Trafik kazalarında nasıl davranmam sizce uygun olur ?
Arkadaşlar bende bir korku var. Sizinde fikrinizi alayım. Bildiğiniz gibi bir medeniyetin kültür seviyesinin göstergesi trafikte belli olur.
Her gün araç kullanan birisiyim. Bu bende de biraz gerçekten sinir stres yapıyor. Allah hiç kimsenin başına vermesin diyelim ama bu kaza durumlarında sizler ne yapmamı tavsiye edersiniz ?
Karşımdaki aracından inip beni dövmeye kalkarsa , bağırıp çağırıp küfür ederse diye çok çekiniyorum çünki araçta bıçakta var. Kendimi kaybedebilirim otokontrolümü kaybedebilirim karşımdaki kişi veya kişilere kesin zarar veririm boş yere gidipte cezaevlerinde yatmakta istemiyorum bundan da çok korkuyorum. 1 e birde fiziki olarak gücüm yerinde , en güçlüyüm diyene bile zarar vermeden zarar almadan çok rahat karşımdakini durdururumda çok kişi olurlarsa kesin otokontrolümü kaybederim zarar vermeye başlarım.
Kimseyede zarar vermekte istemiyorum. Kendi işime bakmak istiyorum ama bu çekince bende de var.
Normal bire birde gider polisi çağırır kaza tutanağı tutar sorun çıkmazda ,
Bunuda durdurmanın tek yolu aynı orantıda şiddetle fazlalık olan onlara karşılık vermek olacaktır diye düşünüyorum. Büyük ihtimal bende zarar görürüm karşımdakilerden en az 2 kişide kesin büyük zarar görür.
Kesin çok kişi olmanın avantajını kullanıp beni orada pasifize etmek istemeye çalışacaklardır hayvani dürtüleri devreye girecektir.
Karşımdaki araçlarında çoklu kişi ise ve kazaya karışırsam yapmam gereken nedir , siz olsanız ne yapardınız ?
Cevap: Trafik kazalarında nasıl davranmam sizce uygun olur ?
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ben erkeklerin onda dokuzunun yaptığını yapardım.
araçtaki hasarları yoldaki durumunu tespit etmek için krokilerde genellikle hatalar bazende kasıtlı yanlışlıklar yapılıyor.
benim başıma geldi. kapıma dan diye çarpan araba sürücüsüne:
'' oooo rıfkı abiii.. geçmiş olsun'' diye gelen polislerle karşılaşacağımı bilsem hiç direnmezdim.
üstelik nizami park etmeye çalışırken durakladığı ikinci sırada ki aracın, birden manevra yapmakta olan aracıma, kapıdan garç diye vurmasına itiraz etmezdim.
polis ve bana vuran aracın sürücüsünün
emniyet müdürünün şöförlüğünü yapan şahıs olduğunu...
hatta aracında sivil makam aracı olduğunu...
hele hele o kapıdaki deliğe denk gelen kısmın aracın flama takıldığı uzantısı olduğunu farketsem bile ses çıkarmazdım.
neden sekizde sekiz cezayı ben yediğimi krokiyi görünce anladım.
resmen ben yolun kenarında nizami duran bir araca yan yan gitmeyi becerip çarpmışmıyıııım çarptırmışmıyıııım?
valla orası biraz mechul.
tek yanımda fotoğraf makinası olsaydı görüntüleseydimde sıkıntı çıkarmıydı diye düşünüyorum şimdi.
valiliğe şikayet et diyenlere şunu demiştim.
neden?
burası doğuda avuç içi kadar bir şehir.
'' her çarşıya çıktığımda: ''aha geliyo adamım'' diye, 600 liraya yaptırdığım kapıdan on misli fazlasını ceza kesmezler mi ? '' demedimse adam değilim.
makamı ve devlet onurunu, gerçeklerden kaçıp riya ve kayırmacılığın kurbanı eden, tüm kişilik zaafiyeti geçiren şahıslara ithaf ediyor.... hörmetlerimi sunuyorum.
NOT: arabadaki hasarı karşılayabiliyorsanız yada kaskonuzla halledebiliyorsanız,
çekme halatı, takoz dışında'' bıçak, sopa, boru, tuğla, kiremit, tabanca ve benzeri unsurları taşımayın'' derim.
mazallah bir arıza çıkarır sınız.
neden, neden, neden, diye sorar kalırsınız.
kavgada yumruk sayılmazmış.
yasalarımız var madem..
korkmadan kendimizi savunacağımız ortam sağlanıncaya kadar,
yaşasın demokraaaasiiii
KISACASI ONDADOKUZUN ARASINDA, EPEYCE SÜRÜNECEK BİR ZAMANIMIZ VAR DAHA.
gelişmişlik:
emniyet kemerini
milyarlar verip ekstradan aldığınız sinyalleri çalışır tutup sapak ve virajlarda kullanmayı..
ekstradan parasını ödediğiniz kornaları hastane bahcesinde yada mahalle arasında zangırdatmak için olmadığını anlamayı,
kavşaklarda benzinden tasarruf edip kestirmeden dönüp,kavşaktan nizami geçmeye çalışanları eşşek yerine koymamayı bilmektir kanımca.
- - - Updated - - -
bu arada kerim33 arkadaşım: sizde muhtemelen panik atak benzeri bir durum var. gerçekten arabanızda bu ihtimal için bıçak taşıyor olmanız ve sonrasında yaşanabilecekleri dile getirmeniz, bana trafikte sizle karşılaşmam halinde tehlikede olduğumu çağrıştırdı.
bu size gizli bir haz veriyor olabilir.
karşımdakini döverim.
iki kişi olsalar hallederim.
''çok kişiyle karşılaşacağınız ve ..kalabalıkta ''hayvani dürtüleri harekete geçecek şimdi'' telaşınız karşısında:
Allah bizi trafikte karşılaştırmasın diyesim geldi.. o bıçağı lütfen yok edin.
Konu abrakadabra06 tarafından (29-05-2013 Saat 12:21:26 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: elbette imlaa
abkadabra sanada geçmiş olsun. Gördüğün üzere gücü elde eden gücünü son demine kadar kulllanmaktan çekinmiyor.
Herkes birbirini çok rahat vurur öldürür kırar.
İnsan öldürmek , vurmak , kırmak sorun değil , en güçsüzün bile eline silah ver gitsin istediğini , benide vurur öldürür. Ama sonrada 40 yıl cezaevinde kalır. Mesele o değil.
İnsanevladı böyledir işte. Elini güç geçtimi sonuna kadar kullanmak ve diğer insanları ezmek ister , rahatını bozmak istemez. Bunun içinde diyalog yerine en doğal gücü olan kabakuvveti kullanmak ister. Çok örnek veriririmde gerek yok.
Bende panik atak , şizofren , depresyon , saldırganlık vb gibi hastalıklar yok.
İnsanlar Allahı yakalasalar ellerine geçirip işkence yaparlar ve sorguya bile çekerler ondan gücünü alıp dünyaya hükmetmek isterler. İnsanevladı böyle bir şey işte.
Trafik kanunlarını kazalarda kimler hangi haraketlerde kusurlu ben hepsini araştırdım notlarımı aldım da çoklu dengesiz kişilere denk gelirsek haklı olduğumuz halde karşı tarafın güç bastırması ile haksız duruma düşmeyelim ve kendimizede başkalarınada zarar vermeden çözüme nasıl kavuştururum onun düşünce egzersizini yapıyorum.Ben genede arabaya bir tane şok aleti ile biber gazı alıyım dursunlar.
Neyse artık böyle bir çoklu kişilerle kaza gibi durumla karşılaşırsak ilk önce insan gibi konuşuruz , baktım dengesizleşiyorlar gidip polisi çağırırım bekleyin onlar halletsin diyalogla sizinle bir şey çözemeyiz haklı haksızı onlar belirlesin derim.
Darp etmeye kalkarlarsada artık kendimizi koruruz ne yapalım. Sonrada mahkemeye veririm maddi ve manevi tazminat davası açarım. Ne yapalım böyle yapmaktan başka yapacak bir şey yok gözüküyor.
Bu tür bir eylemde nasıl davranırız düşünce sorununuda hallettik. Yorum yapanlara teşekkürler.
Trafik kazasına karışmadan önce trafikte nasıl davranmamız gerektiği konusunda tek cümle; trafikte rakip değil ortağız, hata sadece karşı tarafta olmayabilir bizde hata yapabiliriz. bu nedenle hatanın insana mahsus olduğunu unutmazsak sorun büyük oranda çözülmüş olur. El kol hareketi, klakson çalıp tahrik etme, makas atmak, sıkıştırmak, tahrik etmek gibi eylemlerden uzak durulmalı.
İlave olarak; her aracın trafik sigortası zaten var. Bu sigortanın amacı karşı tarafın uğradığı hasarı temin etmek değil midir ? Kusurlu siz iseniz karşı taraf tutsun raporunu tutanağını, gitsin alsın sigorta şirketinden, kusurlu karşı taraf ise de yine tutsun lehde olan tutanağı gitsin alsın sigortadan.
sen haklıydın ben haklıydım devri bitti. Baktınız olmadı gidin dava açın karşı tarafa, rızama hilafen ve cebirle tutuldu o tutanak diye.
Hç bir şey canınızdan daha kıymetli değildir. Değil mi?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku