+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.

Konu: Boşanma (Hükümran)

Boşanma (Hükümran) Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Dec 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Boşanma (Hükümran)

    İyi günler.
    Ben eşimle 2004 yılı eylül ayında evlendim. Evliliğin başlarında ailemden kaynaklanan nedenlerle tartışmalarımız oldu. Evliliğimi koruyabilmek uğruna yaklaşık altı aydır ise ailemle görüşmemekteyim. Ancak eşemle en ufak tartışmamızda ailemi öne sürüp aileme ve bana yanlızda olsak ailesininde yanında olsak hakaretler yağdırmaktadır. En son tartışmamızda ise tarafıma ablası ve eniştesinin yanında (pez...... , o...ço... gibi) hakaretlerde bulundu ve istemedende olsa şiddet kullanmak zorunda kaldım. Yaklaşık bir haftadır ablasının yanına gitti. Telefon edip çağırmama rağmen eve gelmedi. Boşanma davasını tek taraflı açabilirmiyim. Avukat tutmam gerekiyormu. Bu durumda boşanmayı kabul etmesi gerekiyormu. Dava uzun sürermi. Yardımlarınızdan dolayı Teşekkür Ederim.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Boşanma (Hükümran) konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma (Hükümran) konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    3.628
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Hukumran,
    Öncelikle size önerim, boşanma kararınızı -defalarca- gözden geçirmeniz. Çünkü bu ciddi ve geriye dönüşü çok güç bir karar. Henüz yeni evlisiniz ve kanımca eşler, sorunların çözülmesi için gerekli tüm adımları attıktan ve sonuç alınamayacağından emin olduktan sonra bu kararı vermeliler. Aksi takdirde inanın çevrenizde evli çift görmeniz neredeyse imkansız olurdu.
    Ama boşanma konusunda kararlıysanız, size önerim bir avukatla bu işi sonuca bağlamanız. Hele ki eşinizle aranızda boşanma konusunda anlaşma sağlayamadıysanız. Sorularınıza gelince,
    Evet boşanma davasını tek taraflı açabilirsiniz. Ancak boşanma konusunda eşinizle tüm koşullarda -nafaka, edinimlerin paylaşmı, vs.- anlaşabilirseniz, anlaşma yolu ile boşanma davası açarsınız ve böylece hem dava süreci kısalır hem de birbirinizi çok fazla hırpalamadan ayrılırsınız. çünkü eğer davayı açarsanız göreceksiniz ki, dava süreci, boşanma kararı vermekten çok daha güç geçecektir. öncelikle size Medeni Kanunun ilgili hükümlerini yazıyorum:
    MADDE 162.- Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir.

    Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her halde bu sebebin doğumunun üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.

    Affeden tarafın dava hakkı yoktur.

    MADDE 166.- Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.

    Yukarıdaki fıkrada belirtilen hallerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır. Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.

    Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu halde boşanma kararı verilebilmesi için, hakimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hakim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü halinde boşanmaya hükmolunur. Bu halde tarafların ikrarlarının hakimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.
    Gördüğünüz gibi, boşanmaya birlikte başvurmanız en iyi çözüm olacaktır.
    Özellikle aranızda yaşanan son olay dikkate alındığında.. (bilmenizi isterim ki, her ne kadar eşiniz tarafından tahrik edilmişseniz de eşinize şiddet göstermenizin kabul edlebilir bir yanı yoktur) Eşinize karşı şiddet göstermiş olmanız, sizn boşanmayı isteme hakkınızı da zedeliyor, diğer bir deyişle, siz eşinizin onur kırıcı davranışlarına dayanarak dava açabilirsiniz ama muhtemelen ablası ve eniştesi bu konuda tanıklık yapmayacaktır. Üstelik, sizin eşinize şiddet uyguladığınızı da anlatacaklardır. Bu durumda eşiniz davaya itiraz eder ve Mahkeme davayı reddedebilir. İşte o zaman boşanmak için tek seçeneğiniz,red kararından sonraki 3 yıl boyunca yeniden bir araya gelmemek olur.
    Yani, eşinize şiddet göstererek, hem vicdanen hem de hukuki olarak kendinize zarar vermiş oldunuz.
    Son olarak kişisel önerim, eşinizle barışmayı deneyin ve en azından gösterdiğiniz şiddet için ondan özür dileyin ama onun da hatalarını da anlamasını sağlayın. Ama bu yolu seçmeyecekseniz, bu evliliğin sizi mutsuz ettiğinden eminseniz, eşinizle boşanma konusunda uzlaşma sağlayın ve anlaşarak boşanın.




  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Dec 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Esin K. teşekür ederim. bizim evliliğimiz başladığından bu yana sorunlu. iki gün iyi, beş gün kötü. Tabiki şiddeti onaylamam mümkün değil. Ancak insan psikolojisi bazı zamanlar kendine hakimiyeti önlüyor. Ancak evliliğin yürüyebilme imkanı yoktur. Eşim hala ablasının yanında ve evlerimiz arası 100 m yok. Son olaydan karşılıklı saygı ve sevgi kalmadı. Size sormak istedigim anlaşma olmassa boşanmak uzun sürer mi. Ve şayet hakim red kararı verirse üç yıl dolmadan farklı bir gerekçe ile dava açılabilir mi. Teşekür ederim.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    3.628
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Boşanma sürecini kısaltmanın tek yolu anlaşma yolu ile boşanmaktır. Davaların ne kadar süreceğini tahmin etmek mümkün değildir. 3 yıl dolmadan farklı bir nedene dayanılarak dava açmak mümkündür.
    Şunu bilmelisiniz ki, mevcut koşullar altında siz kusurlu taraf olarak görünüyorsunuz ve eşinizin boşanmaya yanaşmaması halinde dava süreci sıkıntılı geçeceği gibi, sonucunda da red kararı verilmesi yüksek bir ihtimal. Eşinizi anlaşma yolu ile boşanmaya ikna etmek yapacağınız en iyi şey olur.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. [Boşanma davaları] Boşanma tarihinden itibaren edinilen mallar boşanma sonrası açılacak mal davasına konu edilebilir mi?
    Sayın Üyeler, Mahkeme tarafından evliliğin butlan veya boşanma sebebiyle sona erdirillmesine karar verilmesi durumunda, edinilmiş mallara katılma...
    Yazan: dogruluk2222 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 10-11-2021, 18:31:32
  2. [Boşanma davaları] Çekişmeli boşanma davasında hakaret mesajı boşanma için yeterli midir?
    Merhabalar. eşim boşanma davası açtı fakat ben eşimi çok sebiyorum, boşanmak istemiyorum. Çekişmeli şeklinde devam ediyor. İddialarında benim agresif...
    Yazan: Buseulu Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 12-05-2016, 10:35:30
  3. Kesinleşen boşanma davasından sonra tekrar boşanma davası açılır mı?
    Yargıtayın onaması sonucu tedbir nafakasından bozuldu boşanma davası kesinleşti şerh konulduktan sonra.Asliye Hukuk Mahkemesi görevsizlik kararı...
    Yazan: muratmurat1 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 12
    Son İleti: 07-06-2014, 13:05:02
  4. Yeni Mevzuat: Genel Boşanma Nedeni - Özel Boşanma Nedeni - Boşanma Nedenleri - 4721/m.161, 162/1, 163, 166/1
    Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz : İlgili veri linki - Konu: Genel Boşanma...
    Yazan: admin Forum: Mevzuata İlişkin Bilgi ve Yorumlar
    Yanıt: 0
    Son İleti: 24-12-2010, 20:23:33
  5. Boşanma reddi temyiz ve anlaşmalı boşanma temyizden feragat
    Merhabalar; boşanma davam reddedilmesi üzerine 8 ay önce temyize gittik..1.5 yıldan öncede malum sonucun gelmesi zor ve allah muhafaza boşanmanın...
    Yazan: okan_kırım Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 02-11-2009, 20:03:46

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.