Bilindiği üzere ülkemizde elektrik iletim hatları yer üstünde ve km'lerce süren elektrik iletim hatları ile sağlanmaktadır.
Bu hatlardan biride ikamet etmekte olduğumuz sitenin 15m mesafe kadar yanından geçmekte sitemiz 10 katlı olmasına rağmen bu metal yığını direk 14 katlı bina yüksekliğinde ve gücü 380.000kw.
sitemizin inşaatı tamamlanıp insanlar yerleştikten sonra bu direk yanımızda belirdi.
Elekterik idaresinden kaldırılmasını talep ettiğimiz halde, kurumun cevabında;hattın geçeceği güzergahın ilgili kurumlarla yapılan yazışmalarla belirlendiği ve sitemizin yanından geçen hattın belediye kararına istinaden geçirildiği yönünde oldu. Cevap yazıda direğin yüksek olmasının sitemizdeki binaların menfaatine olduğu şeklinde mantığımın almadığı bir cevapla karşılaştık. bununla birlikte etrafımızda çok geniş ve boş arsalar var iken bu hat yanımızdan geçirildi. Aldığım duyuma göre de boş arsalar o zaman karar alan belediye başkanınınmış.
Kendi çapımda yaptığım araştırmada bu tür gerilim hattının insan hayatına zararı konusunda bir bilgiye ulaşamadım. Ama şuda bir gerçek emlak fiyatlarını yarı yarıya etkiliyor.
Site yönetimine sürekli dava açılması şeklinde telkinde bulunmaktayım. Ama onlarıda ikna edemiyorum. Bu sebeple bu konuda olumlu veya olumsuz bir mahkeme kararı varsa site yönetimini ikna ederek profosyonel yardımla dava konusu edilmesini sağlayacağım. Ayrıca bu sorunuma öneride bulunacak, mahkeme kararı gönderecek arkadaşlarada şimdiden teşekkür ederim.
İngiltere#8217;de hükümet tarafından yaptırılan bir bilimsel araştırmada, yüksek gerilim hatlarının yakınlarında yaşayan çocuklarda lösemi (kan kanseri) görülme riskinin yüzde 70 yüksek olduğu ortaya çıktı.
ARAŞTIRMAYI yapan Oxford Üniversitesi #8216;Çocukluk Dönemi Kanserleri Araştırma Grubu#8217;nun ulaştığı sonuçlar, evleri yüksek gerilim hatlarının 200 metre çevresinde bulunan çocuklarda lösemi görülmesi riskinin diğer yerlerde yaşayan çocuklara göre yüzde 70 daha yüksek olduğunu gösterdi. Bilim adamları, bunun nedeni üzerinde kesin bir sonuca varamadıklarını, #8216;başka etkenlerin de sonuçta etkili olabileceğini#8217; belirtti. Diğer etkenler arasında yüksek gerilim hatları yakınında yaşayan ailelerin refah düzeyinin diğer bölgelerde yaşayanlardan daha düşük olmasının bile yer alabileceği ifade edildi. British Medical Journal dergisinin dünkü sayısında yer alan araştırma, 1962 ile 1995 yılları arasında İngiltere ve Galler#8217;de yaşayan ve 15 yaşın altındayken kanser teşhisi konulan 29 bin 81 çocuğun incelenmesine dayanıyor. Araştırmada, bu çocuklara ait verilerin aynı sayıda, aynı özelliklere sahip sağlıklı kişilerle karşılaştırıldığı kaydediliyor.
Sayın seyfettin66;
toplu olarak bu konuda eyleme geçmeniz gerekmemektedir. Siz kendiniz bireysel olarakta bu konuda tüm yasal yollara başvurabilirsiniz.
Bir zararın doğmasının beklemeye gerek yok, zararın meydana gelme ihtimali bile yeterlidir.
İkinci olarak;Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği'ni incelemenizi öneriririm.
Öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkür ediyorum. Ve ilgili yönetmeliği de inceledim. Kurulan iletim hattının ilgili yönetmeliğe aykırı olan bir yapısı yok. Ayrıca lösemi ile ilgili olarakta hep varsayımlar üzerine kurulu olan bilgiler bulunduğu için hukuki bir temele oturtulamıyor.
Zararı kanıtlanamamış. Bu konuda sanırım Üniversitelerin elektromanyetik alanla ilgili çalışma yapan hocalarından yardım almamız gerektiğini düşünüyorum.
saygılarımla, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
1. Elektromanyetik alanların, insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri; sadece kanser vakalarıyla sınırlı değildir. Özellikle; insanların ruh sağlıkları üzerinde de olumsuz etkiler yapmaktadır (sinirlilik, uykusuzluk, vs.)
2. Kansere sebep olduğu konusunda, Akdeniz Üniversitesi Onkoloji Bölümü'ne ulaşarak, sorularınıza cevap alabilirsiniz. Benim çok yakın bir arakadaşım burada doktor ve kansere olan etkilerinin, bilimsel çalışmalarda var olduğunu biliyorum.
3. Yüksek Mahkeme'nin, baz istasyonları konusunda vermiş olduğu kararlarda da bahsedildiği gibi; kurulma mevzuata uygun da olsa, doğrudan bir zarar verdiği kanıtlanmasa da, insanların bundan tedirgin olması, davanın kabulü için yeterlidir.
O nedenle;
A. Sayın meslekdaşımın yerinde önerilerine katıldığımı;
B. Toplu hareket etmenin; hem masrafların paylaşılarak azaltılması ve hem de ses getirmesi sebebiyle, süreçte hızlılık sağlayacağını;
C. Yakınından yüksek gerilim hattı geçmesinin, evlerin değerlerinde azalmaya yol açmış da olabileceğini;
bundan yaklaşık 35 sene önce bizim oturduğum evin üzerine yüksek gerilim hattı geçilmiş. ben 24 yaşındayım ve doğduğumdan beri bu evde yaşıyorum. Annanem kolan kanserinden vefat etmiş. Nasıl bir sağlık rikiyle yaşamışım siz düşünün 1-1buçuk sene önce de elektrik idaresi yüksek gerilim hattını kendisi (nasıl olduysa) kaldırdı ve yeraltına taşıdı.
biz bu sene evi yıkıp yeni bir bina yaptırmak istedik. ancak elektrik idaresi yüksek gerilim hattından dolayı zamanında evin sahibi olan rahmetli dedeme, arsa sahibi sıfatıyla bir miktar para verildiğini ve bunun bugünkü karşılığının bizden alındığı takdirde istimlak hakkını bize vereceklerini söylediler. yaklaşık 6 ay süren elektrik idaresi sürüncemesinden sora bu bedelin 140.000 YTL olduğu bildirildi. ancak dedem böyle bir para almamış. En büyük çocuk olan annem bundan emin, alınmadığını biliyor. Ve 4 kardeşin bu parayı ödemek gibi bir imkanı yok. olsaydı zaten evi müteahhite vermezdik kat karşılığı.
bu konuda ne yapabiliriz? dava açsak kazanma ihitmalimiz var mıdır? dava uzun sürer mi ve çok masraf çıkarır m? sitedeki avukatlardan bu konuda yardım istiyorum mümkünse..
Merhabalar;
Bu konuda bende biraz önce başlık açtım, çevre hukuku bölümüne. Babamı kaybettim 1 ay önce. lenf kanseri (lösemi) teşhisi koyuldu. 40 yıldır üzerinden yüksek gerilim hattı geçen evimizde ikamet ediyordu. Evimiz aile yadigarı satmak istemiyorum. Yüksek gerilim hattının kaldırılması için dava açmak istiyorum. Yardımcı olmak isteyen olursa sevinirim.
Teşekürler.
Merhabalar; 20 yıl önce imara açık arsamızdan 31 bin volt olan enerji nakil hattı geçti, şu anda 7 kat ruhsat var , müteahhit bu durumda arsamıza girmiyor ve medaşa kaldırılması için talepte bulunduk ve zamanında tedaş kamu yararına bunu çekmiş dediler, arsamız istimlak edilmedi ve tabuda şerh yok. dava açsak kaldırtabilir miyiz ve geriye dönük kira ve arsanın değer kaybı için para talep edebilir miyiz. İyi çalışmalar
,
yüksek gerilim hattı yönetmeliği,
yüksek gerilim hattının kaldırılması,
yüksek gerilim hattı,
yuksek gerılım hattının kqldırmıyorlar nereyw sıkayet edebılırız,
yüksek gerilim yasası,
yüksek gerilim hatları yönetmeliği,
şerifali yüksek gerilim hattı,
yuksek gerilime bina kac metre olmali,
yüksek gerilim hattı zararları,
yuksek gelirim hatti yeri istimlahina ne kadar para veriyor,
evimin üzerinden yüksek gerilim hatlari gecirecekler kanuni haklarim nelerdir,
yüksek gerilim hattı şikayet,
yüksek gerilim hattı emniyet mesafesi,
küçüçekmecede yüksekgerilim hatları kaldırılacakmı,
binalar yüksek gerilim hattından kaç m,
yüksek gerilim hattı kaç metreden çeker,
tadas yuksek gerılım dırek,
yüksek gerilim hattı mahkemeye verilse arsanin parasi alinirmi,
yuksek gerilim hatti ile ilgili yasal bilgilr,
yuksek gerilim hatti eve kanuncak ne kadar mesafe olmasi lazim,
https:www.hukuki.netshowthread.php12986-Yuksek-Gerilim-Hatlari,
teas yüksek gerilim hatlari hakinda dava ve sonuclari
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku