tabi ki yasa keyfiyete göre çıkarılmıyor.Ama 3 yıllık ayrılığa dayalı davalarda yani bu çift zaten mahkemede 3 yıl hiç görüşmediklerini ispatlamışlarsa haliyle bebek te olmammıştır.Bu nedenle mantıkısz buldum.
iddet süresi konusu ilgimi çekti , ben öğrenmek için sormuştum +yıllardır boşanmaya çalışna biri olarak ta yeniden evlenmeyi düşünmüyorum..teşekkürlerr
Küçük bir kasabada yaşıyorum ve tek bir devlet hastanesi var.Devlet hastanesinden hamile olmadığıma dair raporu alıp mahkemeye iddet süresi iptali için dilekçe versem daha hızlı sonuçlanır mı?Yoksa hakimin mi sevk etmesi gerekiyor.Çalıştığım için 2 gün izin alamayacağımdan 1 günde bu işleri halletmem lazım.
Küçük bir kasabada yaşıyorum ve tek bir devlet hastanesi var.Devlet hastanesinden hamile olmadığıma dair raporu alıp mahkemeye iddet süresi iptali için dilekçe versem daha hızlı sonuçlanır mı?Yoksa hakimin mi sevk etmesi gerekiyor.Çalıştığım için 2 gün izin alamayacağımdan 1 günde bu işleri halletmem lazım.
Bilgi verebilir misiniz?
………… AİLE MAHKEMESİ’NE
DAVACI :
DAVALI : Hasımsız
KONUSU : İddet Müddetinin Kaldırılması
OLAYLAR : 1-………… Aile Mahkemesi’nin ………… tarih, ………… Esas, ………… Karar ve ………… kesinleşme tarihli ilamı ile boşandım.
2-Yeniden evlenmek istediğimden hamile olmadığımın tespiti ile iddet süresinin kısaltılması ve kaldırılması için sayın hakimliğinize müracaat zorunluluğu hasıl olmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : Medeni Kanun md.95/2 vs. ve ilgili hükümler
DELİLLER : İlgili karar sureti, nüfus kaydı, hastaneden alınacak hamile olmadığına dair rapor ve her türlü yasal delil
SONUÇ VE TALEP : Yukarıda kısaca arz ve izah ettiğim nedenlerle, iddet müddetinin kısaltılması, kaldırılması ile evlenmem için karar verilmesini arz ve talep ederim. TARİH Davacı
Bana yukarıda verilen cevaba istinaden tam 2 günümü hastanede geçirdim ve sonuç alamadım.Çünkü yukarıda bana verilen bilgi tamamen yanlış,lütfen sizde buna aldanıp ilk önce hastaneye gidip rapor istemeyin.
Devlet hastanelerinde siz elinizde savcılıktan veya aile mahkemesinden bir kağıtla gitmedikçe gebelikle ilgili bir rapor alınmıyor.(gebelik olup olmadığına dair bile çıktı vermiyorlar sadece laboratuar sonuçlarını veriyorlar)ve sizden mahkemeden kağıt getirmenizi istiyorlar.
Elimde rapor olsa dahi savcı bunu kabul etmeyeceğini,aile mahkemesine dava açtıktan sonra alınan raporun geçerli olacağını savundu.
Bnede boşuboşuna 1 günü kan tahlili,ultrasonla bir günüde sonuç almakla hastanede geçirdim.
Lütfen forum üyelerine yanlış bilgilendirme yapıp zamanını çalmayın!
Bilginin neresi yanlış; size örneği verilen dilekçenin alt kısmında yazana dikkat ediniz lütfen;
2-Yeniden evlenmek istediğimden hamile olmadığımın tespiti ile iddet süresinin kısaltılması ve kaldırılması için say ın hakimliğinize müracaat zorunluluğu has ıl olmuştur.
DELİLLER : İlgili karar sureti, nüfus kaydı, hastaneden alınacak hamile olmadığına dair rapor ve her türlü yasal delil..
Önce mahkemeye başvuracaksınız, ne yazılmış dilekçede "hamile olmadığımın tespiti ..... için sayın mahkemenize başvurmak hasıl olmuştur..." mahkeme sizi hastahaneye sevk edecek, rapor mahkemeye sunulacak,
sizin keyfiyen hastahaneden aldığınız değil, mahkemenin talebi ile alınacak hamile olunmadığına dair rapor deniliyor..
Siz okuduğunuzu anlamaktan acizseniz yazan ne yapsın..
Her kadın gibi verdiğin bilgiyi okuyup kendi yazdığı iletiye uymuş yani bildiğini yapmış sonuç gene şikayet Cem Yılmaz'ın espirisi işte geldik gidiyoruz şu kadınları anlamadık
bişi sormak istiyorum eşimle anlaşmalı olarak boşanma kararı aldık önümüzdeki 2 gün içinde dava açıcaz ve her sekilde bu evlilik son bulucak dava sonrasında yine de 300 gün bekleme şartı var mı sonucta anlasmalı bosanıyoruz ayrıca biraz ayıp olucak ama gebelik gibi bi durum asla söz konusu bile olamaz aynı evde 3 yıldır ayrı hayatlar yasıyoruz sonucta hersey bitti yeniden bi hayat kurmak istiyoruz illa iddet süresini kaldırma talebinde bulunmalı mıyım
bişi sormak istiyorum eşimle anlaşmalı olarak boşanma kararı aldık önümüzdeki 2 gün içinde dava açıcaz ve her sekilde bu evlilik son bulucak dava sonrasında yine de 300 gün bekleme şartı var mı sonucta anlasmalı bosanıyoruz ayrıca biraz ayıp olucak ama gebelik gibi bi durum asla söz konusu bile olamaz aynı evde 3 yıldır ayrı hayatlar yasıyoruz sonucta hersey bitti yeniden bi hayat kurmak istiyoruz illa iddet süresini kaldırma talebinde bulunmalı mıyım
Henüz boşanmamışken, iddet süresinin dedine düşüp, bir de "yeniden bir hayat kurmak istiyoruz" ifadesi evlilik birliğinin asıl bitiş sebebinin farklı olduğu düşüncesine sebep oluyor insanda.
Dilerseniz şöyle yapın; boşanma davası dilekçenize aynı mahkemeden iddet süresinin kaldırılması ile ilgili karar verilmesi talebinizi de ekleyin.
Merhaba;
Ocak ayından bu yana nişanlıyım nişanlım sadece resmi olarak imza üzerine evlilik geçirmiş adli tıptan karşı taraf ile ilişkiye girmediğine dair raporunu almış mahkeme geçen sene 11. ayda bitti yalnız karşı tarafın avukatı tazminat ve nafaka olduğu için temyiz etmiş o yüzden halen bitmiş görünmüyor temyizden dosya onanmış olarak döndü adli tatile takıldı Eylül ayının 15'ini bekliyoruz karar düzeltme olacak mı diye eğer karar düzelmeye göndermezlerse adli tıptan alınan o rapor ile 300 günü beklemeden benimle evlilik gerçekleştirebilir mi yoksa iddeti müddet davası mı açmak durumundayız davayı kesinleşmiş kararı aldıktan hemen sonra nüfusta işlemler yapıldığında hemen açabilirmiyiz ikamet başka yer görünüyor İstanbuldan bu davayı açabilir mi? saygılar...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Emlakçı dolandırıcılığı
22-06-2025, 11:35:41 in Gayrimenkul Hukuku