nişanlımın kendisinden 9 yaş büyük bir kadınla bir yıl beraber yaşadıkları bir ilişkileri olmuş sonrasında ayrılmışlar. ancak benimle ilişkiye başladıktan sonra kadın bana beni unutamaz şöyle böyle bi ton msjlar attı. sonrasında nişanlandık iyice delirdi. kıskançlıktan sürekli saldırılarda bulundu face üzerinden, ayrıca hayatına yeni aldığı kişiyi nişanlım hakkında doldurup doldurup üstümüze saldı. sürekli telefonla rahatsız etmeye tehditler savurmaya başladı o kadının dolduruşlarıyla. kadın hakkında sürekli sorular sorup bunalttı. nişanlım her defasında inceleme sorgulama mutlu olamassın dediysede iyi niyetli yaklaştıysada üstüne çok gitti tehditler savurdu bunun üstüne nişanlımda açıkladı herşeyi anlattı. ancak yetinmeyip sürekli aramalar, rahatsız etmeler hakkımızda hakaret içeren sözcükler kullanmaya devam ettiler benimde adımı kullanarak ağır ithamlarda bulundular face ortamında bunun üstüne nişanlım çok sinirlendi ve o kadına ait sildiği cinsel içerikli görüntüleri geri getirebileceğini bizi rahatsız etmeye devam ederlerse sonucunda bu görüntüleri o adama vereceğini veya sitelere vereceğini belirtti artık rahat bırakın bizi yeter dedi. face özel msjda aynı ifadeleri bende kullandım. sonrasında bizi şikayet ettiler. onların kışkırtmaları, ses kayıtları ve face msj yazıları herşeyi delil olarak sunduk. para karşılığında şantaj yaptığımızı öne sürdüler ki nitekim asla ne para isteme mevzusu oldu nede başka bişey sadece bizi artık rahat bırakın demek için korkutmak istedik onların kışkırtmalarıyla. sonrasında savcılık yeterli delil bulunamadığından düşürdü dava açılmadı. ancak temyiz ettiler ve kazandılar mahkeme açıldı ben tanık nişanlım sanık olarak kağıtları aldık. bu kararın temyiz edilmesi hakkımızda ceza verileceğini mi gösterir. sonrasında adamın bizimle sürekli görüşmek istemesi, o kadının psikolojisini bozduğu felan bi sürü yazıları duruyor elimizde. ve ayrıca bi kaç gün önce kadın bana paylaşımlarımdan dolayı üstüne alınarak msjlar attı. nişanlımada sende dudak bulamıyordur öpmek için blmem ne, nnişlanlımada bendeki gibisini bulamassın felan bi ton saçma sapan şey yazdı. onun yazdıkları karşısında bizde geri kalmayıp gereken cvpları verdik. bu durumda bu yazıları delil kullanabilirmiyiz. bu davanın lehimize sonuçlanma ihtimali nedir. ses kayıtlarından dolayı nişanlımla adam arasında geçen ve o kadın arasında geçen ses kayıtlarından dolayı suç diye tehdit etmeye başladılar. ancak o ses kayıtlarını sadece kendimizi savunmak için kaydettik. asla ne başka bi yere verdik nede başkasına dinlettik. bu suç teşkil eder mi? bu mahkemeyi onların aleyhine çevirip kazanabilirmiyiz ve kazanırsak karşılığında maddi tazminat açabilirmiyiz lütfen yardım çok karışık bir durum kadın her defasında soluğu mahkemede alıyor. bi tanesini yalan dolanla kazandı bunun üstüne hep kazanacağını sanıyor ve bizi hapise attıracakmış gibi sürekli yayınlar yapıyor
Cevap: Nişanlımla çok karışık bir durumun içindeyiz.
Yaşadıklarınız çok karmaşık olaylar ve bu forumda cevaplandırılması oldukça zor. Acilen hukuki yardım almanızda fayda var. Zira cinsel ve şantaj içerikli suçlar toplumda hassasiyet uyandıran suçlardır. Umarım tüm yazışma ve mesajları saklamışsınızdır. Anladığım kadarıyla bunlar lehinize delil olacak niteliktedir.
bütün herşey kayıtlı delillerle elimizde. ses kayıtları bile var bizi tehditleri bi sürü şey ki burada olayı kısaca anlattım. bizi çıldırttılar çıldırttılar bizde sonunda patladık herşey kayıtlı. mahkemeye delil sunduk ama tekrar davanın açılması kafamızı karıştırdı hala daha uğraşıyorlar özelden msjlar atıyorlar kendi kafalarınca bizi hapise soktuklarını ima edici şeyler paylaşıyorlar. ben nişanlımla başından beri hep bu kadın ve sevgilisiyle uğraştım kendiside öyle. ne onun ne benim ağzımdan hiç bir şekilde para kelimesi çıkmadı. sadece bizi rahat bırakın bana ettiğin onca hakaret karşısında nişanlımı durduramayabilirim böyle bişey yapar dedim. ama sonrasında kayıtlarda öyle görüntülerin olmadığını da sürekli bizi rahat bırakmaları gerektiğini de ifade ettim. kendileri ilk davayı kazandık sanıp hep hakaret savurdu sabıkalı diye dalga geçtiler ki görüntüleri hepsi kayıtlı allahtan uyanık davranıp kaydettim. ancak genede mahkeme ne kadar kışkırtıldığımızı düşünür onu bilmiyorum güvenemiyorum avukata danıştık hatta gerekli belgelerle gitcez yanına tekrar sorun çıkmayacağını ispatlarımızın yeterli olacağını söyledi ama karışık bir durum tekrar açılması kafamızı sulandırdı. sundukları delillerde sadece o sözümüzün olduğu kısmı birde nişanlımın eski eşiyle ve kendisiyle tartışmalarından dolayı açılmış davaları öne sürmüşler. halbuki ilk eşinden beraat aldı. sadece bu kadından ceza aldı. ama ben olsam bende neler yapardım çok değişik bi kadın .banada nişanlımada hala msjlar atıyor benim gibisini bulamassın diye .tam bi kene
ayrıca hakaret ve tehditlerinden dolayı nişanlım adama dava açtı. şu anki davamızdan önce görülecek ve kazanma ihtimali büyük çünkü somut ifadeler deliller mevcut. kanlı kelimeler çok. rahatsız ettiğini belgeledik. o davadan belgeleri de sunmayı düşünüyoruz.
Bu konuda lütfen bana yardımcı olur musunuz? çok mağduruz izmirde bu konuya hakim tuttuğunu koparabilecek bir avukata ihtiyacımız var. çünkü bu iki davayı kazanmak bizim hayatımızdan tamamen çıkmaları ve mutluluğumuz için çok önemli. lütfen yardımcı olun
kimseden destek bilgi alamıyorum. buraya açtığım bu konunun silinmesini rica ediyorum. kendim denedim ancak silemiyorum. foruma yazmam gerekiyormuş. ilk 1 saat içinde özel msjla silmenizi rica ettim yine kaldı. lütfen gerekli desteği alamadıktan sonra özel bilgilerimi paylaşmam çok gereksiz oldu. şimdiden tşkler
Bu anlayışın hem hukuku hemde forum mantığını yanlış anladığını o yüzden hem hukuktan hem forumdan yararlanamadığı görüşündeyim.Şöyle ki;
Bir kişi sizi arıyor veya rahatsız ediyor diye elimde ki gizli görüntüleri yayarım deme hakkınız olmaz.Bu şantaj olur.Bir kişi sizi rahatsız ediyorsa bunun yolu savcılığa başvurmaktır.Aksi halde karşı tarafın işlediği suça(kişilerin huzur ve sükununu bozma) karşı çok ciddi bir suç(şantaj) işlemiş olursunuz.Karşı tarafın başı ağrıması gerekirken sizin başınız ağrımış olur(ki dava açılmış görülüyor).Gene kendince kanıt toplama adına kanunsuz ve habersiz bir şekilde konuşmaları kaydetmek bir başka suçtur.Hukuku yanlış anladığınız ve bilmeden hareket ettiğiniz için ciddi yaptırımlarla ve cezalarla karşılaşmanız ihtimal dahilinde.Onun dışında konunuz o kadar ayrıntı ve karışık ki buradan sizi yardım etmek hem doğru hem mümkün(yazışmalar sırasındaki bir kelime bile her şeyi değiştirebilir ki biz hiç birini tam tamına buradan bilemeyiz)değil.En doğru yardım mutlaka avukat desteği almak fikri vermek olmalıdır ki bu verilmiş.
Gelelim forum mantığı kısmına.Forum bir paylaşım platformudur.Buraya yazılanlar kişiye özel(siz yazdınız diye size özel) değildir.Yazıldığı an foruma bağlı bir konu olur ve benzer durumda herkesin faydalanması için burada durur.Siz soruyu ve cevapları kendinizce yeterli bulmayarak silinmesini istemektesiniz.Madem kendinize özel mahrem sorular ve cevaplar istiyorsunuz bunu ücreti mükabilinde avukatlık bürolarından bekliyeceksiniz.Burda bu yazıya verilen ''Olayınız somut bir hukuki durum. Avukatınıza danışmak için geç bile kalınmış. Daha geç kalmadan avukatınıza başvurunuz.'' cevabı belki benzer durumda olup bu sayfaya ulaşan biri için oldukça fikir verici olacak.
Gene dediğim gibi bu cevapta ısrarla bazı şeyleri yanlış anlamış ve bizimde ısrarla doğru anlamalarına çalıştığımız bu sayfaya ulaşan herkese verilmiştir.İyi forumlar..
foruma üye olurken kurallarda ilk 3 saat içinde ancak silinmesinin mümkün olduğu yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. o nedenle yazdım ve sildirme hakkımın olduğunu düşünerek silinmesini rica ettim.
Konu guvercintavsan tarafından (01-08-2013 Saat 20:11:19 ) de değiştirilmiştir.
guvercintavsan rumuzlu üyeden alıntı
foruma üye olurken kurallarda ilk 3 saat içinde ancak silinmesinin mümkün olduğu yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. o nedenle yazdım ve sildirme hakkımın olduğunu düşünerek silinmesini rica ettim.
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
9 gün geçmiş
hayır. ilk 1 saat geçtiğinde özelden msj attım silinmesi için.......... iletişimden yazdım....... şu an gönderilen msjlarımda göremiyorum ama o kuralı iyi okumuştum ve ona göre iletişimden msj atmıştım bu konuda......
Konu guvercintavsan tarafından (01-08-2013 Saat 20:47:10 ) de değiştirilmiştir.
Merhaba 21 Yaşında bir gencim olayı basitçe anlatacağım 2024 Ocak gibi yani 2024'ün başında O Zamanlar yasak olmayan Discord uygulamasında tanıdığım...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Tck 245/1 Ceza siniri hakkinda
05-09-2025, 22:57:41 in Ceza Hukuku