ben askere nisan 2004 de gitmem gerekirken nisan 2005 te gittim, tam bir
sene bakaya kaldım ve sonunda askerlik şubesine gidip askerlik işlemlerimi
yaptırıp 303. kısadönem olarak askerliğimi bitirdim, askerliğimin bitimine 1
ay kala idari işlere hakkımda gebze deki deniz komutanlığından bir yazı
gelmiş, "sanığın, kanunen geçerli bir mazereti bulunmadığı halde 3 aydan
fazla bakaya kalma suçu işlemiş olduğu ve cezalandırılması..." tarzında bir
ifade içeriyordu. ifademin alınması için şırnak asliye mahkesine
gönderdiklerinde ben 7 günlük itiraz hakkımı kullanmak istiyorum dedim
yalnız, 7 gün sonra gittiğimde benim kağıtları bulamadılar ve ben de 3 gün
sonra teskere aldım.
sorum şu, benim hapis yatma olasılığım nedir?
bildiğim kadarıyla zaten hapis cezası çıkacak hakkımda ama dileğim para
cezasına dönüşmesi. 3 aydan fazla bakaya kaldığım için hapis cezasını paraya
cevirmeme olasılığı varmıdır?
konuyu avukat arkadaşlarıma hatta birlikteki kendi devrem "hakim" bir
arkadaşa sordum hepsi de para cezasına dönüşür dedi ama tahmini bilgilerle.
konu hakkında daha net bir bilgiye ihtayacım var. bilenlerden acil yardım
bekliyorum
5329 sayılı yasadan dolayı paraya çevrilemez ve ertelenemz. ancak bu yasa anayasaya aykırı bunu ben değil yasa koyucu 5237 sayılı TCK'nın 5. inci madde gerekcesinde söylüyor. O yüzden size verilecekn ceza ile ilgili olarak eğer paraya çevrilmez ve ceza ertelenmez ise anayasa mahkemesine gitmenizi tavsiye ederim.
eywah ki ne eywah ((
öncelikle ellerinize ve bilginize sağlık diyim.
peki süreç nasıl işliyor, beni gıyabımda yargılayıp hapis kararı veremezler sanırım.
peki mahkemeye çıktım diyelim ve hapis kararı çıktı, bunun üst mahkemesi vs. var mı, beni direk mahkeme salonundan alıp hapse mi götürürler, eğer götürürlerse askeri cezaevimi yoksa normal cezaevimi, askerliğim biteli 4-5 ay oluyor.
benim mazeretim özellikle maddiyata ve ailevi meselelere dayalı piskolojik sorunlar idi ama hiç bir raporum yok. bunu şahitlerle belgelemek yeterli olur mu yada şahitlerin ifadeleri kabul edildi diyelim psikolojik sorunlar geçerli mazeret olarak kabul edilebilir mi?
askerlik sonrası asıl mahkemeden şu ana kadar bana bi yazı gelmedi, bana ne yapmamı önerirsiniz, konuyla ilgili yani askeri cezalarla ilgili deneyimli avukat tavsiye edebilirmisiniz? kusura bakmayın çok soru sordum ama şu an bunları yazarken bile ellerim titriyor, çünkü benim onsuz yapamayacağım en önemli şeylerin başında özgürlük geliyor...
son olarak şunu öğrenmek istiyorum,
ben kısa dönem olarak yaptım askerliğimi, benim yararlandığım bu hakkı bu suç yüzünden elimden alıp 9 ay daha askerlik yapma durumum varmı?
1-"Kanun koyucu 5'inci maddenin gerekçesinde, "Özel ceza kanunlarında ve ceza içeren kanunlarda suç tanımlarına yer verilmesinin yanı sıra, çoğu zaman örneğin teşebbüs, iştirak ve içtima gibi konularda da bu Kanunda benimsenen ilkelerle çelişen hükümlere yer verilmektedir. Böylece, ceza kanununda benimsenen genel kurallara aykırı uygulamaların yolu açılmakta ve temel ilkeler dolanılmaktadır. Tüm bu sakıncaların önüne geçebilmek bakımından, ayrıca hukuk uygulamasında birliği sağlamak ve hukuk güvenliğini sağlamak için; diğer kanunlarda sadece özel suç tanımlarına yer verilmesi ve bu suçlarla ilgili yaptırımların belirlenmesi ile yetinilmelidir. Buna karşılık, suç ve yaptırımlarla ilgili olarak bu kanunda belirlenen genel ilkelerin, özel kanunlarda tanımlanan suçlar açısından da uygulanmasının temin edilmesi gerekmektedir. Aksi yöndeki düzenlemelerin hukuk devleti ve eşitlik ilkelerine aykırılık oluşturması nedeniyle Hükümet tasarısındaki madde metni değiştirilmiştir" diyor. anyasaya aykırılığı yasa koyucu açıkça belirtmiş.
2-askerliğiniz bittiği için artık bu sizin için kazanılmış haktır. o yüzden sizi tekrar askerliğe alamazlar ancak bakayadan hapis cezası alırsınız.
3-artık sivil olduğunuz için sivil hapishanede yatarsınız.
4-anayasaya aykırılık talebinde bulunmanız için avukat tutmanız gerekir. mutlaka anyasaya aykırılık talebinde bulunun ancak mahkeme ne karar verir bilemem. yasa koyucunun tck yasa gerekçesinde yazması anayasaya aykırılık iddiası için bulunmaz bir delil ama yinede mahkemenin kararı belli olmaz. tabi anayasaya aykırılı diğer yasal düzenlemelerlede desteklemek gerekir.
5-avukat tavsiye etmemiz bu forumun kurallarıyla çelişir.
6-hakkınızda mahkeme kesinleşmeden hapse atamazlar. mahkemenin kesinleşmesi gerekir.
7-psikolojik rahatsızlığınız olması mazaret değil bakaya kaldığınız süre içinde askeri hastaneye gitmiş olmanız gerekirdi şahit bulsanız bile etkili olacağını sanmam.
8-anyasaya aykırılık ile ilgili gelişme olursa burada yayınlarsanız memnun olurum mahkemenin vereceği kararı bende merak ediyorm.
Omer Bey çok teşekkürler
bugün mahkemein görüldü gölcük deniz k.lığını aradım. işin ilginci bu iletiyi yazdığım gün yani dün mahkemem varmış ve bana ulaşamamışlar, yarın 3.kolorduya gideceğim, oraya yazı gönderilmiş çünkü.
internette konuyu biraz araştırdım böyle bir olay başına gelen varmı diye bir iki yere baktım, sordum. pek çok mahkeme kararında para cezası verildiğini gördüm. aynı şekilde 303. ksd olarak askeri gitmesi gereken kişi 305. ksd olarak askere gittiği için 1 000 ytl para cezasına çarptırıldığın söyleyen birisi de çıktı. buradaki "askeri hapis cezaları, paraya cevrilmez" ibaresi bu yüzden bana biraz tuhaf geldi ama bilgilerinize saygım sonsuz. ben sadece bu çelişkiyi öğrenmek istedim.
5329 sayılı kanun aşağıda, paraya çevrilme sadece subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ve Millî Savunma Bakanlığı ile Türk Silâhlı Kuvvetleri kadro ve kuruluşunda çalışan sivil personel hakkındadır. paraya çevrildiğini nereden çıkardınız açıkçası anlamadım. ama yasal dayanağının ne olduğunu burada yazarsanız memnun olurum.
MADDE 1.- 22.5.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununa aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.
EK MADDE 8.- 26.9.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun genel hükümleri bu Kanunda yer verilen suçlar hakkında da uygulanır. Ancak, bu Kanunun fer'î askerî cezalara ve cezaların ertelenmesine ilişkin hükümleri ile zamanaşımına ilişkin 49 uncu maddesinin (A) bendi hükümleri saklıdır.
Sırf askerî suçlar ile bu Kanunun Üçüncü Babının Dördüncü Faslında yazılı suçlar hakkında, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar ile ön ödeme hükümleri uygulanmaz.
Kamu görevinin üstlenilmesinden yoksun bırakılma veya bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına dair güvenlik tedbirleri, Türk Silâhlı Kuvvetleri mensupları hakkında, öngörülen süre kadar açığa çıkarılma şeklinde uygulanır. Yedek subaylar ile erbaş ve erler hakkında bu tedbirin uygulanması, askerlik hizmetlerinin tamamlanmasından sonra yerine getirilir.
Yedek subaylar hariç olmak üzere subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ve Millî Savunma Bakanlığı ile Türk Silâhlı Kuvvetleri kadro ve kuruluşunda çalışan sivil personel hakkında, askerî ve adliye mahkemelerince verilen kısa süreli hapis cezaları Türk Ceza Kanununun 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (d) bentlerinde yazılı olanlar dışındaki seçenek yaptırımlara çevrilemez.
EK MADDE 9.- Bu Kanunda alt sınırı belirtilmeyen ağır hapis cezalarının alt sınırları "bir sene" olarak uygulanır.
MADDE 2.- 16.6.1964 tarihli ve 477 sayılı Disiplin Mahkemeleri Kuruluşu, Yargılama Usulü ve Disiplin Suç ve Cezaları Hakkındaki Kanunun 63 üncü maddesinin başlığı "Askerî Ceza Kanunu, Askerî Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu, Türk Ceza Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun uygulanması:" şeklinde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
Bu Kanunda açıkça belirtilmediği sürece, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun Birinci Kitap Üçüncü Kısım Birinci Bölüm hükümleri ve zamanaşımı süresine ilişkin hükümleri ile 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun hükümleri, disiplin suç ve cezaları hakkında uygulanmaz.
MADDE 3.- Bu Kanun 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4.- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
erol bey merhabalar,
yazdığınız maddelerden hiç bir sonuç çıkaramadım malesef, bir önceki mesajımda bir forum adresi verdim, oradaki mesajı okudunuz mu? yani bu arkadaş yalan mı söylüyor? inanın kafam karıştı. pazartesi ifade vermek için 3. kolorduya gidiyorum, yanımda avukat bulundurmalımıyım sizce, ifade olarak askerlik şubesine gittiğimde verdiğim ama geçersiz mazeret olarak değerlendirilen ifademin aynısını tekrarlayacağım, çünkü gerçek mazeretlerim onlardı... bu konuda ne düşünüyorsunuz?
şu ana kadar verdiğiniz bilgilerden ötürü de çok teşekkür ederim. mahkeme ne zaman olur bilmem ama mahkeme sonucunu size bildiririm.
Merhaba, 5806 sayılı Af Kanunu için 25 Aralık'ta başvuruda bulundum ve kanunda aşağıdaki gibi bir madde (12. madde) olduğundan aralık celbinde sevke...
martta sevk olmam gerekiyordu bende öğretmen olduğum için askerliğimin ağustos ayına ertelenmesi için ek-a belgesini şubeme yolladım ama ulaşmamış bu...
Aralık 2005 celbinde sevke tabii idim. M.E.B' de öğretmen olarak çalışmaktayım. M.S.B'dan bize bir yazı geldi. Yazıda öğretmen asker alımının sadece...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku