Merhaba forum üyeleri,

Dedemin 20 dönüm tarla, dükkanlar ve dairelerden oluşan mal varlığının tespiti ve paylaşımı konusunda sizden destek isteyecektim. Dedemin ilk eşinden üç tane çocuğu bulunmaktadır. İkinci eşi olan babaannemin ise sekiz tane çocuğu vardır. 1986 yılında dedem 1998 yılında ise babaannem vefat etmiştir. Babam ise 2010 yılında vefat etti. Dedem için veraset ilamı çıkarılıp çıkarılmadığı konusunda bir bilgim yok. Ama babaannemin veraset ilamı çıkarıldı ve oda halamda bulunmaktadır. Babamın veraset ilamı ise bendedir. Halamın veraset ilamını vermemesinden dolayı ilk sorum bu ilamı tekrar çıkartabilir miyiz? Dedemin bütün nüfus bilgileri elimizdeyken onunda veraset ilamını talep edebilir miyiz? Söz konusu mal varlığının tapu parsel/ada numarası elimizde mevcut değil. Ama il ve ilçesi belli. Bu bilgileri nüfus bilgileri ile bulabilir miyiz? Babam ise annemden ayrıldıktan sonra babam vefat etti. Ben ve bir ablam babamın varisi olarak görünüyoruz. Bu durum sonuçlanırsa benim alabileceğim pay ne olur?
Beni aydınlattığınız için şimdiden teşekkür ediyorum..