+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: Apartman yöneticisiyle başım dertte

Apartman yöneticisiyle başım dertte Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    kayseri
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Apartman yöneticisiyle başım dertte

Yaklaşık 6 aydır digiturk kanallarımın yarısında sinyal yok. 1 aydan fazla oldu digitürk yetkili servisini çağırdım. Sorunun çatıdaki çanaktan kaynaklandığını eve sinyal gelmediğini söyledi. Bu arada apartman 14 katlı benim ev 5. katta. Çanağın tamiri ve bazı cihazlar takılacakmış. Yaklaşık 300tl tutar diye söyledi. Yönetici ovv, movv o kadar olur mu ben başkasına yaptırırım şeklinde laflar söyledi. Neyse dedim, gelip giderken soruyorum, arıyoruz antenci gelmiyor, başkasını aradım gelmedi bekliyoruz diye beni kaç haftadır oyalıyor. Bu arada tabi doğru düzgün izleyemediğimiz digiturke her ay para ödüyorum.
    Arada üsteleyince senden başka şikayetçi yok diyor bi de yüzsüzlük edip. Sizce ne yapayım, hiç sallamıyor da adam beni iyice sabrımı zorluyor yani. Bugün düşündüm yöneticiye elden dilekçe yazıp vereceği acaba bir faydası olur mu?

Hukuki NET Güncel Haber

Apartman yöneticisiyle başım dertte konulu yargıtay kararı ara
    Apartman yöneticisiyle başım dertte konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    498
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Apartman yöneticisiyle başım dertte

Ben anlayamadım. Tamamen anti-digiturk bir insan olduğum için bu düzenin nasıl çalıştığını bilmediğimden anlamamış olabilirim. Digiturk seyrettirmek için sizden para alacağı kanalları alabilmeniz için gereken çanağın ve "bazı cihazlar"ın parasını da mı size ödetiyor yani? Doğrusu bunlar sizin yöneticiden de yüzsüzmüş.

Bence ilk olarak bu tamirat/değişim/ilaveler yapıldığı zaman sorunun tamamen ortadan kalkacağını yazılı olarak (mesela servis formuna yazarak) bildirmesini sağlayın. Yoksa istenen yapıldıktan sonra sorununuzun aynen veya şekil değiştirerek devam ettiğini görebilirsiniz.

Ayrıca, bu değişiklikleri önceden yazılı fiyat teklifi vererek onların yapmasını önerin. Onlarda 300 lira olan bir onarım başka bir yerde 3300 liraya yapılıyor olmasın sakın?

Son olarak, bahsedilen çanağın münhasıran digitürk için olmayabileceği, uydu yayınlarını almak için kurulmuş harcıalem bir çanak olabileceği geldi. Eğer böyleyse (yani yüzsüz yöneticinizin iddia ettiği gibi sizden başka şikayet eden yoksa), sizin kendiniz için istediğiniz özel bir uygulamayı gerçekleştirmek için gereken masrafı neden diğer kat malikleri ödesin, bunu anlamak da mümkün değil.

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Digütürk kullanmadım ama anladığım kadarıyla ortak bir anten var. Çatıdaki Digütürk anteninden herkes faydalanabiliyor ise çatıdaki antende nasıl sorun olabilir?

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Dijitürk Türksat üzerinden yapılan yayınları merkezi sistem üzerinden de kullanıcıya ulaştırabiliyor, ortak anten tesisatını kullanan herkesin dijitürk abonesi olması gerekmiyor sonuçta. ( Bence yöneticinin yüzlük etmesi tanımınızda hata var sanki)
    Yöneticiyle konuşup , eğer merkezi sistemdeki sorun giderilmesi pahalı olacaksa veya yapılamayacaksa,
    bireysel kullanımınız için bir anten kurulumuna izin verilmesini talep edebilirsiniz.

Nerede
    kayseri
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle bazı şeylere açıklık getireyim. Bina 14 katlı, bina çatısında ortak kullanılan 4 adet çanak anten var. 2 adet turksat 2 adet eutelsat olmak üzere. Bu çanaklardan tüm dairelere yayın gidiyor. Benim yayın aldığım ise eutelsat çanak anteni. Bu çanak antende sorun var. Yani müteahhitin bina yapılırken takdırdığı çanak anten bu ve artık yeteri kadar sinyal gönderemiyor 5. kata. Bunu, yetkili servis sinyal seviyesinin düşük olduğunu ölçerek gösterdi. Yöneticinin de zaten sorun olduğuna itirazı yok ama adam sallamıyor işte. Benden başka şikayet olmaması hususuna gelince. Bina 42 daire kimi digitürk, kimi dsmart kimi ise normal yayın izliyor. Herkesin şikayeti olucak diye bir durum yok. Hatta üst katlarda oturanlara sinyal kuvvetli geldiği için sorun olmuyor ben 5. katta oturduğum için sinyal aşağı gittikçe azalıyor olabilir. Olay bu, nihayetinde bugün kendisine yazılı bir dilekçe vereceğim, ne zaman tamir olucağı ve haftalardır neden tamir edilmediği konusunda da yazılı cevap isteyeceğim bakalım nolucak

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    480
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

http://www.barcomshop.com/Line-Ampli...-db_u_126.aspx

Bu adresten hat kuvvetlendiricisi siparişi verebilirsin.Line anfi diye geçer.Kanallarda zayıflama olursa bu aleti takarak düzeltilebiliyor.Kibrit kutusu büyüklüğündedir.Anten hattından gelen kabloyu digitürkten çıkar bu alete tak iki karış uzunluğunda kabloyu kes iki ucuna da F konnektör tak yada televizyon tamircilerine taktırabilirsin.İki ucuna konnektör takılmış kablonun bir ucunu aldığın in line amfiye tak diğer ucunu digitürk aletine tak. En azından denemiş olursun,beklemezsin.

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı drkayzer rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Öncelikle bazı şeylere açıklık getireyim. Bina 14 katlı, bina çatısında ortak kullanılan 4 adet çanak anten var. 2 adet turksat 2 adet eutelsat olmak üzere. Bu çanaklardan tüm dairelere yayın gidiyor. Benim yayın aldığım ise eutelsat çanak anteni. Bu çanak antende sorun var. Yani müteahhitin bina yapılırken takdırdığı çanak anten bu ve artık yeteri kadar sinyal gönderemiyor 5. kata. Bunu, yetkili servis sinyal seviyesinin düşük olduğunu ölçerek gösterdi. Yöneticinin de zaten sorun olduğuna itirazı yok ama adam sallamıyor işte. Benden başka şikayet olmaması hususuna gelince. Bina 42 daire kimi digitürk, kimi dsmart kimi ise normal yayın izliyor. Herkesin şikayeti olucak diye bir durum yok. Hatta üst katlarda oturanlara sinyal kuvvetli geldiği için sorun olmuyor ben 5. katta oturduğum için sinyal aşağı gittikçe azalıyor olabilir. Olay bu, nihayetinde bugün kendisine yazılı bir dilekçe vereceğim, ne zaman tamir olucağı ve haftalardır neden tamir edilmediği konusunda da yazılı cevap isteyeceğim bakalım nolucak
    Çanak antenden uzaklaştıkça sinyal azalır. Bu kablonun uzunluğu ve kalitesi yıpranması vs ile ilgilide bir durum. Çanağın kendisi ile ilgili bir alakasının olduğunu düşünmüyorum.

Sorun bu haliyle yöneticinin yükleneceği bir masrafta değildir. Sizin şahsi olarak karşılamanız gereken bir masraftır. Eğer kat malikleri ile aranızda başka bir anlaşma yok ise.

Yöneticiye 100 tane dahi yazı gönderseniz bunun bir yaptırımı yok. Adam yaptırmıyorum derse yapabilceğiniz bir şey yok. Sn Şahin41 in önerisi makül ve mantıklı bir öneri. Bir servis çağırıp imkan varsa kaliteli yeni bir kablo çektirin kablo bağlantılarını yeniletin ve sinyal arttırıcı ek parça yada parçalar taktırın. Ben olsam apartman kasasından sizin için, bu türde bir masraf yapılmasına izin vermez ve karşı çıkardım. Yüzsüzlük olacak ama düşüncem bu

Nerede
    kayseri
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Çanak antenden uzaklaştıkça sinyal azalır. Bu kablonun uzunluğu ve kalitesi yıpranması vs ile ilgilide bir durum. Çanağın kendisi ile ilgili bir alakasının olduğunu düşünmüyorum.

Sorun bu haliyle yöneticinin yükleneceği bir masrafta değildir. Sizin şahsi olarak karşılamanız gereken bir masraftır. Eğer kat malikleri ile aranızda başka bir anlaşma yok ise.

Yöneticiye 100 tane dahi yazı gönderseniz bunun bir yaptırımı yok. Adam yaptırmıyorum derse yapabilceğiniz bir şey yok. Sn Şahin41 in önerisi makül ve mantıklı bir öneri. Bir servis çağırıp imkan varsa kaliteli yeni bir kablo çektirin kablo bağlantılarını yeniletin ve sinyal arttırıcı ek parça yada parçalar taktırın. Ben olsam apartman kasasından sizin için, bu türde bir masraf yapılmasına izin vermez ve karşı çıkardım. Yüzsüzlük olacak ama düşüncem bu
    Şimdi ben dediğinizi anlamıyorum. Bu çanak anten ortak anten olmasının anlamı tüm apartmana ortak yayın sinyali göndermek değil mi? O zaman üst kattakiler antene yakın diye şanslı alttakiler ise şanssız boşverin onları. Sizdeki mantığı da anlamadım ben!! Ortak antense eğer binadaki tüm dairelere yayın gitmeli. Kullanılan kablo kalitesiz ve zaman içinde vasfını yitirdiyse tekrar tamir edilmeli bunun neresinde hata var onu anlamadım.

Bu arada bi antenci geldi, güçlendirici taktım oldu demiş evdeki sinyali bile ölçmeden! Şimdi 5-6 kanalın daha sinyali gitti daha beter oldu. Tekrar ne zaman gelir acaba? Olmazsa digitürke 85tl verip balkona çanak taktırıcam

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ortak tesis ile ilgili giderler ortak karşılanır. Ortak tesisten dairelere giden şahsi kablolarda sonradan oluşacak ve bu kablolara takılacak özel aparatların giderleride daire sahipleri tarafından karşılanır. ..... kanalından sinyal alamamanızdan dolayı ekstra parça taktırmanız, Kablonuzun yada bağlantınızın eskimesi, ve bunlar için harcanacak para diğer kat maliklerini ilgilendirmez. Tabi aranızda ayrı bir anlaşma yok ise diye ayrıca belirtmiştim.

Herkes çatıdan ortak olarak faydalanma hakkına sahip olsada bu ihtiyaçlarını karşılayacak ortak tesisler var ise ayrıca bir tesis kurmanıza izin verilmeyebilir, yada verilebilir.

Gelen servis ne taktı bilemem ama sinyal yükseltici taktıda olmuyor ise ya kalitesiz bir alet taktı ya bağlantıda problem var, ya kablonuzun iç bakırında bir problem var, yada uydu alıcınızda problem var yada ayar yapılması gerekiyor.

- - - Updated - - -

Ayrıca yukarıdada belirtildiği gibi digütürk paralı bir hizmet ve bu hizmetten herkes yararlanmıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyenin bundan dolayı oluşacak giderleri karşılamasından daha doğal ne var.

Nerede
    kayseri
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ortak tesis ile ilgili giderler ortak karşılanır. Ortak tesisten dairelere giden şahsi kablolarda sonradan oluşacak ve bu kablolara takılacak özel aparatların giderleride daire sahipleri tarafından karşılanır. ..... kanalından sinyal alamamanızdan dolayı ekstra parça taktırmanız, Kablonuzun yada bağlantınızın eskimesi, ve bunlar için harcanacak para diğer kat maliklerini ilgilendirmez. Tabi aranızda ayrı bir anlaşma yok ise diye ayrıca belirtmiştim.

Herkes çatıdan ortak olarak faydalanma hakkına sahip olsada bu ihtiyaçlarını karşılayacak ortak tesisler var ise ayrıca bir tesis kurmanıza izin verilmeyebilir, yada verilebilir.

Gelen servis ne taktı bilemem ama sinyal yükseltici taktıda olmuyor ise ya kalitesiz bir alet taktı ya bağlantıda problem var, ya kablonuzun iç bakırında bir problem var, yada uydu alıcınızda problem var yada ayar yapılması gerekiyor.

- - - Updated - - -

Ayrıca yukarıdada belirtildiği gibi digütürk paralı bir hizmet ve bu hizmetten herkes yararlanmıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyenin bundan dolayı oluşacak giderleri karşılamasından daha doğal ne var.
    Cevabınız için teşekkürler, digitürk servisinin bana gelip söylediği şu; yukarıdan sizin daireye sinyal gelmiyor. Sinyal güçlendirici veya anfi takıcaz. Yönetici pahalı diye kabul etmedi. Kendi getirdiği adamın da yaptığı ortada. Tekrar digitürk çağıracağım ya yukarıdan bana özel şekilde halletsin ya da balkona anten taktıracağım başka şekilde olmayacak

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

digiturk sinyal guclendirici 2015

uydu sinyal yükseltici

http:www.hukuki.netshowthread.php115355-Apartman-yoneticisiyle-basim-dertte

https:www.hukuki.netshowthread.php115355-Apartman-yoneticisiyle-basim-dertte

merkezi uydu sinyal yukseltici

apartmanda digiturk yoksa maliyet nedir

uydu sinyal kuvvetlendirici

Merkezi sistemde sinyal bazen yok bazen var

apartmanda uydu anteni guclendirme

merkezi sistemde digiturk sinyal yok