Merhaba tavsiye üzerine siteye üye oldum, hukuki konularda bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim.
Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
Şimdi başımda olan olayı sizlere paylaşmak ve bilgilerinizden fikir sahibi olmak istemekteyim.
Uzun süre şirket merkezi İstanbul'da olmasına rağmen Antalya'da çalıştım. Burada tanıştığım bayanla aramızda duygusal bağ oluştu. Aslında konu çok uzun ve bana göre kapsamlı ama size direk sonuç aktaracağım. Bu bayanla kendi ailesi huzurunda nişan yaptık. ( Benim ailem çok tasvip etmediği için tek taraflı aile huzurunda gerçekleşti ). Benim Antalya'daki işim bitip İstanbul'a döndüm, fırsat buldukça Antalya'ya gidiyordum, süreç böyle devam ediyordu, dönem dönem kendisiyle tartışıyorduk.
Kendisini ilk tanıma aşamasındaki dönemde etrafımdaki insanlar o bayandan uzak durmamı, hakkında çok konu konuşulduğu iyi niyet içinde biri olmadığı yönünde ifadeleri vardı. Fakat ben onların farklı düşündüğü kendisinin zaman zaman yanlış şeyler yapmış olsa da aslında iyi bir olduğunu söyleyerek kendime eş yapmak istiyordum. O bayanın daha önceden 3 kere evlenip boşandığını ve bir çocuğunun olduğunu bilerek kabullenmiştim.
Neyse burası biraz içerikti, ben İstanbul'da olduğum dönemde yukarıda yazdığım gibi dönem dönem tartışıyorduk. Beni Antalya'dan bir erkek arayarak o bayanla beraber olduğunu ve kendisinden çocuk beklediğini bana söyledi, çok sinirlenmiştim, kendisini aradım, o da bana aynı sözleri söyledi. Gerçekten çok sinirlenmiştim ve o dönem kendisine telefonda hakaret ettim, mesajlarla da devam etti bir süre ( İçeriklerini tam hatırlamıyorum çünkü olay olalı 2 sene gibi bir zaman zarfı geçti ). Daha sonra ben durumu kabullenerek bir daha kendisini aramadım. Dönem dönem kendisi beni aradı, mesajlar çekti o bayan ayrıca kendisininde bende hakaretli mesajları halen telefonumda mevcuttur.
O bayan beni hakaret ve tehtit yüzünden savcılığa şikayet etmiş. Polis tarafından ifade verilmek üzere çağrıldım, ifademi de yukarıda yazdığım gibi beyan ettim. Olayların daha ötesi olduğunu ve benle beraberken de farklı insalarla birlikte olduğunu ben bitirdikten sonra öğrendim, bunu da ifadeye eklettim. Bunu yazdırmamda ki neden o bayanı kötülemek için değil ama ben maddi ve manevi olarak yıpranmışken birde hukuk nezdinde ceza alacak durumda olmaktan dolayı.
Benim polise ifade vermem 3-4 ay önce gerçekleşmişti. Dün E-Devletten gördüğüm kadarıyla bana Sulh Ceza Mahkemesinden sanık sıfatıyla Hakaret ve Tehtitten dava açılmış.
Sizlerin birikim - fikir ve bilgilerinizden faydalanmak adına bir kaç sorum olacak..
1- Mahkeme gününü nasıl öğrenebilirim ? ( Ben İstanbul'da ikamet ediyorum, dava Antalya'dan açıldı. E - Devlet ve UYAP'ta mahkeme günü gözükmüyor )
2-Sizce mahkemede olan olayları detayları ile baştan sona aktarmalımıyım, daha önce mahkeme veya polis ile alakalı hiç bir tecrübem olmadığından ne yapacağımı bilmiyorum.
3-Bu hakaret ve tehtitten açılan davada bana bir ceza çıkar mı?
4-Bu olaylardan ailemin haberi olur mu? ( Ben şu anda evliyim 1 yıllık eşimin duyması bana büyük sorun teşkil edebilir)
5-Eğer bir ceza öngörülürse bu sicil kaydıma yansır mı?
6-Mahkeme için ben Antalya'ya mı gitmek zorundayım?
Ayrıca küçüçük bir not eklemek istiyorum.
Tabiki kimse yapmış olduğu suç veya kötülüğü kabul etmez ona bir kulp bulur ama ben durumu kısaca izah etmeye çalıştım, tabiki hakaret ettiğim için kötü bir davranışta bulunmuş olabilirim ama bunun neden olduğu durumdaki psikoloji ve o anlık gaflet insanı frenleyemiyor. Bu durumu adalet yetkilileri göz önüne alır mı acaba?
Ben bu durumdan çok daha kötü etkilendim, maddi - manevi olarak ben hayatımın o günlerini yaşamamış saymama rağmen, sanırım birde bunlardan ceza almam söz konusu.
Gerçekten bu konularda hiç bilgim yok, sizden bu konuda birikimlerinizden fikir sahibi olmayı umut ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu taneragorlek tarafından (15-05-2013 Saat 14:25:26 ) de değiştirilmiştir.
(İçeriklerini tam hatırlamıyorum çünkü olay olalı 2 sene gibi bir zaman zarfı geçti ) demişsiniz... şikayete bağlı suçlarda zaman aşımı 6 ay, aradan 2 sene geçmiş nasıl dava açılmış hayret doğrusu
Bilmiyorum bu konular hakkında hiçbir bilgim yok,olay 2 sene önce civarlarında olmuştu, sanırım o zamanda savcılığa şikayet edilmiş, ben polise ifade vereli 2-3 ay gibi süreç geçti.
Konu taneragorlek tarafından (15-05-2013 Saat 17:49:24 ) de değiştirilmiştir.
Sorularını madde madde sormuşsun. Madde madde cevaplayım.
1- Mahkemeni e-devlette görmüşsün. Ama gününü göremiyorsun. O halde Antalya adliyesine telefon ederek sulh ceza mahkemesinin kalemini bağlat ve e-devletteki dosya numaranı vererek duruşma gününü öğren. Eğer dosya numaranı göremiyorsan, adını soyadını vermen yeterli. Antalya adliyesi telefon numarası: (0242) 246 30 00
2- Burda anlattığın olayları baştan sona anlat. Bunlar haksız tahrik unsurlarıdır. Ceza alacak olursan, bu anlattığın hususlar cezanın büyük oranda indirilmesine sebep olabilir.
3- Sana tehditten açılan bu davada daha önce polise ne ifade verdiğini bilmiyoruz. Ancak daha önceki polis ifadende hattın kendine ait olduğunu ve o sözleri kızgınlıkla yazdığını ve telefonda sarfettiğini söylemişsen, ki muhtemelen söyledin. Büyük ihtimalle, karşı tarafta şikayetçi olduğu için bir ceza çıkma ihtimali çok yüksek. Tehdit 6 aydan başlıyor. 6 ay ceza verse, muhtemelen iyi halde uygulayacaktır. Bu cezan 4 ay küsüre inecektir. Bunu paraya çevirebilir. 4 ay olursa 2400 TL olur. Ama bu cezayıda muhtemelen erteleyecektir veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verebilir.
4- Karar yüzüne okunursa muhtemelen evine gerekçeli karar göndermezler. Ama eğer ceza alırsan ve aldığın cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmezse o zaman bu cezayı temyiz etmeni tavsiye ederim. Temyiz etmek için süre tutum dilekçesi verirsen, gerekçeli kararı evine yollarlar. Eşinin haberi olur. Eğer ceza alırsan ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmezse hemen orda aynı gün temyiz dilekçeni ver; atla dön İstanbul'a. Eğer hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirse hiçbirşeyle uğraşma hemen atla istanbul'a dön. Yüze okunan cezalarda gerekçeli kararı genelde eve göndermiyorlar.
5- Eğer mahkemede hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişse, ki daha önce kasten işlediğin bir suçtan mahkum olmamışsan ve bu olaydan alacağın ceza 2 senenin altında olursa, ki altında olacağı kesin, o halde mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermelidir. Bu durumda sabıka kaydında çıkmaz.
6- Mahkeme için Antalya'ya gitmek zorunda değilsin aslında. Normalde ikamet ettiğin yerdeki mahkemeye talimat gönderilir ve senin evine bir kağıt gelir. Sen, o talimat kağıdında yazan, kendi bölgendeki mahkemeye gider ve ifadeni verirsin. Ama kararı verecek olan mahkeme sonuçta Antalya'daki mahkeme. Hakime görünmek kimi zaman iyi, kimi zaman kötü sonuç veriyor. Yine de tabi, duruşma günü için Antalya adliyesindeki sulh ceza kalemine telefon ettiğinde bu, illa oraya gelmek zorunda mıyım, buraya talimat göndersenizde ifadeni burda versem sorusunu sor. O arkadaşlar yardımcı olabilir; yönlendirebilir.
Sorularını madde madde sormuşsun. Madde madde cevaplayım.
1- Mahkemeni e-devlette görmüşsün. Ama gününü göremiyorsun. O halde Antalya adliyesine telefon ederek sulh ceza mahkemesinin kalemini bağlat ve e-devletteki dosya numaranı vererek duruşma gününü öğren. Eğer dosya numaranı göremiyorsan, adını soyadını vermen yeterli. Antalya adliyesi telefon numarası: (0242) 246 30 00
2- Burda anlattığın olayları baştan sona anlat. Bunlar haksız tahrik unsurlarıdır. Ceza alacak olursan, bu anlattığın hususlar cezanın büyük oranda indirilmesine sebep olabilir.
3- Sana tehditten açılan bu davada daha önce polise ne ifade verdiğini bilmiyoruz. Ancak daha önceki polis ifadende hattın kendine ait olduğunu ve o sözleri kızgınlıkla yazdığını ve telefonda sarfettiğini söylemişsen, ki muhtemelen söyledin. Büyük ihtimalle, karşı tarafta şikayetçi olduğu için bir ceza çıkma ihtimali çok yüksek. Tehdit 6 aydan başlıyor. 6 ay ceza verse, muhtemelen iyi halde uygulayacaktır. Bu cezan 4 ay küsüre inecektir. Bunu paraya çevirebilir. 4 ay olursa 2400 TL olur. Ama bu cezayıda muhtemelen erteleyecektir veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verebilir.
4- Karar yüzüne okunursa muhtemelen evine gerekçeli karar göndermezler. Ama eğer ceza alırsan ve aldığın cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmezse o zaman bu cezayı temyiz etmeni tavsiye ederim. Temyiz etmek için süre tutum dilekçesi verirsen, gerekçeli kararı evine yollarlar. Eşinin haberi olur. Eğer ceza alırsan ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmezse hemen orda aynı gün temyiz dilekçeni ver; atla dön İstanbul'a. Eğer hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirse hiçbirşeyle uğraşma hemen atla istanbul'a dön. Yüze okunan cezalarda gerekçeli kararı genelde eve göndermiyorlar.
5- Eğer mahkemede hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişse, ki daha önce kasten işlediğin bir suçtan mahkum olmamışsan ve bu olaydan alacağın ceza 2 senenin altında olursa, ki altında olacağı kesin, o halde mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermelidir. Bu durumda sabıka kaydında çıkmaz.
6- Mahkeme için Antalya'ya gitmek zorunda değilsin aslında. Normalde ikamet ettiğin yerdeki mahkemeye talimat gönderilir ve senin evine bir kağıt gelir. Sen, o talimat kağıdında yazan, kendi bölgendeki mahkemeye gider ve ifadeni verirsin. Ama kararı verecek olan mahkeme sonuçta Antalya'daki mahkeme. Hakime görünmek kimi zaman iyi, kimi zaman kötü sonuç veriyor. Yine de tabi, duruşma günü için Antalya adliyesindeki sulh ceza kalemine telefon ettiğinde bu, illa oraya gelmek zorunda mıyım, buraya talimat göndersenizde ifadeni burda versem sorusunu sor. O arkadaşlar yardımcı olabilir; yönlendirebilir.
Teşekkür ederim bu bilgilere çok ihtiyacım vardı.
Dediğinizi gibi hemen adliyeyi aradım bana şöyle bir cevap verdiler,
Mahkeme gününün daha belli olmadığı, İstanbul adliyesine gönderileceğini 15 gün sonra mahkeme günü belli olacağını belirttiler.
Ayrıca siz bana olası ceza durumunu sadece tehtitten düşünerek yazmışsınız fakat suç unsuru olarak hakaret ve tehtit olarak gözüküyor,bu 6 ay dediğiniz ceza hakareti de kapsar mı?
Benim eve kağıt gitmemesi için ne yapmam gerekiyor.
Ayrıca temyizden bahsetmişsiniz, bir dilekçe yazılarak bu konu için yapmam gerekeni biraz daha ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim.
Bu arada ifademi de aynen yukarıda yazdığım gibi verdim ve bu olay hariç mahkeme polis ile alakalı hiç bir olayım olmadı.
Sizce Antalya'ya gidip mi ifade vermem yoksa İstanbul Adliyesine giderek ifade vermem benim adıma hayırlı olur.
Çok teşekkür ederim
Konu taneragorlek tarafından (16-05-2013 Saat 19:36:27 ) de değiştirilmiştir.
Her iki suçtan da ayrı ayrı cezalandırılırsın. Genelde hakimle zıtlaşmazsan yargılama sırasındaki davranışlarından dolayı takdiri indirim uygulanır. Ayrıca anlattığın haksız tahrik unsurlarıda var. Bu da cezanın dörtte birinden, dörtte üçüne kadar indirebilir. Tabi bu hapis cezalarını paraya çevirebilir. Tehditten 6 ay alırsın ve aldığın bu 6 ay ceza indirimlerle beraber 3 ay ile 5 ay arası bir cezaya iner. Hakaretten 3 ay alırsın. Bu da 1,5 ile 2,5 ay arası bir cezaya indirilir.
Sadece iyi halinden dolayı verilen indirim değil, haksız tahrik unusurlarınıda kabul ederek 4'te 1 ile 4'te 3 arası bir indirim yapma haklarının bulunması sebebiyle tam net olarak söyleyemiyorum. Sadece ortalama bu şekilde olur. Yani tehditten 3 ay ile 5 ay arasına iner, hakarettende 1,5 ile 2,5 ay arasına iner. Bu hakaretten aldığın cezayıda %99 paraya çevirir. Muhtemelen 1500 TL civarında bi para cezası olur bu. Aldığın bu cezalarıda bir daha suç işlememen şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verme ihtimali çok yüksek.
Esasen, elbetteki Antalya'da bu davayla ilgili olarak hakimin karşısına çıkman ve ona ifade vermen, heleki duruşma gününde huzurda olupta savunmanı yapman çok önemli. Benzer bir olayla geçtiğimiz günlerde karşılaştım. Kişi izmirde ikamet ediyor. Sivas'ta dava açılmış. Ancak izmir'e talimatlı ifade gönderdiler. İfadesini izmir'de degilde, sivas'ta vermek için sivas'taki asliye ceza kalemini aradı. Kalem'in söylediği şuydu: "Sivas'a geldiğiniz gün bir dilekçeyle mahkemeye durumu izah edersiniz. Hakim,takdirine bağlı olarak ifadenizi alabilir. Yani duruşmada olur v.s. Alamaya da bilir." dendi.
İşin aslı, eğer ben yargılanıyor olsaydım. Talimatlı olarak ifademi verdikten sonra, gerek e-devletten, gerekse zaman zaman mahkeme kalemini arayarak duruşma günü ve saatini öğrenir; ilk duruşmaya katılmak üzere Antalya'ya giderdim. Yani tavsiyem, istanbul'a talimat gönderdiklerinde git İstanbul'da ifadeni ver. Daha sonra duruşma günü ilk duruşmaya gidip bi gözük. Faydası olur, zararı olmaz.
Her iki suçtan da ayrı ayrı cezalandırılırsın. Genelde hakimle zıtlaşmazsan yargılama sırasındaki davranışlarından dolayı takdiri indirim uygulanır. Ayrıca anlattığın haksız tahrik unsurlarıda var. Bu da cezanın dörtte birinden, dörtte üçüne kadar indirebilir. Tabi bu hapis cezalarını paraya çevirebilir. Tehditten 6 ay alırsın ve aldığın bu 6 ay ceza indirimlerle beraber 3 ay ile 5 ay arası bir cezaya iner. Hakaretten 3 ay alırsın. Bu da 1,5 ile 2,5 ay arası bir cezaya indirilir.
Sadece iyi halinden dolayı verilen indirim değil, haksız tahrik unusurlarınıda kabul ederek 4'te 1 ile 4'te 3 arası bir indirim yapma haklarının bulunması sebebiyle tam net olarak söyleyemiyorum. Sadece ortalama bu şekilde olur. Yani tehditten 3 ay ile 5 ay arasına iner, hakarettende 1,5 ile 2,5 ay arasına iner. Bu hakaretten aldığın cezayıda %99 paraya çevirir. Muhtemelen 1500 TL civarında bi para cezası olur bu. Aldığın bu cezalarıda bir daha suç işlememen şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verme ihtimali çok yüksek.
Esasen, elbetteki Antalya'da bu davayla ilgili olarak hakimin karşısına çıkman ve ona ifade vermen, heleki duruşma gününde huzurda olupta savunmanı yapman çok önemli. Benzer bir olayla geçtiğimiz günlerde karşılaştım. Kişi izmirde ikamet ediyor. Sivas'ta dava açılmış. Ancak izmir'e talimatlı ifade gönderdiler. İfadesini izmir'de degilde, sivas'ta vermek için sivas'taki asliye ceza kalemini aradı. Kalem'in söylediği şuydu: "Sivas'a geldiğiniz gün bir dilekçeyle mahkemeye durumu izah edersiniz. Hakim,takdirine bağlı olarak ifadenizi alabilir. Yani duruşmada olur v.s. Alamaya da bilir." dendi.
İşin aslı, eğer ben yargılanıyor olsaydım. Talimatlı olarak ifademi verdikten sonra, gerek e-devletten, gerekse zaman zaman mahkeme kalemini arayarak duruşma günü ve saatini öğrenir; ilk duruşmaya katılmak üzere Antalya'ya giderdim. Yani tavsiyem, istanbul'a talimat gönderdiklerinde git İstanbul'da ifadeni ver. Daha sonra duruşma günü ilk duruşmaya gidip bi gözük. Faydası olur, zararı olmaz.
Merhaba Barış bey,benimde sulh cezada hakaret kişilerin h.s.b. davam var.Mahkeme istanbul dışında ve ilk duruşma yapıldı.Bana talimatla istanbulda ifade vereceğim söylendi ve eve de zaten tebligat geldi.2 hafta sonra mahkemeye çıkacağım.Talimatla istanbulda çıkacağım mahkemeden tarafıma yapılacak tebligatların(mahkeme sonucu,ödeme emri vs.) ev adresime değil de iş yeri adresine yapmasını talep edebilir miyim?
Bilgi verebilirseniz çok makbule geçecektir.
Merhaba Barış bey,benimde sulh cezada hakaret kişilerin h.s.b. davam var.Mahkeme istanbul dışında ve ilk duruşma yapıldı.Bana talimatla istanbulda ifade vereceğim söylendi ve eve de zaten tebligat geldi.2 hafta sonra mahkemeye çıkacağım.Talimatla istanbulda çıkacağım mahkemeden tarafıma yapılacak tebligatların(mahkeme sonucu,ödeme emri vs.) ev adresime değil de iş yeri adresine yapmasını talep edebilir miyim?
Bilgi verebilirseniz çok makbule geçecektir.
Merhaba Erkannn bey, evinize gelen tebligat, talimat , gerekçeli karar gibi evrakların evinize değilde başka bir adrese gelmesi için yapmanız gereken:
Yargılanmakta olduğunuz mahkemeye gönderilmek üzere bulunduğunuz ilde ifade verdiğiniz mahkemenin kalemine bir dilekçe sunun. Dilekçenizin üst kısmı şu şekilde olsun,
İstanbul () Sulh Ceza Mahkemesi Kanalı ile
................. Sulh Ceza Mahkemesine Sunulmak üzere
Konu: Adres değişikliği
Yargılanmakta olduğum ................ dosya nolu dava ile ilgili olarak yazışma ve tebligat adresimi değiştirmek istiyorum. Bundan böyle davamla ilgili olarak tarafıma gönderilecek olan, davetiye, tebligat, talimat veya gerekçeli karar gibi tüm resmi evrakların aşağıda vermiş olduğum adrese gönderilmesi hususunda gerekli değişikliğin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla... Ad Soyad
( Adınızı soyadınızı yazıp, imzalamayı sakın unutmayın. Dilekçe içerisinde dosya numarasını belirtmeniz iyidir. Ancak dosya numarasını bilemiyor veya bulamıyorsanız, ister mahkeme kalemine telefon ederek adınız soyadınızı vererek bunu öğrenebilir, isterseniz de sadece adınızı soyadınızı yazarak bulmayı onlara da bırakabilirsiniz. )
Teşekkür ederim Barış Bey.
Bu bahsettiğimiz olaylar dışında bir durum söz konusu olabilir mi. Şimdi benim algıladığım ifadem İstanbul'da yetkililer tarafından alınacak ve Antalya'ya gönderilecek. Orada mahkeme günü karar verilecek. Ama mahkeme günü orada olmamam bir sorun teşkil etmez, ama duruşmada olursam benim aleyime olur.
Peki bahsi geçen suçlardan dediklerinize yakın ceza alırsam, o anda yada daha sonraki zamanda ne gibi bir işlem yapmam gerekir.
Benim adıma ailemin bu durumu öğrenmesi ve sicilime işlemesi büyük sorun yaratacaktır.
Belki kendi sıkıntım yüzünden sizleri sıkıyor olabilirim ama bu konular hakkında gerçekten hiç bir bilgim yok, kaç gündür hem sitenizde hemde internetten bilgi edinmeye çalışıyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Evet doğru anlamışsınız. Ancak Antalya'daki ilk mahkemeye katılmanız zararınıza değil, yararınıza olur. İfadeniz istanbul'da talimatın gönderildiği mahkeme tarafından alınıp, antalya'daki davanın görülmeye başlanacağı mahkemeye gönderilecek. İfadenizi istanbul'da vereceksiniz. Ancak daha sonra ilk duruşmaya gitmeniz sizin için iyi olur düşüncesindeyim. En azından hakimin sizi görmezi, bunları birde sizden sözlü duyması fayda sağlar, zarar getirmez. Sonuç itibariyle birkaç aylık ceza alırsınız ve bu ceza da daha önce kasten işlediğiniz bir suçtan sabıkanız olmaması ve cezanızın 2 seneden düşük olması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilecektir. O zaman da herhangi birşey yapmanıza gerek kalmaz. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına demek kısaca, size verilen cezayı bir daha suç işlemeyeceğiniz kanaatiyle rafa kaldırmak ve belirli bir süre boyunca suç işlememenizin neticesinde cezaya gerek olmadığı kararı verilerek cezanın tamamen ortadan kalkması. Dolayısıyla bu ceza sabıkanıza da işlemez. Ancak erteleme süresi içerisinde kasten bir suç işlerseniz, o zaman hem burada aldığınız ve geri bırakılan cezayı, hemde işlediğiniz suçun cezasını alırsınız, ki bu sefer ikisi de sabıkanıza işler. Ancak eğer alacağınız bu cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmezse, işte o zaman dosyanın yargıtaya gönderilmesi için bir temyiz dilekçesi yazıp, daha önce bir sabıkanız olmadığını, bu mesajları ve telefon konuşmalarını karşınızdaki kişinin tahrik etmesi neticesinde gerçekleştirdiğinizi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini talep ettiğinizi belirterek, dosyanın bozulmasını istersiniz. Ama muhtemelen mahkeme bu kararı verecektir. Özellikle bu olaydan dolayı hapis yatacağınıza imkan ve ihtimal vermiyorum.
Bu aşamaya kadar ailenizin haberi olma ihtimali çok düşük. Sonuç itibariyle sadece erteleme süresinde kasten bir suç işlememenizin ardından koğuşturmaya gerek olmadığına, yani cezanın tamamen ortadan kalktığına dair evinize bir kağıt gelebilir. Bu kağıdın evinize gelmemesi için, varsa başka bir adres, mahkeme kalemine bir dilekçeyle adres değişikliği bildirebilirsiniz. Örneğin iş yeri adresi v.s gibi.
Edit: Benim sana öncelikle tavsiyem, istanbul'daki mahkemede ifade verirken ifadene mutlaka şu cümleyi ekle:
"Öncelikle beraatimi talep ediyorum. Eğer ceza verilecekse de, hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini istiyorum."
Konu Baris06 tarafından (17-05-2013 Saat 20:30:41 ) de değiştirilmiştir.
öncelikle konuyu nereye yazmam gerektiğini bilmiyorum hukuk terimlerinden de pek anlamıyorum. ben ünide öğrenciyim ve 1.sulh ceza mahkemesinde geçen...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku