değil, kendinize doğru da kullanın ara sıra, inanın faydasını görürsünüz.

Ben yapı olarak fazlasıyla agresifim , ben dalarım, ben yaparım diyerek gezinip duruyorsunuz ya hani,
    hepimiz zamanı geldiğinde agresif olabiliyoruz, hepimiz dalabiliyoruz, tek dalabilen siz değilsiniz Dalış şekilleri farklı olabilir sadece.

Sizi durdurmadan buyur geç diyen polisin, diğer tarafta neden o insanları durdurup çorabına kadar aradığını, size neden hiç bir şey yapmadığını neden sorgulamıyorsunuz,düşünmüyorsunuz ?
    Öyle ya, polis aynı polis, ona başka size başka neden davrandı??
    Polis 30lu yaşların altındakileri durdurup arıyor çünkü, nedeni sadece bu. Ne kadar süper istihbarat değil mi? CIA, FBI, NSA, NS, ATF falan halt etmiş. Heleki tırları ile ünlü MIT'imiz yanında.

IPnin kişiselliği konusu daha dünyada bile açıklığa kavuşmamışken nasıl böyle kesin konuşuyorsunuz. (Bu arada meraktan soruyorum; Hukukçu musunuz?) Internette biraz araştırırsanız, itiraz edildiği taktirde IP adresinin tek başına birşey ifade etmediğini görürsünüz. Daha önce defalarca örnek verdim yine veriyim; kendi oturduğum sitemde genel internet var, özel hastanelerde wifi hasta ve yakınları ile paylaşılıyor. Eğer IP hukuken kişisel olsaydı bu paylaşımlar yasal olmazdı ve olası bir yasadışı aktivitede bağlantının sahibi cezalandırılırdı. Siz bir kimlik, bir ruhsatlı araç, bir silah gibi düşünüyorsunuz sanırım IPyi. Ama değil, ben kendi IP'den hiçbir şekilde sorumlu olamam. İnternete giren aletin ismi ve mac adresi ancak kişisel olabilir.

Dalma konusunda keşke herkes tepki olarak, farklı şekillerde dalsa, yeterki tepki versin, tepkisiz, uyuşuk, kör, cahil, hala tebaa zihniyetinden kurtulamamış itaarkar insanlar yüzünden bütün bir toplum geriye gidiyor çünkü. Ama burda tabiki bir paradoks var; ebeveynler çocuklarını ne kadar iyi eğitirse eğitsin, onlara otoriteyi sorgulamayı ve her zaman haksızlık karşısında otoriteye başkaldırmayı öğretsede, sonucunda kendileride birer otorite figürüdür.

Buyrun otorite ile ilgili başkalarının fikirleri (cem yılmaz repliği geldi aklıma; hadi beni BİİP et karacaoğlan...)

Kader, otoriteyi aşağıladığım için, beni bir otorite yaparak cezalandırdı. Albert Einstein
    Otoriteye hiç düşünmeksizin inanıp teslim olmak, çağımızda hakikatın en büyük düşmanıdır. Albert Einstein
    Otoriteye körü körüne inanmak, Adaletin en büyük düşmanıdır. Albert Einstein

Ahlak bir insanın sevmediği bir insana karşı kurduğu otoritedir. Oscar Wilde
    Nerede otorite varsa orada otoriteye direnen bir adam vardır. Oscar Wilde
    Her türlü otorite alçaltıcıdır. otoriteyi kullananları da, üzerinde otorite uygulananları da alçaltır... belli bir sevecenlikle ve bazı ödüller ve karşılıklarla birlikte uygulandığında insanı ürkütücü derecede ahlaksızlaştırır. bu durumda insanlar, üzerlerindeki korkunç baskının daha az bilincine varırlar ve böylece yaşamlarını, evcil hayvanlar gibi, herhalde başka insanların düşüncelerinin yansıttıklarının bile farkına varmaksızın, başka insanların standartlarına göre yaşayarak, pratikte sanki başka insanların giymekten vazgeçtikleri eski elbiselerini giyermiş gibi ve tek bir an için dahi kendileri olmayarak, tatsız tuzsuz bir rahatlık içinde sürdürürler. değerli bir düşünür, ‘özgür bir insan, biraz uyumsuz ve isyankar olmalıdır’ der. ve insanlara rüşvet vererek uyum ve itaat göstermelerini sağlayan otorite de aramızda dolaşan aşırı besili bir barbarlık türüdür. Oscar Wilde

Her türlü otorite ve hiyerarşi sorgulanmalı ve bunların meşrutiyeti ispatlanmalıdır... Meşruiyetini ispatlayamayan her türlü otorite gayrimeşrudur ve devrilmelidir. Noam Chomsky

Kendi adımıza düşünemiyorsak, otoriteyi sorgulamak istemiyorsak, o halde güç sahiplerinin elinde oyun hamuruna döneriz. Carl Sagan

İnsan otoritenin değil, vicdanının sesini dinlemelidir. Jacques Ranciere

Hiçbir otorite düzen sağlamaz. Pierre Joseph Proudhon

Özgürlük; kuşku duyma olanağı, hata yapma imkanı ve nereden gelirse gelsin, otoriteye hayır diyebilme gücüdür. Ignazio Silone

Gerçek zamanın kardeşidir, otoritenin değil. Francis Bacon

Hiçbir şey bir otoriteyi sessizlik kadar güçlendirmez. Leonardo da Vinci

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.878
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yargısız infaz başlığı altında yargısız infazın en iyi örneğini sergilediğinizin farkındamısınız?

Tek kıstasınız amerika, özgürlükler ülkesi, ! aşırı hız nedeniyle durdurduğu araçtan inen 50li yaşlardaki kadına silahındaki tüm kurşunları boşaltan,
    sadece ten rengi farklı olduğu için karşısındakini yerlerde sürükleyerek araca alan polislerin özgürlükler ülkesi.

Hala anlayamadığım,
    polislerle ne alıp veremediğinizin olduğu, her konuyu bir polise bağlama ve ardından giydirme çabanız var , bunu da yazdığınız mesajların tamamnı görebilen her üye rahatlıkla görebilir.

( Hukukçu olmadığımı gerektiğinde her zaman dile getirmişimdir, peki siz müzisyenmisiniz? Ponyleri severmisiniz?)

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    384
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yargısız infaz başlığı altında yargısız infazın en iyi örneğini sergilediğinizin farkındamısınız?

Tek kıstasınız amerika, özgürlükler ülkesi, ! aşırı hız nedeniyle durdurduğu araçtan inen 50li yaşlardaki kadına silahındaki tüm kurşunları boşaltan,
    sadece ten rengi farklı olduğu için karşısındakini yerlerde sürükleyerek araca alan polislerin özgürlükler ülkesi.

Hala anlayamadığım,
    polislerle ne alıp veremediğinizin olduğu, her konuyu bir polise bağlama ve ardından giydirme çabanız var , bunu da yazdığınız mesajların tamamnı görebilen her üye rahatlıkla görebilir.

( Hukukçu olmadığımı gerektiğinde her zaman dile getirmişimdir, peki siz müzisyenmisiniz? Ponyleri severmisiniz?)
    Amerikayı örnek verirken ne yazmışım onuda gördünüz mü? "polis ülkesi"-"bile"... Cevap verdikçe bende papağana döndüğümden daha cevap vermiyorum. Son mesajım olsun; Forum kuralları dahilinde istediğimi yazarım, eleştiririm. Polis konusu varsa, polisi eleştiririm, sistem varsa sistemi eleştiririm. İtirazınız mı var? fikrime katılmadığınız konusunda konuya sizde mesaj yazarsınız. Bende cevap vermem, böylece başkalarının konusu baltalanmamış olur tarafınızdan. Ben nihayetinde burda polisle ilgili bir konuda polisle ilgili yazdım ve eleştirdim. Siz ise önce fikrime karşı bir karşı argüman (9999mu arasın ne kadar karşı argüman olursa) yazdınız, bende cevap verince, bu sefer fikrime karşı bir argümanınız olmadığından, daha çok kişisel bir mesaj yazdınız. (tam olarak; "Bundan başka ne iş yaparsınız merak ettim gerçekten, burada bulunma sebebiniz ne?"). Sanki üye sizsiniz, yönetici benim gibi dimi Pony hayvan olarak görmedim canlı kanlı, pony carları severim ama (mustang, camaro, firebird) gerçi arabam full-size ama...

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar: