kesinlikle okumanız yönünde cümleler sarf eden arkadaşlar haklı..okumanın yaşı yoktur anlayışının yanına sevdiğiniz bir mesleğe ya da duruma dönmeniz muhakkak sizin açınızdan daha iyi olacaktır..ayrıca ikinci el avukatlık diploması esprisine de güldüğümü belirteyim
Madem konu babadan açıldı o halde ömrüne bereket her anı tarih kokan babamı örnek göstereyim. Belki yolunda bir çizgi olur.
Benim babam 27 yıl vergi müfettişliği yaparak emekli oldu. 44 yaşında memurken sınava girip aldığı mali müşavirlik belgesiyle şu an şehrimizde parmakla gösterilen mali müşavirlerin arasında. Yaşı 60.
Geçtiğimiz yaz bağımsız denetçilik diye bir meslek dalı açıldığına dair bilgi aldı. 60 yaşından sonra buna başvurup derslerine gidip sınavlarını verip bağımsız denetçilik belgesi aldı. Şu an büroya uğramıyor desek yeridir. Eskiden 6 ayda bir gelen müşavirlik işi, şimdilerde tercih seçeneklerine bıraktı durumu.
Ayrıca şu an kendi fakültemde okuyan 44 yaşında bir abimiz var. 2 yıllık okulu bitirmiş vakti zamanında. Yurtdışına çıkmış ve yıllarca çalışıp emekli olup gelmiş. Geldiğinde de mühendisliğe olan içinde yıllardır tuttuğu hevesini gidermek için girmiş dgs sınavına. Yüzbinlerce 2 yıllık mezununun yapamadığını yapmış. Şu an müthiş bir azim ve kararlılıkla mühendis olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur. Siz, isteklerinizle mesleğinizi doğru orantılı yürütebilirseniz şayet, bu hayat sizin için bir cennet olabilir.
Size kişisel önerim ise şudur ;
Lys sınavına girip hukuk fakültesine yerleşmek ciddi anlamda sağlam bir lise eğitimi üzerine kurulu planlı bir çalışma gerektiriyor. Yaşınız icabı bu plana çabuk adapte olmanız zor görünüyor. Bu ahvalde ; size açıköğretim 2 yıllık adalet programını yazıp dgs sınavı ile hukuk fakültesine geçmenizi öneriyorum ( Hem böylelikle iş hayatından koptuğunuzda hukuk fakültesine adapte olmak için zaman kaybetme ihtimalini ortadan kaldırmış olacaksınız. Yani, adalet bölümünü uzatsanız dahi hukuksal eğitime olan adaptasyon probleminden ötürü, piyasa içinde halen çalışıyor olacağınız için çokta büyük zaman kaybı olmayacak.Aynı durum hukuk fakültesinde olsa büyük bir zaman ve maddi kayıp anlamına gelecektir. ) Bu program esnasında hem piyasadaki işinize devam etmiş hem dgs sınavındaki soruların lys ile arasındaki farkı araştırabilmeniz açısından bir fırsat olabileceğini düşünüyorum. Öyle ki, mat2, edebiyat2 fizik kimya biyoloji coğrafya vs sorulur iken, dgs sınavında sadece mat 1 ve türkçe 1 sınavından sorumlu tutulacaksınız. Lys sınavınızdaki rakipleriniz arasında yeni fen lisesinden mezun canavarlar olacak iken, dgs sınavına girenlerin %95inin meslek lisesi mezunu olduğunu ve eğitimde noksan olduklarını, doğal olarak dgs sınavındaki rakiplerinizi elemenin daha kolay olduğu gerçeğini atlamamalısını. Hem ilk üniversitenizin diplomasındaki ilk sınıfta tüm programlarda alınan mecburi derslerin muafiyetini yaptırabileceksiniz hem adalet programından mezun olduğunuzda hukuk fakültesine iki farklı diplomayla muafiyet deneyebileceksiniz. Böylelikle mezuniyet sürenizin dgs sınavına girdikten sonra 1.5 seneye kadar düşmesi mümkün olabilir ki, bu da bir yaz okuluyla 1 yılda mezun olmanız sonucunu doğurur.
Anlatabildiğimi umuyor azminizden ötürü tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.
Konu ismailozkan01 tarafından (05-01-2014 Saat 15:10:56 ) de değiştirilmiştir.
yaşınız, eğitiminiz ne olursa olsun, hukuksuzluğun kol gezdiği bir ülkede yaşıyor olsak da, insanın temel hukuk bilgilerinden bihaber olmaması gerekli bana göre. mesleğiniz ister tıp doktoru olsun, ister mühendis, ister işletmeci; her alanda karşınıza çıkacak sorunların çözümünde hukuk sizlere gereklidir. yaşınız varsın 30 olsun. okulu 5-6 senede bitirin önemli değil. sanatçı yönünüz baki kalmak suretiyle avukatlık ve hukuki işleri de icra edebilirsiniz. ben de 2.üniversitem olarak okudum. tavsiyemdir...
,
30 yasinda hukuk,
hukuk okumak istiyorum,
30 yasinda hukuk okumak,
30 yaşından sonra üniversite okumak,
29 yasindayim hukuk fakultesi okumak icin cokmu gec kaldim,
33 yasindayim hukuk okumak,
33 yasindan sonra ne universite,
30 yaşından sonra üniversite okunur mu,
30 yasında hukuk okumak,
30 yasindan sonra hukuk,
30 yasinda dgs hukuk okumak,
açıktan hukuk okunur mu,
30unda hukuk okumak,
bu yastan sonra tip okunur mu,
http:www.hukuki.netshowthread.php106899-30-Yasinda-Hukuk-Fakultesine-Girmek,
27 yasinda okumak,
hukuk okuyanların yaş ortalaması,
hukuk okuyanlar genel yaş ortalaması
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku