Merhabalar;

Ben ,2002 yılında kurulmuş ve 2007 den beri zararla tüm faaliyetleri durmuş bir anonim şirketin kurucu ortağıyım.2003 yılında 3 yıl süre ile yönetim kurulu üyesi seçildim.Şirkette yönetim kurulunda gözükmeme rağmen yönetim kurulu en az 5 yıldan beri toplanmıyor.İmza yetkimde yok.Ortakların yerleri de artık meçhul durumda.Şirket artık adresi olarak görülen yerde de değil.(Başka bir yerde de değil).Ben 28 mayıs 2007 tarihinde bu A.Ş. deki tüm hisselerimi bütün hak ve borçları ile noterde devrettim.Ticaret odasına noter belgesi ile gittiğimde yönetim kurulunun uzun zamandan beri toplanmadığı için başvuruyu kabul edemeyeceklerini y.kurulunun toplanması gerektiğini belirttiler ve bende bu hisse devrini resmi gazetede yayınlatamadım.Çok ısrar etmeme rağmen şirket müdürü ve ortaklar toplantı yapmadılar.Aradan bunca yıl geçti ve ben hala bu şirkette gözüküyorum.Bu arada son Torba Yasasına şahsen SGK BORÇLARIMI ortaklık payıma düşen kısmını devletin bana gönderdiği tebligatla ödedim.A.Ş.nin Vergi borçlarını da şirket müdürü yapılandırınca birde ben ödemeyeyim diye ona bıraktım.Ancak son öğrendiğime göre ne vergi nede SGK borçlarının hiç birini ödememiş.Şimdi yeni TTK YA GÖRE;

1.Yönetim kurulu üyelğim 3 yıl süre ile sınırlı olduğuna göre (2003-2005)otomatikman son bulmuşmudur?(yalnız bu tarihten sonra herhangi bir yönetim kurulu hiç toplanmamıştır.)Bu durum benim yönetim kurulu üyeliğimi devam mı ettirmiştir?
-Eğer son bulmuşssa bu bana 3 yıl sonrasındaki oluşan vergi ve SGK borçlarından artık sadece ortak vasfına geçtiğim için sadece hisse miktarım kadarı ile sorumlu olma hakkını vermez mi?Devletin bana gönderdiği SGK BORCUNDA sadece HİSSE MİKTARI NA TEKABÜL EDEN kısmını istemesi bu yüzden mi acaba?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla