Bir arkadaşım kiraladığı aracı alkollü kullanması halinde meydana gelebilecek bir kaza sonucunda sigorta şirketinin(kasko) zararı ödemeyeceği riskine karşı aracın piyasa değeri miktarında bir senedi imzalayıp rent a car firmasına vermiş. Senedin arkasına teminat senedidir diye yazmamış. Ancak senedin yukarıda yazdığım durumda geçerli olduğunu gösteren iki nüsha bir belge düzenlemişler. Fakat rent a car firması senedi arkadaşım herhangi bir kaza yapmamasına rağmen üçüncü bir şahsa cirolayıp vermiş. Senedi alan üçüncü şahısta senedi icraya koyup arkadaşımı icraya vermiş. Arkadaşım menfi tespit davası açmaya hazırlanıyor ancak senedin bedelini üçücü şahsa ödemek zorunda olduğunun farkında.
Bu durumda teminat olarak aldığı bir senedi üçüncü bir şahsa cirolayıp veren rent a car firması yetkilileri ceza gerektiren bir suç işlemiş olmazlar mı? Yaptıkları sahtekarlığa girer mi?

Not:Rent a car firması şu an kapalı firma sahipleri de ortada yok kiralık araçta arkadaşımda kalmış araç firma üzerine değil bir şahsın üzerine kayıtlı aracın sahibi şahıs aracını istiyormuş)

İyi akşamlar.