ODTÜ 14 dönem yada 7 yıl sonunda lisans programına intibak yapıyor, yani ilgili yönetmeliğin 19. maddesi 2 bendi ç fıkrasına göre böyle. Azami süre sonunda benim tek dersim kalıyor ve bu tek ders sebebiyle önce intibak uygulamasına dahil oluyorum, ve mezun olamadan 29 yaşını doldurup 15 ay askere gitmek durumunda kalacağım.

Bununla birlikte şöyle bir durum var; bundan 4 yıl önce ben 2.sınıf derslerini tamamlayıp, tamamen 3.sınıfa geçtim ve hatta 4.sınıf derslerinden de ders almaya başladım. Ancak 3 yıl önce yeni bir kural geldi, bu kurala göre 2.sınıf derslerini tamamlayamayanlar 4.sınıftan ders alamayacaktı. Normalde, benim için sorun teşkil etmeyen bir durum bu. Ancak benim geçemediğim bir üçüncü sınıf dersinin kodunu değiştirip ikinci sınıf dersi yaptılar. Böyle olunca benim ikinci sınıftan dersim kalmış oldu. Halbuki bitirmiştim 2.sınıf derslerini ve bana 4.sınıf derslerini vermeyeceklerini söylediler. (ardından itirazlarım üzerine 2 dönem geçiş süreci verdiler, ama bu süreçte gerekli dersi geçemedim) ve ben dördüncü sınıf derslerini alabilirken, alamamaya başladım ve üç yıl boyunca sürekli dönem kaybettim. Buradan bana bir hak doğar mı? Tek bir döneme daha ihtiyacım var.

İlgilenirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler.