2011 yıllarında iyi bir durumdayken fena şekilde dolandırıldım, şu an mahkemelerde hakkımı arıyorum, benim en büyük sorunum ise beni dolandıran kişinin kredi kartlarımıda kullanması, şu an giden parama değil ödeyemediğim kredi kartlarına yanıyorum, hakkımda 5 tane banka icra takibi başlattı bunlardan sadece 1 tanesine gücüm yettiği için tahahüt verdim ve düzenli olarak ödüyorm ama geride kalan 4 banka hakkımda icra takibi başlattı, 2011 yılından sonra maddi durumum git gide kötüleştiği için eşim ve 2 çocuğumla beraber ailemin yanına yerleşmek zorunda kaldım bu dönemdede bu 4 bankanın tebligatı anne ve babamın yanında kaldığım adrese tebligat gönderildi, diğer davama bakan avukatlarıma sorduğumda, icranın anne ve babamın yanında kaldığım adrese yapılacağını, yeni kanuna göre gerekli gereksiz diye eşya haczinin yapılacağını ama mal götüremeyeceklerini söylediler, ama genede ben gogoleden araştırdım karşıma bir çok bilgi çıkıyor ne kadar doğru veya yanlış bilemiyorum 70-100 bin tl arası mahkemede alacak davam var buna karşılık 30 bin lira kadar kredi kartı borcum var alacağıma hak kazandığım an tümünü kapatacağım fakat bu durumda inanın çaresiz kaldım babam düzenli ialaçlar kullanan kalp hastası, annem ona keza düzenli ilaç kullanan yüksek tansiyon ve şeker hastası onlara bişi olacak diye son 2 haftadır sabahlara kadar uyuyamıyorum.. sizden özür dileyerek bir kaç sor sormak istiyorum;
1: anne ve babamın yaşadığı ama mecburiyetten ailemle kaldığımız tüm faturaların ve eşyaların anne ve babamın olduğu bu eve icra gelirmi, gelse bile bu eşyalara haciz işlemi uygulayabilirlermi ?
2: icra yapılıyorsa eğer babam yapılan bu icraya itiraz edebilirmi ?
3: normalde babamların evinde tek bir televiyon vardı 87 ekran tüplü bir televizyon, ama babam aşırı derecede kanal değiştiren biri olduğu için sürekli tartışma çıkıyordu oda başka bir odaya plazma tv aldı onu izliyor annemde 87 ekranı, sonra ben eve yerleşince benim 55 ekran televizyonum var, onuda çocuklar izlesin diye başka bir odaya kuruverdim, yanlış anlaşılma olmasın bu konuda evdeki bu televizyonlar hariç çift eşya yok bulaşık makinası fırın buzdolabı çamaşır makinası var ama onlarda babamların, faturalarıda babamın üstüne, evde sadece benim olan kullandığım bir bilgisayar, vitrin yatak odası takımım, şimdi gelen icra memurları pata küte ne varsa haciz işlemimi yapacak yoksa bahsettiğim eşyaların benim olmadığını ispatlamam gerekiyormu ?
4: şimdi x bankası geldi haciz yaptı diyelim, diğer bankalarda haciz yapmaya gelirmi ? gelirse aynı eşyalaramı haciz yapıyor ?
5: ziynet eşyamız paramız yok ama haciz memurları yatak odamıza girip eşyalarımızı karıştırırmı ? bişi bulacaklarından değilde özel eşyalarımın karıştırılması hoşuma gitmiyor bunun kimsenin hoşuna gideceğinide sanmam
6: birde en çok kızdığım bir nokta var ne kadar borçlunun kızmaya hakkı olmasada, bu bankaların bu denli saçma sapan uygulamalar yapmasına sinir oluyorum, benim durumum çok çok iyiyken adamlar benim işyerim var diye vergi levham iç açıcı diye borç veriyor, evdeki eşyama güvenip vermiyor bunu, bu durumda yapılan hacize kızıyorum, olaya birde farklı bir boyuttan bakacak olursak, beni dolandıran kişiyle biz ortak bir işyeri açtık, şu an elektirik su faturaları dahi o işyerinin benim üstüme ayrıca o işyerindeki eşyaların çoğunun faturasıda benim üstüme, tüm banka hesaplarımın adresi işyerini gösteriyor icra memurlarıda haliyle ilk o işyerine gidiyor, işyerine sorduklarında benim orayla bir alakam olmadığını söyledikleri için oradan ayrılıyorlar, bu durumda o işyerindeki eşyaların faturalarını icra memurlarına veya banka avukatlarına götürsem gelen bu icraları beni dolandıran o şahsa yönlendirebilirmiyim ?
birde sizden şunu rica ediyorum, googlede yaptığım aramalarda benim gibi mağdur kişiler böyle soru sorup hiç yoktan bir çare aramaya çalışırken, önce sen git borcunu ödemeye bak yada ne bileyim sanki dolandırıcıymış gibi muamele görüyor, lütfen bende çaresiz kalan biri olarak borcumu ödemek istiyorum ama şu an 1 tlye bile muhtaç hale geldim, açtığım davanın sonucunu bekliyorum, 2 çocuğum var biri 2 diğer 3 yaşında, yapacağım çok şey var ama çocuklarımı bu acımasız dünyada yanlız bırakmak istemiyorum, inanın çocuklarımın geleceği söz konusu olmasa alacaklı olduğum kişiyle çoktan hak arayışına girmiştik ama çocuklarım elimi kolumu bağlıyor....
Dolandırıldığınızdan bahsetmişsiniz, Bu gerçekten teknik anlamda dolandırılma mı yoksa iyi niyeti suistimal mi? Örneğin kartlarınızı 5 lira harcaması için birine verirseniz ama o 500 lira harcarsa bu bir dolandırıcılık değildir.
Sizi bu duruma düşüren kişiye rücu etme şansını sonuna kadar kullandınız mı? Burada hiç ümit olmadığına emi misiniz? O kişinin maddi durumu nasıl? İflas mı etti yoksa durumu iyi mi?
2011 yıllarında iyi bir durumdayken fena şekilde dolandırıldım, şu an mahkemelerde hakkımı arıyorum, benim en büyük sorunum ise beni dolandıran kişinin kredi kartlarımıda kullanması, şu an giden parama değil ödeyemediğim kredi kartlarına yanıyorum, hakkımda 5 tane banka icra takibi başlattı bunlardan sadece 1 tanesine gücüm yettiği için tahahüt verdim ve düzenli olarak ödüyorm ama geride kalan 4 banka hakkımda icra takibi başlattı, 2011 yılından sonra maddi durumum git gide kötüleştiği için eşim ve 2 çocuğumla beraber ailemin yanına yerleşmek zorunda kaldım bu dönemdede bu 4 bankanın tebligatı anne ve babamın yanında kaldığım adrese tebligat gönderildi, diğer davama bakan avukatlarıma sorduğumda, icranın anne ve babamın yanında kaldığım adrese yapılacağını, yeni kanuna göre gerekli gereksiz diye eşya haczinin yapılacağını ama mal götüremeyeceklerini söylediler, ama genede ben gogoleden araştırdım karşıma bir çok bilgi çıkıyor ne kadar doğru veya yanlış bilemiyorum 70-100 bin tl arası mahkemede alacak davam var buna karşılık 30 bin lira kadar kredi kartı borcum var alacağıma hak kazandığım an tümünü kapatacağım fakat bu durumda inanın çaresiz kaldım babam düzenli ialaçlar kullanan kalp hastası, annem ona keza düzenli ilaç kullanan yüksek tansiyon ve şeker hastası onlara bişi olacak diye son 2 haftadır sabahlara kadar uyuyamıyorum.. sizden özür dileyerek bir kaç sor sormak istiyorum;
by_tedy rumuzlu üyeden alıntı
1: anne ve babamın yaşadığı ama mecburiyetten ailemle kaldığımız tüm faturaların ve eşyaların anne ve babamın olduğu bu eve icra gelirmi, gelse bile bu eşyalara haciz işlemi uygulayabilirlermi ?
Ne yazık ki evet,ikamet ettiğiniz adrese hacze gelinir ve haczedilebilecek eşyalara haciz uygulanabilir.
2: icra yapılıyorsa eğer babam yapılan bu icraya itiraz edebilirmi ?
Babanız elbette itiraz edebilir ama itirazını mallzrın kendine ait olduğunu ıspatlayabileceği belgelerle (fatura) yapabilir.
3: normalde babamların evinde tek bir televiyon vardı 87 ekran tüplü bir televizyon, ama babam aşırı derecede kanal değiştiren biri olduğu için sürekli tartışma çıkıyordu oda başka bir odaya plazma tv aldı onu izliyor annemde 87 ekranı, sonra ben eve yerleşince benim 55 ekran televizyonum var, onuda çocuklar izlesin diye başka bir odaya kuruverdim, yanlış anlaşılma olmasın bu konuda evdeki bu televizyonlar hariç çift eşya yok bulaşık makinası fırın buzdolabı çamaşır makinası var ama onlarda babamların, faturalarıda babamın üstüne, evde sadece benim olan kullandığım bir bilgisayar, vitrin yatak odası takımım, şimdi gelen icra memurları pata küte ne varsa haciz işlemimi yapacak yoksa bahsettiğim eşyaların benim olmadığını ispatlamam gerekiyormu ?
Haczedilebilecek olanlara dediğiniz gibi pata küte haciz işlemi uygulanır, sizin olmadığını ıspatlamak demek kime aitse o kişinin o malların kendine ait olduğunu ıspatlaması demek.
4: şimdi x bankası geldi haciz yaptı diyelim, diğer bankalarda haciz yapmaya gelirmi ? gelirse aynı eşyalaramı haciz yapıyor ?
Gelir , haczedebilmek için ilk haczin sonuçlanmasını / kaldırılmasını , yani sırasını bekler.
5: ziynet eşyamız paramız yok ama haciz memurları yatak odamıza girip eşyalarımızı karıştırırmı ? bişi bulacaklarından değilde özel eşyalarımın karıştırılması hoşuma gitmiyor bunun kimsenin hoşuna gideceğinide sanmam
Elbette kimsenin hoşuna gitmese de, icra memuru şüphelenirse, gerek duyarsa kontrol edebilir, elbette bu karıştırılması şeklinde olamaz.
6: birde en çok kızdığım bir nokta var ne kadar borçlunun kızmaya hakkı olmasada, bu bankaların bu denli saçma sapan uygulamalar yapmasına sinir oluyorum, benim durumum çok çok iyiyken adamlar benim işyerim var diye vergi levham iç açıcı diye borç veriyor, evdeki eşyama güvenip vermiyor bunu, bu durumda yapılan hacize kızıyorum, olaya birde farklı bir boyuttan bakacak olursak, beni dolandıran kişiyle biz ortak bir işyeri açtık, şu an elektirik su faturaları dahi o işyerinin benim üstüme ayrıca o işyerindeki eşyaların çoğunun faturasıda benim üstüme, tüm banka hesaplarımın adresi işyerini gösteriyor icra memurlarıda haliyle ilk o işyerine gidiyor, işyerine sorduklarında benim orayla bir alakam olmadığını söyledikleri için oradan ayrılıyorlar, bu durumda o işyerindeki eşyaların faturalarını icra memurlarına veya banka avukatlarına götürsem gelen bu icraları beni dolandıran o şahsa yönlendirebilirmiyim ?
Anladığım kadarıyla borçlarınız şirket adına olan değil, kendi adınıza doğmuş borçlar ve şirket ile ilginiz de yok artık, bu durumda kişisel borç için ilginizin olmadığı şirkete yönlendirebilmeniz mümkün değil.
birde sizden şunu rica ediyorum, googlede yaptığım aramalarda benim gibi mağdur kişiler böyle soru sorup hiç yoktan bir çare aramaya çalışırken, önce sen git borcunu ödemeye bak yada ne bileyim sanki dolandırıcıymış gibi muamele görüyor, lütfen bende çaresiz kalan biri olarak borcumu ödemek istiyorum ama şu an 1 tlye bile muhtaç hale geldim, açtığım davanın sonucunu bekliyorum, 2 çocuğum var biri 2 diğer 3 yaşında, yapacağım çok şey var ama çocuklarımı bu acımasız dünyada yanlız bırakmak istemiyorum, inanın çocuklarımın geleceği söz konusu olmasa alacaklı olduğum kişiyle çoktan hak arayışına girmiştik ama çocuklarım elimi kolumu bağlıyor....
Bu düşündüğünüz şeyin çözüm olmayacağını siz de biliyorsunuz,
sabırla sağlıklı düşünerek sorununuzu aşabilirsiniz.
Alacak davanızla borçlarınızı ödemeyi mecburen örtüştürmeye çalışsanız da, alacaklılar beklemeyeceğinden ve her gün borç miktarı artacağından , bir yakınınız üstüne alacağınız kredi ile borçlarınızı ödemeyi düşündünüz mü?
teknik anlamda değil, iyi niyeti suistimal ederek dolandırıcılık, kaşı tarafa verdiğim nakit paranın belgesi var kişinin kaşesi ve imzası mevcut zaten karşı tarafa icra işlemi başlattık ama kişi bana hiç bir borcunun olmadığını beyan etti icrayı durdurdu bu hafta içi bu itiraza karşılık dava açıyoruz sanırım bu satede inkar tazminatı hakkınıda kazanıyorum %20 veya %40 sanırım, diğer yandan ortaklıktan gelen hakkım için tuttuğum avukatlar iyi niyeti suistimal ederek dolandırmak yönünde dava açmaya hazırlanıyorlar, tabi bu süreçlerden geçerken, bursa barosundan tuttuğum avukatımın birinin resmi gazetede yayınlanmış avukatlıktan çıkarılma hakkında kararı okudum ve şu an davaya yönelik verdiğim 750 tl +700 tl dava dosyamı ve alacak belgelerimi diğer avukatlarıma vermesi konusunda işlerle uğraşıyorum, açıkcası avukat 2 aydır ne paramı diğer avukatlara verdi neden dosyamı teslim etti karşı taraf icraya itiraz edeli 2 ay oldu ve hala dava açılmış değil araştırmalarıma göre 6 ay sonunda malesef icra dosyası düşecek, bu hafta içi dava açılma süreci oluşmazsa bursa barosu avukatını, bimere, bursa borosuna ve bursa adliyesine şikayet etmeyi düşünüyorum, çünkü avukatlığı kesin bir kararla düştüğü halde hala avukatlığı sürdürmeye devam ediyor ve bürosundan iş alıyor..
- - - Updated - - -
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim, evet bir yakınım üzerinden kredi çekip borçlarımı kapatmayı düşündüm ama sizde biliyorsunizki iyi zamanınızda çevrenizde pervane olan kişiler kötü duruma düştüğünüzde bir tanesi bile kalmıyor, para istediğinizde yada bu tarz söylemlere girdiğinizde, karşınızdaki kişi sizden daha kötü durumda olduğunu öğreniyorsunuz....
bugün tüm günümü avukatların yanında geçirdim, alacak davam ile alakalı iç açıcı konuşmalar geçti eldeki delil ve belgelerimle, kişiye verdiğim nakit parayı mart ayına kadar alabileceklerini ama ortaklık davasının tahmini olarak 1 sene kadar sürebileceğini kazansal bile bunu karşı tarafın temyize göndererek zaman kazanmaya çalışacağını ve 3 senelik bir zamana hazır olmam gerektiğini söylediler, açıkcası 33 bin tl lik itiraz edilen davamın mart ayına kadar sonuçlanacağı ihtimali sevindirici hiç olmazsa gelen bu parayla tüm borçlarımı kapatma şansım var, avukatlarımın yanından ayrılıp x bankasının 3 icra dosyası hakkında hakkımda başlatılan icrayı yürüten avkatla görüşmeye gittim, amacım yukarıda anlattığım gibi ailemle kalıyorum evdede inanın anne babamın eşyaları hariç bana ait değerli bir mal yok demek içindi, allah razı olsun bu avukattan, benim başıma gelen herşeyden haberdar olduğunu dolandırıldığını bildiğini, üzerinde bir mal olmadığını bildikleri için, ikamet ettiğin 2. adrese gelmeye gerek duymadıklarını söyledi, ve ekledi bankaya olan toplamda 9 bin tl borcumu eğer ziraat bankasında emekli bir yakının varsa ziraat bankası ile ödeyebilirsiniz ve ayrıca tüm faizleride sileriz dediler ki sildikleri faizle beraber gerçekten güzel bir rakam, fakat olurda bir yakınınız bunu kabulde etmeyebilir zaten sizin borcunuzu varlık şirketine devretme listesine aldım, bu şirketler sizi detaylı araştırır eğer ticari itibarınız var ise emin olun bu 9 bin tlyi fazlasıyla alırlar ama ticari itibarınız kalmadıysa düşük rakamlara bile kapatabilirsiniz dedi, üzülmelimiyim sevinmelimiyim bilmiyorum ama bildiğim bir şey var böyle vicdanlı bir avukatla karşılaştığım için inanın mutluyum bir avukat düşünün sizin içinde bılunduğunuz durumu biliyor ve birde manevi zarar görmemeniz için evinize hacze gelmiyor.... birde artık başıma gelecekleri bildiğim için bu varlık şirketleri ne diye araştırdım, bankaların tahsilat yapamadıkları borçları, ihaleye çıkartıp % 10-50 arası sattıkları şirketlermiş, yani belkide 9 bin tl lik borcumu 1.000 veya 4.500 tlye taksitlere böldürüp ödeyebileceğim, her ne kadar bu borcu ben yapmamış olsamda kimse seni dolandırdı biz seni dolandıran kişiden tahsil edelim demez, sonuçta her ne kadar borcumun bu denli silinip bu borç ile banka ile ilişkimin kesilmesi güzel olsada, malesef mevcut yasa dolandırıcılar için yeni bir kazanç kapısı olması aşikar, bankaların kredi kartlarınının tamamını kullan, üstüne üstlük birde yüksek miktarlarda kredi çek sonra bnları ödeme, varlık şirketlerine %10 veya %50 öde sonra borcu kapat, bankalar artık kredi verirken dikkat etmeleri gerek
size bir sorum olacaktı ben 9 aylık evliyim ve kredi çekip ev almayı düşünüyorum bi sorunumuz var eşimin üzerine olan icralar var biz evlenmeden önce...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
òğóëèñèòè îòçûâû ôîğóì
21-06-2025, 11:12:58 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku