Merhabalar,
Olayı kısaca özetlemek istiyorum maaşı ocak ayından önce Halkbankası'ndan alıyordum ve Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası'ndan çekilmiş kredilerim mevcut.Bütün kredilerim gecikmeye girdi ve icra takibini beklemedeydim fakat kurum aldığı kararla maaşımı ocak ayında Ziraat Bankası'na taşıdı, Ziraat Bankası maaşım yatar yatmaz gecikmiş bütün taksitler için maaşıma bloke koydu ve maaşımdan geriye bir ay içerisinde geçinebileceğim bir tutar dahi kalmadı. bu kesintilerin de her ay devam edeceği tarafıma bildirildi bunun yanında da minumum 1/4 oranında bir haciz bekliyorum yani bu doğrultuda elime hiçbir şey kalmıyor. Görüşmüş olduğum avukatlar ve sendika temsilcim blokenin tamamen hukuksuz olduğunu bildirdi ve bankaya bir dilekçeyle bunun hukuksuz olduğunu "İİK'nun 83. maddesi uyarınca maaşların kısmen haczi mümkün olup haczedilecek kısım maaşın ¼'ünden aşağı olamaz. Öte yandan, anılan maddede sayılan mal ve hakların haciz olunabileceğine dair önceden yapılan anlaşmalar da geçerli değildir. O halde, açıklanan hükümler gözetildiğinde maaşımın yalnız ¼'ü oranında kesinti yapılabileceği halde maaş hesabımdan iradem ve onayım dışında kesilen tutar tamamiyle hukuki dayanaktan yoksundur." şeklinde Yargıtay 11. Hukuk Dairesinin 2012/5840 sayılı esas ve 09.01.2013 2013/236 numaralı kararına da atıf yaparak dilekçede bildirdim. Banka koz olarak sözleşmeyi kullandı fakat dilekçede belirttiğim üzere "Bankanın sözleşme akdine uymama durumunda hukuk devleti sınırları içerisinde yapabileceği uygulama yasal takip sürecini başlatmak ve icra daireleri aracılığı ile borcunu almaktan başkası değildir." ifadesini sözlü olarak da kendilerine ilettim. Fakat ne olursa olsun durumun olumsuz olacağını ve kesintinin devam edeceği konusunda ısrarcılar. Bu doğrultuda benim aylık geçinmem için gerekli para bana kalmıyor ben şimdi bunun için dava açmayı planlıyorum sizin yorumlarınız ne olur acaba bu konuda ayrıyeten Borçlar Kanununa göre manevi tazminat davası açsam kazanma şansım var mıdır? Aydınlatırsanız çok mutlu olurum, sevgiler.
Merhabalar,
Maaş hesabım Ziraat Bankasına geçtiğinde gecikmede olan toplam 2 kredi borcum vardı bir tanesininde vadesi 15 Ocak olduğundan dolayı onu bloke edemediler 2 adet kredi borcuma bloke koydular, fazlasına koymadı fakat üstadım bu şekilde bir uygulama yani maaş hesabına direk olarak bloke koymak etik midir yani bunun yolu icra daireleri aracılığı ile tahsil etmek değil midir acaba?
Ayrıyeten şu anda 1 adet gecikmiş ve ayın 15'inde vadesi dolacak bir kredi borcum daha olacak ve şimdi bana söyledikleri bu ayın 15'inde 2 kredi taksidimin birden bloke edileceği ve üstüne de haciz var tabiki.
Olası yanıtınız ve daha önceki için çok teşekkürler.
Merhabalar,
Maaş hesabım Ziraat Bankasına geçtiğinde gecikmede olan toplam 2 kredi borcum vardı bir tanesininde vadesi 15 Ocak olduğundan dolayı onu bloke edemediler 2 adet kredi borcuma bloke koydular, fazlasına koymadı fakat üstadım bu şekilde bir uygulama yani maaş hesabına direk olarak bloke koymak etik midir yani bunun yolu icra daireleri aracılığı ile tahsil etmek değil midir acaba?
Ayrıyeten şu anda 1 adet gecikmiş ve ayın 15'inde vadesi dolacak bir kredi borcum daha olacak ve şimdi bana söyledikleri bu ayın 15'inde 2 kredi taksidimin birden bloke edileceği ve üstüne de haciz var tabiki.
Olası yanıtınız ve daha önceki için çok teşekkürler.
Sİze yapılanın adı maaşa bloke değil, gecikmiş kredi taksitlerinini tahsil edilmesidir. 15 ocakta olan taksit ödemeniz için , henuz ödeme vakti gelmemesine rağmen ilgili tutara bloke konmuş olsaydı, haklıydınız, ama görünen o ki bir bloke yok maaşınıza uygulanan.
Maaşınızda bir haciz varsa, doğal olarak işyeriniz ücretinizi öderken önce haczedilen kısmı ilgili dosyaya yatıracak , kalanı da hesabınıza yatıracak. Kalan kısım bankaya olan gecikmiş borcunuzu ödemeye yetmezse, o durumda banka icra takibi yoluyla tahsil yoluna gidebilecektir, ancak zaten maaşınızda bir icra kesintisi olduğundan sırasını beklemesi gerekecek.
Şu an bankanın yapmış olduğu işlemde yasalara uygun olmayan bir durum yok ne yazık ki.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku