merhaba. Bundan 9 yıl önce işlenen bir suçtan ötürü (tck. 404/2) 10 ay ceza almıştım ve ertelenip paraya çevrilmişti. Bu yüzden hak kazandığım kamu işinden elenmiştim. hemen ardından idari dava açtım. Dava şuan devam ediyor ve ben Ankara Adli Sicil müdürlüğüne arşiv kaydımın silinmesi için dilekçe ile 2 ay önce başvuru yapmıştım. Dün Aldığım arşivli Adli Sicil belgesinde '' adli sicil arşiv kaydımın silindiğini öğrendim. Şimdi ben yaklaşık 10 aydır devam eden idari davama arşiv kaydımın olmadığına dair belgeyi ekleyebilirmiyim? Eklersem bir faydası olurmu? Ve bu belgeyi eklerken dilekçe şeklinde ön yazı mı yazmalıyım ? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu ayaz41 tarafından (26-07-2012 Saat 21:48:12 ) de değiştirilmiştir.
Neyin ne olduğunu net bir şekilde açıklayan bir dilekçe ile birlikte bu belgeyi Mahkemeye sunabilirsiniz. İdari Yargıda, Özel Hukukta olduğu gibi kesin bir davayı ve savunmayı genişletme ve değiştirme yasağı yoktur. Karşı taraf bu yönde bir itirazda bulunsa dahi Mahkeme "re'sen araştırma" hakkına sahip olduğu için dilekçenizi ve sunduğunuz belgeyi dikkate alır diye düşünüyorum.
Dilekçenin nasıl yazılacağı hususunda bir avukat yardımı alırsanız iyi olur. 15-20 tl gibi bir şey alırlar genelde...
elbette ki ekleyebilirsiniz. bunun bir zararı olmayacaktır. fakat o dönemde işlenen bir suç ve o dönemin mevzuatına uygun bir işlem olduğu için ne kadar etkili olacağı şüpheli. bir üst yazı ile yine dilekçe formatında belgenin aslını mahkemesine verebilirsiniz. bağlayıcı olmamak kaydı ile yardımcı olduysam sevinirim. kolay gelsin...
ceza hukuku açısından şüphesiz doğrusunuz. fakat ortada bir idari işlem var ve bu işlemin etkilenebilriliği düşük diye tahmin ediyorum. aksi halde değişen her kanun da ya da yönetmelikte idarelerin tesis etmiş olduğu her işlem değişir ki bu da idari istikrar ilkesini alt üst eder ve idareler işlem yapamaz hale gelir. ancak anılan durum ile ilgili özel bir af maddesi varsa yani işe geri dönebilir ya da işine iade edilir vs. durum ayrı. olayı açıkça incelemek gerekecektir ki o imkan şu anda mevcut değil. iii çalışmalar
İdare Mahkemesi, işlemin tesis edildiği tarihteki hukuki durumunuzu göz önünde bulundurarak kararını verir diye düşünüyorum. Hukuki durumunuzun sonradan değişmesi önceden tesis edilen işlemi sakatlamaz. Yargı kararı ile değişen hukuki durumunuzu idareye bildirmeniz ve yeniden işlem tesis etmesini istemeniz, reddi halinde bu red işlemine karşı yeni bir dava açmanız yararınıza olabilir.
Konu tolg tarafından (06-08-2012 Saat 22:15:04 ) de değiştirilmiştir.
merahabalar avukatıma, vekalet verip dava açmasını istedim. Dilekcemi hazırlayıp davamı açtı. Şu vakitten sonra bende dosyama eklemek üzere mahkemeye...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku