Cevap: İhtiyaç kredisi Dosya masrafı Banka karşı dava açtı
hüküm kısmında karar kesin diyor.icraya koymak ne demek bunun için ne yapmamız gerekiyor? bu konuda bilginiz varsa ve bunu paylaşırsanız çok müteşekkir olurum.
Cevap: İhtiyaç kredisi Dosya masrafı Banka karşı dava açtı
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Yazdığım dilekçeyi verecekseniz , açıklamalar kısmında ki 1. maddede geçen 6110 rakamını 6100 olarak değiştirin yanlış yazmışım.
- - - Updated - - -
Yine hatırlatmak isterim ki, açıklamaları yazarken paragraf başlangıçlarını satır başından üç parmak ileriye yazarak başlayın. 2,3,4,5,6,7. paragraf başlarını 1'in altına hizalayın.
Ben anlattığım gibi yazıyorum fakat sistem paragraf numaralarını başa çekiyor.
Cevap: İhtiyaç kredisi Dosya masrafı Banka karşı dava açtı
ŞAHİN BEY
tüketici mahkemesinin tensip tutanağına herhangi bir itiraz yada savunma dilekçesi yazmamam durumunda davacı tarafın iddaalarını reddetmiş mi olurum....Böyle olacağını bir hakim dostum söyledi ama... Tereddütlerim var.
Tensip tutanağında 2 hafta içinde davalı tarafın cevap vermesi gerektiği yazıyor...Hakim dostumun bana tavsiye ettiği hiçbir şey yazmama gerek olmadığı belirtilen duruşma gününde orada olmamın yeteceğini söyledi... Bu doğrumudur..
- - - Updated - - -
alpaslanyigit rumuzlu üyeden alıntı
ŞAHİN BEY
tüketici mahkemesinin tensip tutanağına herhangi bir itiraz yada savunma dilekçesi yazmamam durumunda davacı tarafın iddaalarını reddetmiş mi olurum....Böyle olacağını bir hakim dostum söyledi ama... Tereddütlerim var.
Tensip tutanağında 2 hafta içinde davalı tarafın cevap vermesi gerektiği yazıyor...Hakim dostumun bana tavsiye ettiği hiçbir şey yazmama gerek olmadığı belirtilen duruşma gününde orada olmamın yeteceğini söyledi... Bu doğrumudur..
Afedersiniz yaptıklarınız ve bize gösterdiğiniz anlayış için teşekkür etmeyi atlamışım... Herşey için şimdiden teşekkürler...
Cevap: İhtiyaç kredisi Dosya masrafı Banka karşı dava açtı
Sayın Alpaslan, davanıza bakacak Hakim, dostunuz olan Hakim olsaydı sorun olmazdı diye düşünülebilir. HUMK 128/1. Maddesinde, süresi içersinde cevap vermemiş olan davalı, davacının dava dilekçesinde ileri sürmüş olduğu vakıaların tamamını inkar etmiş sayılır der.
Davacının iddialarını red etmek ayrı şeydir, inkar etmek ayrı şeydir. Yasa, cevap vermemek gibi bir davranışı, eylem şeklini, ileri sürülen vakıaların tamamını inkar ettiğinize delalet gösteriyor. Vakıa, birtakım olayların dayandığı sebep veya bu sebeplerin yol açtığı sonuçlardır.
Dava konusuyla ilgili küçük bir empati kuralım, davacı taraf iddiasında, Bankamızdan falanca tarihinde çekilen şu kadar krediyi, şu şartlarda kabul etmiş ve ona göre sözleşme düzenlenmiştir, diye iddiada bulunduğu zaman dayanılan sebepleri, inkar yoluna gitmiş olup, çektiğiniz parayı da inkar etmiş sayılıyorsunuz. Bunun sonuçlarına da katlanmak zorunda kalırsınız.
RED ETMEK :Verilen veya yapılması istenen bir şeyi kabul etmemek, geri çevirmek
Örnek: Arkadaşlık teklifini red etmek gibi
İNKAR ETMEK : Bir şeyin varlığını kabul etmeme, yok sayma, saklama, gizlemek tanımamaktır.
Eldeki bu dava, sizin Tüketici sorunları Hakem Heyeti ne (TSHH) yaptığınız şikayet sonucu ortaya çıkmış davadır. Mahkeme ön incelemede dava şartlarını ve ilk itirazları inceler, uyuşmazlık konularını tam olarak belirler. Davanın sağlıklı yürümesi için davaya icabet edin. İnsanın başına ne gelirse üşenmekten gelirmiş, iki satırda olsa bir şeyler yazın, davaya olan ilginiz Hakimin taktirine de etki edebilir. Yine de siz bilirsiniz.
Konu şahin41 tarafından (18-12-2014 Saat 12:15:09 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: İhtiyaç kredisi Dosya masrafı Banka karşı dava açtı
tennessat rumuzlu üyeden alıntı
mrb arkadaşlar.benimde bir sorunum var, yardımcı olursanız sevinirim.25.09.2013 tarihinde araç kredisi çektim.kredi çekerken 250 TL Kullandırım Masrafı adı altında para kestiler.bende 24.12.2013 tarihinde Tüketici Hakem Heyetine şikayet ettim ve hakem heyeti 250 TL nin iadesine karar verdi.fakat Halkbankası iade etmedi ve bana karşı dava açtı.asliye hukuk mahkemesi (tüketici mahkemesi sıfatıyla) 04.07.2014 tarihinde, Halkbankasının Hakem Kuruluna itirazı konulu bir Tensip Tutanağı geldi.tensip tutanağı daha dün 14.07.2014 tarihinde elime ulaştı ve 15.10.2014 günü istenilen şeyler tamamlanınca kalem personeli tarafından hakime sunulacağı ve ön inceleme aşamasına geçilmesine tensiben karar verildi yazıyor.
şimdi ne yapmalıyım?15 gün içinde dilekçe ve banka makbuzunu mahkemeye mi vermeliyim?nasıl bir yol izlemeliyim?yardımcı olursanız sevinirim...
şahin bey gerçekten süper bilgiler verdiniz tşkler.---TENNESSAT ---kardeşim senin durumunla benim durumum aynı. sanırım 26.12.2014 de duruşman var.buradan bizi bilgilendirirsen senin yaptıklarının aynısını uygulamak istiyorum. bu adresten bana hemen ulaşabilirsen çok sevinirim.
Cevap: İhtiyaç kredisi Dosya masrafı Banka karşı dava açtı
Şahin Bey sizin nezninizde siteye teşekkürlerimi sunarım.Finansbank tan dosya masrafımı 9 aylık bir bekleme süresi sonunda geri aldım.Alırken yönlendirmelerinize harfiyen uydum.Şimdi ekspertiz ve ipotek fek ücreti için aryı bir dosyamın tüketici hakem heyetinden sonuçlanmasını bekliyorum.Herkese slmlar
Cevap: İhtiyaç kredisi Dosya masrafı Banka karşı dava açtı
wehwet84 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın şahin41.
Konu ile ilgili mesajları başından sonuna kadar okudum. Gerçekten çok önemli şeyler öğrendim. Bu nedenle size teşekkür etmek istiyorum. Bende 2013 yılında kullanığım iki kredi ile ilgili dosya masraflarının iade edilmesi hususunda tüketici hakem heyetine başvrdum ve lehime karar verildi. Lakin banka bu dosya masraflarından sadece biri için tüketici mahkemesinde dava açtı. Tensip tutanağı ve davacı vekilinin itiraz dilekçesi dün elime ulaştı. Dilekçe deki bazı itirazların benim isteklerimle alakasını kuramadım. Şimdi nasıl bir savunma yapmalıyım bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler diliyorum
şahin bey halkbankası tarafından itiraz edilmiş, bu yazının aynısı bana geldi. vehvet84 e yazmış olduğunuz şekilde cavap yazıyım mı? 13. yargıtay emsalinide dilekçeme zımbalıcam başka birşey yapmama veya değiştirmeme gerek varmı acaba yardım edersenin çok sevinirim..
DOSYA NO : ………/ 2014
DAVACI : Türkiye Halk Bankası A.Ş , Kayseri şubesi
VEKİLİ :
DAVALI :
KONUSU : Tüketici Hakem Heyeti kuruluna yapılan itirazın kaldırılması
AÇIKLAMALAR : 1-) Davacının itirazları haksız ve hukuki mesnetten yoksundur.
Şöyleki, Davacı vekilinin dava dilekçesinde, yapılan sözleşmeden söz ederek haksız davrandığımdan bahsetmektedir.
2-) Bankadan 03.09.2013 tarihinde 17 Ay taksitle kredi kullandım. Kullanmış olduğum krediden dosya masrafı adı altında 150 TL alınmıştır. Bu dosya masrafının alınma sebebini, gerekçesini, hiçbir açıklamaya dayandırmadan kesmiştir.
3-) Sözleşmede de görüleceği üzere adı geçen KKDF ve BSMV adı altında ki diğer kesintiler, devlete ödenen vergilerdir ve bunlarla ilgili geri alınmasına yönelik hiçbir talebim olmamıştır.
4-) 4077 Sayılı TKH Kanunun 10. ve 6. Maddeleri hükümlerine aykırılık teşkil eden dosya masrafı adı altında ki kesintilerin iadesinin yapılması ile ilgili olarak yasa hükümlerine göre bunu talep etme hakkım doğmuştur.
Hukuki Sebepler : 4077 Sayılı TKH Kanun ile diğer ilgili mevzuat.
Hukuki Deliller : Kredi sözleşmesi, ödeme belgeleri, THH kararı, emsal yargı kararları ve sair deliller.
İSTEM VE SONUÇ : Arz ve izah olunan nedenlerden dolayı,
1 -) : Tüketici Hakem Kurulu Kararına İtirazın kaldırılmasına
2-) : Dosya masrafı adı altında yapılan kesinti tutarı 150 TL’nin tarafıma iadesine,
3-) Yargılama giderleri ile ücreti vekâletin davacıdan tahmiline karar verilmesini , yüksek Mahkemenizden , saygıyla dilerim. 03.11.2014
teşkler şahin bey.Birde kafama takılan hakem heyeti tarafından bankaya ve bana tebliğ 05.12.2014 tarihinde, mahkemeden gelen kağıtta halkbankasının asliye hukuk mahkemesine dava tarihi 22.12.2014 (satıcının hakem kuruluna itirazı) diyor. Acaba 15 günlük itiraz süresini doldurmuş oluyor mu. Hafta sonları bu süreye dihil değilmi acaba.
Cevap: İhtiyaç kredisi Dosya masrafı Banka karşı dava açtı
Bankaya da beşinde tebliğ edildiyse, 20'si son gün olur. Hafta sonları dahildir. Tebligatta On beş iş günü dememiştir. Banka tebligatı ne zaman aldı tam olarak bilmek lazım. Bu tür adli vakalarda Hakim, itiraz sürelerine res'en dikkat ediyor, siz genede dikkat edin.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
check here jaxx wallet
04-07-2025, 14:23:25 in Tüketici Hakları