+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.

Konu: Alkollü araç kullanımı hakkında

Alkollü araç kullanımı hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Oct 2013
    Nerede
    bursa
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Alkollü araç kullanımı hakkında

    Merhabalar...

    Yaklaşık 2 ay önce kardeşim alkol muayenesinde 1.37 ile ekipler tarafından yakalanmış bulunmaktadır, ehliyetine 6 ay el konuldu ve gerekli para cezasını ödedikten sonra ilgili makam tarafından elimize mektup gönderildi. Mektupta yazanlara göre aracı idare edemeyecek durumda ve ters yöne girmiş olduğu belirtilmekte bu sebepten dolayı duruşmaya çağrılmakta mektup elimize geçer geçmez en yakın karakola gidip konu hakkında bilgi almak istedim ve bana söylenen hakim karşısında pişman olduğunu söylemesi ve üzgün olması yönünde davranması durumunda hapislik bir ceza almayacağı ama para cezası olup olmayacağı hakime kalmış bir durum olacak şeklinde belirtildi. Bu akşam tv haberlerinde bir haber dikkatimi çekti 0.85 promille 2 yıla kadar hapis cezası başlığı altında. benim sorum acaba bu durumun sonucu ne olur ne yapmak gerekir kendimde öğrenciyim 23 yaşındayım ve ömrümüz boyunca mahkeme veya karakolla hiç bir ilişkimiz olmadığı için ne yol yordam biliyorum nede ne yapmam gerektiğini sizin nacizade affınıza sığınarak beni bu konuda aydınlatmanızı rica ediyorum. Kardeşim daha önce hiç bir şekilde hiç bir olaya karışmamış ve sicili temiz bir öğrencidir o da yaptığının yanlış oldunun farkında ve bu olaydan çok pişmanlık duymakta. Değerli vaktinizi ayırıp cevabınızı dört gözle bekliyorum iyi akşamlar herkese iyi çalışmalar dilerim..



    Hukuki NET Güncel Haber

    Alkollü araç kullanımı hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Alkollü araç kullanımı hakkında konulu hukuk haber
    Konu hanman tarafından (18-10-2013 Saat 20:53:33 ) de değiştirilmiştir.

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Oct 2013
    Nerede
    bursa
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: İyi akşamlar alkollü araç kullanımı hakkında yardımınıza ihtiyacım var bilgilendirir misiniz..

    yardımcı olucak kimse yok mu ?

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Mar 2013
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: İyi akşamlar alkollü araç kullanımı hakkında yardımınıza ihtiyacım var bilgilendirir misiniz..

    Tokat'ta bir sürücü hafif maddi hasarlı kazaya yol açtı. "0.85p romil alkollü" raporu için mahkeme "Kazaya etkisi yok" kanısıyla beraata hükmetti. Yargıtay "Yasal sınır aşıldı" diyerek hapis istedi.

    Sabah'tan Ersan Atar'ın haberine göre, Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 0.85 promil alkolle kaza yapan sürücü için "Kazada alkolün etkisi yok, alkol almayan kişiler de kaza yapabilir" diyen mahkeme kararını, "Yasal sınır olan 0.50 promilin üzerinde alkol alınarak araç kullanılıyorsa hapis cezası vermek için gerekli koşul oluşmuştur" diyerek bozdu. Tokat'ta, 2008'de meydana gelen hafif maddi hasarlı kazada, Rufai Y., önündeki araca çarptı. Rufai Y. kendiliğinden polise giderek durumu anlattı. Sürücüye, Tokat Devlet Hastanesi'nden verilen raporda 0.85 promil alkol tespit edildi.

    "ALKOL ALMAYAN DA BU KAZA YAPILIR"

    Rufai Y.'ye TCK'nın 179'uncu maddesinde tanımlanan "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davaya bakan Tokat 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi, "kazada alkolün etkisi yoktur" diye rapor tutan tutanakta imzası olan polisleri dinledi. Polis memurları, kazanın herhangi bir kişinin yapabileceği basit bir kaza olduğunu, herkesin benzer kazaya karışabileceğini anlattı. Mahkeme, bu anlatım ve tutanaklara dayanarak beraat kararı verdi, gerekçesinde de şöyle dedi: "Sadece alkol alanlar değil, trafiğe uyuşturucu yahut alkol almaksızın çıkan kişilerin de trafik kazasına yol açtığı umumun malumudur. Yasa koyucu, alkolün etkisiyle araç kullanamayacak durumda olanların cezalandırılmasını amaçlamıştır. Tutanakta imzası olan polisler, sanığın alkollü olmakla birlikte araç kullanabilecek durumda olduğunu beyan etmiştir."

    KURULUN KARARI BELİRLEYİCİ

    Kararın temyiz incelemesini, önceki kararlarında "Sadece promil değerine bakarak hapis cezası kararı vermek doğru olmaz. Alınan alkolün o kişi üzerindeki etkisi bilirkişi raporları ve tanık anlatımlarıyla belirlenmelidir. 0.50 promilin üzerindeki alkol oranı idari para cezası (trafik cezası) nedeni olabilir ama doğrudan hapis cezası nedeni olamaz" görüşünü savunan Yargıtay 2'nci Ceza Dairesi yaptı. Daire, sanığın yasal sınır olan 0.50 promilin üzerinde, 0.85 promil alkol aldığını hatırlattıktan sonra, "Sanığın eyleminde alkolün etkisiyle trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçunun unsurları oluşmuştur. Mahkûmiyet kararı verilmesi gerekir" dedi. Tokat Sulh Ceza Mahkemesi ilk kararında direnince dosya bu kez Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na geldi. Genel Kurul, davanın açılmasının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra geçen haftaki oturumunda davayı sonuçlandırdı. Genel Kurul, Yargıtay 2'nci Ceza Dairesi'nin yorumunu doğru bularak Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararını bozdu. Ceza Genel Kurulu'nun, yerel mahkemelerin "direnmesi" üzerine verdiği kararlar kesin ve bağlayıcı nitelik taşıyor. Bu nedenle sanık Rufai Y.'ye 0.50 promilin üzerinde alkollüyken araç kullandığı gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Ceza miktarını Tokat 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi belirleyecek.

    1 PROMİL ALKOL: 2 DUBLE RAKI

    Yapılan araştırmalar ve uygulamadaki tespitler; kişisel durumlara göre değişmekle birlikte 40 yaşındaki ortalama kilodaki bir erkekte 1 promil (100 mililitre kanda 100 miligram alkol) alkole, 2 duble rakı, 4 bira veya 4 kadeh şarapla ulaşılabildiğini gösteriyor. 40 yaş ve ortalama kilodaki bir kadında ise sınır, 1.5 duble rakı, 3 bira veya 3 kadeh şarap.



    Hapis kararı dediği 2 yıla kadar olanlar para cezasına çevriliyor. Büyük ihtimallede sizinde öyle olur. Ayrıyetten ilk yakalanması olmuş ve baya yüksek promil çıkmış. Tavsiyem ifadenizi verin. Savcının iddianame hazırlamasını bekleyin. İtiraz etmeniz pek bişi değiştirmez sadece yasal olarak itiraz hakkımı kullandım diyebilirsiniz savunmanızda. Karar size ait.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Oct 2013
    Nerede
    bursa
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: İyi akşamlar alkollü araç kullanımı hakkında yardımınıza ihtiyacım var bilgilendirir misiniz..

    haklısınız çok yüksek ama bazen siz abisi olarak ne kadar uyarsanız da yapıyorlar yapıcaklarını günlerdir uyuyamıyacak kadar pişman ama faydası yok.. Bahsettiniz haberi dün gece televizyonda gördükten sonra daha çok bi teleş sardı beni fakat yukarıda da yazdığınız gibi o olayda maddi hasar oluşan bir kaza meydana gelmiş bizim durumumuzda herhangi bir kaza meydana gelmedi ve uzun bir araç sürüşünde yakalanmadı araca binip maximum 100 metre gitmiştir tabi bunlar karar değiştirici unsurlarmı bilmiyorum ama pazartesi bi avukatla görüşmeye gidicem o güne kadar burda az çok bilgi sahibi olmaya çalışıyorum ve bu tarz ceza işlerine hangi katagorideki avukatlar bakıyor sonuçta her avukatın uzmanlık alanı vardır tahminimce şimdiden teşekkürler...

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Oct 2013
    Nerede
    Kahramanmaraş
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: İyi akşamlar alkollü araç kullanımı hakkında yardımınıza ihtiyacım var bilgilendirir misiniz..

    Sayın HANMAN son durum hakkında güncel bilgi verebilir misiniz ?
    Mahkeme oldu mu ?
    Olduysa ne gibi bir cezai yaptırım uygulandı.
    Sormamın nedeni Nasrettin Hoca misali; -Bana damdan düşen getirin. fıkrası gibi.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

alkollu arac kullanmaya kaza yok hakim ne ceza veriyor

1 promil üstü yakalanma

alkollü arac kullanma ve yararlanma dan dolayi verilen ceza

alkol cezalarından dolayı verılen mahkeme kararları

alkollü araç kullanma mahkeme cezası

alkollü araç kazaları cezaları

alkollü araç kullanma ve mahkeme savunmasi

alkollü araç kullandım pişmanlık yasası

alkol temyiz dilekce www.hukuki.net

alkol kullanma ile ilgili savunma ornegi

alkollu arac kullanimindan dolayi verilen hapis cezalarina itiraz nereler yapilir site:www.hukuki.net

alkollü araç kullanma mahkeme kararları 2014

alkollü araç kullanma mahkeme kararları 2013

alkollü araç kullanma yargıtay kararı bozdu

alkollü arac tutanağı

alkollü araç kullanma hapis cezaları hukuk

trafik cezası pişmanlık dilekçesi

alkollü araç kullanma temyiz

alkolü kavgaya karismanin cezası

alkolden mahkemeye cikanlar 2014

sayın avukat alkollü araç kullan www.hukuki.net

alkollü araç kullanma cezası 2014 mahkeme www.hukuki.net

alkollu arac dilekcisi pismanlik

Forum

Benzer Konular :

  1. Alkollü araç kullanımı yeni yasa hakkında
    1 gün önce 1 promilin üzerinde alkollü olarak çevirmeye takıldım.Çok çok pişmanım nasıl böyle birşey yaptım bende bilmiyorum ama gençlik işte bir...
    Yazan: mehmetuzunoglu Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 03-02-2015, 04:06:46
  2. hagb sonrası alkollü araç kullanımı
    herkese iyi geceler. bir sorum olacaktı sizlere 2009 esas tarihli ( suçu işlediğim sene 2006 18 yaşımdan küçüktüm) ama dava esas tarihi 2009...
    Yazan: astalawista Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 31-12-2014, 00:16:13
  3. Alkollü araç kullanımı cezasına itiraz hakkında
    Merhabalar, Dün gece başımdan geçen bir olay vesilesiyle, değerli görüşlerinize başvurmak için aranıza katılmış bulunuyorum. 29.03.2014 gece...
    Yazan: ilkerrrr Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 4
    Son İleti: 29-03-2014, 16:03:12
  4. Alkollü araç kullanımı ve yanlış kaza tespit tutanağı hakkında
    Merhaba arkadaşlar içinden çıkamadığım bir konu hakkında yardımcı olmanızı istiyorum 02.02.2014 tarihinde Antalya ilinde 20:00-20:10 aralarında...
    Yazan: Ozcan_frt Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 04-02-2014, 22:31:50
  5. Alkollü araç kullanımı ve Azmettirme
    Bu suçlar yüz kızartıcı suçlar kavramına giriyor mu? 1 seneden fazla hapis cezası ile hükümlülük hali,cümlesi 1 senelik alınmış cezayı kapsıyor...
    Yazan: tiamat Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 06-12-2009, 17:56:58

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.