Selam arkadaşlar,
Malümünüz kanunlar anayasaya aykırı olamıyor,bu bağlamda kanunlara dayanarak gösterilerek çıkarılan yönetmelikler için de aynı husus geçerli oluyor. Fakat her nedense bir düşünürün dediği gibi "Hukuk iktidarın fahişesidir" tespitine de delil olacak ve kanunlara,anayasaya aykırı bir sürü yönetmeliğimiz ve kararlarımız var. (Herhalde fahişesi en çok olan ülke biziz )

Şimdi benim sorum şu:
Bir yönetmelik maddesinin kesinlikle kanunlara ve anayasaya aykırı olduğunu tespit ettim. Oturup aykırı yönetmelik maddesi aradığım da yok. Ödemelerle ilgili beni birinci dereceden ilgilendiren mali bir konu.
Bu yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali veya değiştirilmesi için Danıştay'a dava açacağım ama bir tereddütüm oluştu.
Bu yönetmelik uygulanalı bayağı oluyor. Sorum şu :
1) Dava açacak olursam, "şimdiye kadar aklın nerdeydi" diye sorarlar mı? Yani yönetmelik maddesinin iptali/değiştirilmesi ile ilgili dava açılmasının bir süresi var mıdır?
2) Böyle bir anlayış varsa (süresi geçmişse) bir dilekçe ile bağlı bulunduğum birim amirliğine hukuka aykırı olduğunu düşündüğüm olayla ilgili bir dava açma süresi oluşturmak istesem, amirliğin bu maddeyi değiştirme/iptal yetkisi olmadığına göre; hukuksuz olan işlemin tarafıma iadesi için mi başvuru yapmalıyım? (Tabi bu durumda ilgili madde gerekçe gösterilerek reddedilecektir. Bu aşamada ne yapılmalıdır) -2. durum 1. durumda bir süre sıkıntısı yoksa zaten gerek kalmayan bir durum oluyor.
Yardımcı olursanız sevinirim. Çünkü bu yönetmeliğin değişeceği ve benim düşündüğüm şekle dönüştürüleceği haberlerini okudum. Değişmeden dava eder kazanırsam iyi para alacağım....
Teşekkür ediyorum.

- - - Updated - - -

"iyi para almam" sizi ilgilendirmeyebilir ama "iyi para alacak olmam" şimdiye kadar tarafıma yapılan mağduriyetin birikmişliği anlamına gelir...