Kusura bakmayın bır aracla ilgili vekaletle arac sattım. ayrıntılara pek gırmıcem ama vekaletle arac satıldıgında hapse kadar gittiğini bir suç oldugunu öğrenmiş oldum.
mahkeme bana aslı sulh ceza mahkemesı yanı 15 ay hapıs 12000 tl para cezası verdı. ev adresım oladıgından mahkeme acıldıgında teblıg alamamısım ve 3 cu mahkemeden sonra yakalama kararı cıkarılmıs tatılde antalyada otelden alındım ve ıfademe basvuruldu. sonra avukat tutup mahkememe katıldım fakat hakım tum kararlarında bu yakalama kararını goz onunde bulundurarak cezayı gerı bırakma da dahıl lehımde hıcbır karar vermemıs. daha once bır kavgadan bıle karaola gıtmemıs bırı olarak bu cezayı uygun gordu. suan dosyam yargıtayda ıncelemeye alınmıs ve burdan yola cıkarak benım ogrenmek ıstedıklerım.
1. yargıtay dosyamı ıptal edebılırmı ederse ne gıbı bırdevamı olur?
2. olduya onandı ne yapabılırım devamında tekrar işe yarıcak bır ıtırazım olabılır mı?
3. sonunda onanır ve hapıs yatarmıyım. yatar ısem nekadar yatarım veya az bır surede olsa bundan kurtulma sansım varmıdır. bu nedir?
bu sorularıma bır yanıt verebılırsenız sevınırım.
not: bu arada avukatımdan bılgı aldım. ama buradakı kısılerınde bılgısıne ıhtıyacım var ıcım cok rahatsız. hersey ıcın sımdıden tesekkurler.