Bir Avukatın böyle birşeyi savunuyor olması maalesef çok düşündürücü, hapis cezası çok ama çok ağır bir cezadır. Dolandırıcı ile borçluyu birbirinden ayırt etmek gerekir. Ben 86-2002 ticaretle uğraştım 5000 yaprak çek kesmişimdir bu dönemde, ve 8 yaprağını ödeyemedim bu yüzden hapis yatmak zorunda kaldım. Bunu normal karşılayabilen her kim varsa onları ancak Allah'a havale edebiliyorum, Allah gönüllerine göre versin diyebiliyorum. Alacaklı; kimseye borç mal vermek zorunda değildir, araştırma, teminat isteme, kefalet talep etme ve nihayetinde malı vermeme hakkına sahiptir. Bu yüzden icra ne kadar zorlaşırsa batak o kadar azalacak ve nihayetinde icra davaları azalacaktır. Pek çok esnaf hapis kararına güvenip bir kağıt parçasına mal veriyordu, artık bunu yapmayacak en azından karşısındaki kişiye kaldıramayacağı yükü yüklemeyecektir. Bu sebeplerden dolayı, Avukatların şahsi çıkarlarını bırakıp bu yasayı desteklemelerinin doğru olacağını düşünüyorum. (şahsi çıkarlardan kastım, asla hakaret değildir lütfen yanlış anlaşılmasın )
Bu işin hem ahlaki hem de ekonomik boyutu var.
Ahlaki açıdan şu soruya cevap bulmak gerekir: sırf daha fazla kar etmek amacıyla riskli girişimlerde bulunan biri parasını geri alamıyorsa, kamu otoritesi ne kadar bu olaya müdahil olmalı? Netice de devletin müdahalesininde bir maliyeti var ve bu maliyet vergiler aracılığı ile hepimizin cebinden çıkıyor. Sen hiç bir malı mülkü hatta geliri bile olmayan birine kredili satış yapmışsın, sonra işler kötü gidince devlet zorla (hatta adamı taciz ederek, örnek eşya haczi) paramı geri alsın diyorsunuz. Yani yaptığınız ticaretin tüm riskini devletin üzerine yıkıyorsunuz. Karda kapitalist, zararda sosyalist bir anlayış.
Ekonomik açıdan devlet bir yerde herkese emisyon yapma yetkisi vererek sistemi tamamen felç ediyor. Neticede çek senet sadece ödeme aracıdır. Paraya alternatif olarak kullanılmamalı.
Biraz önce ev haczinden geldim evde ne var ne yok yazdım bir hafta süre verdim ödemezlerse evde iğne iplik bırakmayacağımı söyledim bu kadarı sorunuzun cevabı olmuştur heralde.
Şu forum konusundaki bütün yorumlarınızı, yorumlarınızdaki uslübunuzu okudumda kanım dondu bir insandan onu tanımadan ne kadar nefret edilebilirse inanın o kadar nefret ediyorum sizden, şerbetlenmiş olan sizsiniz hatta siz dememeliyim pardon sensin!!!
Şu forum konusundaki bütün yorumlarınızı, yorumlarınızdaki uslübunuzu okudumda kanım dondu bir insandan onu tanımadan ne kadar nefret edilebilirse inanın o kadar nefret ediyorum sizden, şerbetlenmiş olan sizsiniz hatta siz dememeliyim pardon sensin!!!
Nefret,sevgi, hırs, kızgınlık... Güçlü duygular bunlar.
İnsanı zinde tutar...
Çok da...
Alıntı yaptığın iletimdeki sözünü ettiğim borçlu borcunu ödüyor. Nabza göre şerbet vermesini biliriz.
Her zaman diyorum borcunu ödemek için en küçük gayreti olan borçluya saygım vardır ancak parasıyla beraber haysiyetini de kaybedenlere yoktur. Benim de sağa sola borcum var ödüyorum empati imkanı veren Allaha hamdolsun şikayetim yok.
Çok da...
Alıntı yaptığın iletimdeki sözünü ettiğim borçlu borcunu ödüyor. Nabza göre şerbet vermesini biliriz.
Her zaman diyorum borcunu ödemek için en küçük gayreti olan borçluya saygım vardır ancak parasıyla beraber haysiyetini de kaybedenlere yoktur. Benim de sağa sola borcum var ödüyorum empati imkanı veren Allaha hamdolsun şikayetim yok.
Bu iletinin yazıldığı anda ben ağır yorum yapacaktım.Kendimi tutup yazmadım.
Genel bir soru sormak istiyorum.İnsanlar 500-1000-2000 tl için icralık olduğunu yazıyor.Rakamlar büyüye biliyor.Muhakkak kimine çerez parası olan kimine büyük para gelebilir.Asla kimseyi küçük görmek yada rencide etmek için yorum yapmayacam.Arkadaşlar 1 liralık ürünü dahi kart ile alanlar,çok geniş davrananlar,yandım tutuştum,babamın evindeyim eşyalar gider mi.? soruları gidiyor.Kardeşim almayın,kullanmayın boyunuzdan büyük işe kalkışmayın.
Bence en kestirme yol Engin beyin dediği hapis cezası.Çok iyi olmaz mı.?
Olaya hiç alacaklı tarafından bakan var mı.?
Şuan başımızda olan olay anlatayım.Abim 17 senedir moskovada.5-6 Senedir kendi işini yapıyor.2009 da bir müşterisine 24 tır malzeme kiraya veriyor.( kiraya alan firma safyasına girildiği zaman 20 senedir Rusya piyasasında en büyük iş aldığını gururla atılmış gazete başlıklarını hala yayınlıyor) 100 tane firma ve işçiler bu firma ile mahkemelik oluyor.Firma bütün davaları kaybediyor.Yaklaşık 20 milyon dolar.Bu rakamın 1 milyon 30 bin doları abimin parası.Abim 100 den fazla işçi çalıştırıyor.Neredeyse batıyordu.Batsa ne olurdu.100 kişi işsiz kalırdı.Firma o kadar yüzsüz ki,zaten davaları kaybediyorum deyip abimin 12 tır malzemesini başka şantiye ye taşıyor.Allah büyük diğer şantiyenin ana işvereni kovuyor bunları,abimin malzemede kalıyor.
1.5 senedir mahkemelerde uğraşılıyor.Bugün elime daha yeni evrakların asılları geldi.Her şey para ile oluyor.Sadece zarfın bana gelmesi 100 dolar.KUSURA BAKMAYIN ALACAĞI OLANLAR PARA YUMURTLAMIYOR.
6 Aydır evrak bekliyoruz bir sürü sıkıntı.Şimdi dava açılacak.Eğer paramızı kurtarırsak diğer dava kazanmışlardan vekalet ile buradan davalarını açacağız.Türk firmalar ile ilgili bir şeyler yazacaktım ama okunuda milliyetçilik yapıp yazmim.
Elimizde olsa burada firma batsın,iş yapamasın.Hatta çamaşırları bile haciz edilsin.
Son sözüm birileri kaçma yolunu arıyor ya,şunu unutmayın birileri de parasını geri almanın yolunu arar.Eşşeğin canı yandımın atı geçermiş derler.Çok şükür o yönden çok rahat ve garantiyim.
Bu yorumum hesap bilmez ve kendini uyanık sanıp birde Avukatlara laf atan veya kendilerini haklıymış gibi lanse edip duygu sömürüsü yapanlaraydı.
Geçende arkadaş borcundan dolayı intihar edecem diyordu.Buda olmamalı,insan elinden gelenin en iyisini yapmalı bence.
madde 1 - Herkes Elmeni Yahut Maliki olduğu TÜm menkul , gayrimenkul , kıymetli evrak ve kıymetli maden , döviz tüm malvarlığını devlete ....... tarihine kadar bildirmelidir.
Sonra Bir nerden buldun kanunu
Madde 1 - Bu kanunun yürürlük tarihinden başlamak üzere 222222 sayılı mal beyanı kanunu sebebi ile bildirilen mallar muaf tutulmak üzere , bu beyanattaki mal varlığına ek mal edinen , Nakit yahut döviz yahut kıymetli evrak edinen herkes bu gelirinin kaynağını belgelemek zorundadır.
Madde 2 - (Şu andaki kanunun tersi olarak) Vergilendirilmemiş kazanç vergi kaçakçılığıdır.
Biraz önce ev haczinden geldim evde ne var ne yok yazdım bir hafta süre verdim ödemezlerse evde iğne iplik bırakmayacağımı söyledim bu kadarı sorunuzun cevabı olmuştur heralde.
Çok da...
Herkes bişe anlatmış, bende anlatayım; arkadaşımın komşusuna haciz gelecekti, bu komşu apartmanda çok sevilen biri, bütün apartman seferber oldu, hatta bende yardım etmeye gitmiştim, adamın bütün evini, komşulara pay ettik. Ne bilim buzdolabı, çamaşır makinası falan ağır olanlar yan daireye, yer kalmayınca alt kata falan. Sonra ikinci elden koltuk masa falan ucuz bişeyler aldık, tek bir odayı onlarla döşedik Sonradan ne oldu bilmiyorum ama eşyalarını kurtardı.
,
ev eşyalarına haciz gelirmi,
icra olayı kalktımı,
Ev esyasina haciz kalktimi,
ev icrası kalktımı,
evkur eve haciz gelirmi,
ev eşyasına haciz kalktımı 2014
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları